ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Οφείλουμε στον Άλκη να αλλάξει η κοινωνία»

οφείλουμε-στον-άλκη-να-αλλάξει-η-κοιν-163048

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ήταν από τις πρώτες, που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού την περασμένη εβδομάδα, σε μία υπόθεση που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο τον σύλλογο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ και φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν στο πρόχειρο μνημείο, αποτίνοντας φόρο τιμής στον άτυχο νεαρό, ο οποίος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη, πρέπει να αποτελέσει σύμβολο για να αλλάξει η κοινωνία. Φιλοξενούμενος στον Blue Heart Fm και στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ απάντησε και σε σειρά από άλλα ερωτήματα. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

  • Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: «Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω κορονοϊού. Στη Νίκη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι χρειαζόμαστε και όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Δεν λέω για τον αριθμό των φιλάθλων, αλλά ήταν η πιο αισιόδοξη παρουσία. Όλος ο κόσμος ενθάρρυνε, τη βοήθησε, ιδίως όταν είδε ότι κάποια στιγμή η ομάδα ήταν κουρασμένη. Αυτό χρειάζεται σε κάθε αγώνα, τη φωνή, την ενθάρρυνση. Πραγματικά το χάρηκα, γιατί έβγαλε πάθος».
  • Για το «μικρό» ρόστερ: «Το ρόστερ δεν είναι μικρό, είναι μια χαρά. Απλά έχουν τύχει πάρα πολλά. Αυτή η αρρώστια δεν μαστίζει μόνο την ομάδα μας. Νομίζω ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε χρονική περίοδος που να μην είχαμε κρούσματα στην ομάδα. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο το οποίο πρέπει να σεβόμαστε. Οι παίκτες που νοσούν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και η διαρκής νόσηση μας έφερε προβλήματα.

Πάντα έλειπαν τρεις, τέσσερις, πέντε ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί. Στην αρχή γίνεται ένας προγραμματισμός, πιστεύεις κάθε χρονιά ότι θα πας κάπου παραπάνω, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις πόσες νίκες θα πετύχεις. Αν ξέραμε τι θα γίνει, θα βγάζαμε τον πρωταθλητή από την αρχή για όποιον έχει το καλύτερο ρόστερ. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό οργανωτικό επίπεδο και είναι αξιόμαχη. Τώρα αν έρθουν τα αποτελέσματα, πόσες νίκες θα κάνουμε και σε ποια θέση θα βρεθούμε, δεν μπορεί να το προκαθορίσει κανείς».

  • Για το αν είναι πιθανή η επιστροφή στο «Π. Μαγουλάς»: «Η ομάδα έχει πολλές ανάγκες, όπως για παράδειγμα την ακαδημία της. Τουλάχιστον πρέπει κάποια στιγμή να χτίσουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο υπεραγαπάω, έχει πια ξεπεραστεί. Δεν υπάρχουν οι ανάλογοι χώροι για Super League 2, πόσο μάλλον όταν έχουμε βλέψεις παραπάνω. Δεν μπορούμε να πάμε εκεί χωροταξικά. Δεν μπορούμε να πάρουμε για το «Π. Μαγουλάς» αδειοδότηση σ’ αυτές τις κατηγορίες. Θα κοιτάξουμε να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται, αλλά το γήπεδο δεν ταιριάζει στη Νίκη που ονειρευόμαστε. Η Νίκη πρέπει να αλλάξει σε πολλά πράγματα επίπεδο και ένα από αυτά είναι και το γήπεδο που θα παίζει. Είναι μια χαρά προπονητήριο. Εάν φτιάξουμε και δίπλα τον χώρο στον ΟΣΕ, θα είναι ιδανικά. Όσο μεγαλώνει η ομάδα έχει μεγαλύτερες ανάγκες, όπως οι ομάδες Κ19, Κ17 κ.α. Πού θα στεγαστούν αυτά τα παιδιά;».
  • Για τα έργα στον χώρο του ΟΣΕ, που αργούν: «Τόσα χρόνια βλέπαμε πώς ήταν ο χώρος δίπλα στον ΟΣΕ. Σε τρία-τέσσερα χρόνια κάναμε κάποια βήματα μπροστά. Νομίζω ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Θα περιμένουμε πάλι τις εκλογές, γιατί δυστυχώς τότε κινούνται τα πράγματα. Ήδη έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα και νομίζω ότι προς τον Μάιο, που θα ολοκληρώσουμε όλα αυτά που θέλουμε, θα έχουμε ένα δεύτερο βοηθητικό γήπεδο. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον ΟΣΕ. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να μην μετακινείται, να έχει τα αποδυτήριά της, τους χώρους της. Αυτά ίσως είναι πιο σημαντικά από το πού θα παίζει τον αγώνα της Κυριακής. Η καθημερινότητα της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα. Γι’ αυτό προσπαθούμε και είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο, ώστε με τη νέα σεζόν να ξεκινήσουμε μ’ ένα καινούργιο προπονητικό κέντρο. Εάν ο παίκτης έχει προβλήματα οποιασδήποτε φύσεως στην εβδομάδα του, όλα βγαίνουν στο γήπεδο. Εμείς φροντίζουμε, προκειμένου να μένουν έξω όλα αυτά και το μυαλό του ποδοσφαιριστή να βρίσκεται μόνο στον αγώνα και στο πώς θα προπονείται».
  • Για τα οργανωτικά ζητήματα και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Ασχολούμαστε πάρα πολλές ώρες με την ομάδα και εγώ και ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου), για να μην πω 24 ώρες το 24ωρο. Το λιγότερο που μπορούμε να ακούμε είναι πως κοροϊδεύουμε. Όλο αυτό το διάστημα γίνεται μεγάλος αγώνας και δεν μπορούμε να ακούμε πως κάτι δεν κάναμε καλά και κοροϊδέψαμε κάποιον. Ας καταλάβουν όλοι πως δεν είμαστε κάποιοι που είμαστε μακριά από την ομάδα. Είμαστε πάνω στην ομάδα και την αγαπάμε. Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι για διορθωτικές κινήσεις. Θα μπορούσε να έχει χαλάσει και η μεταγραφή του Κουσκουνά και να μη γινόταν. Η ομάδα διορθώνει τον Ιανουάριο και ό,τι μπορέσαμε το κάναμε».
  • Για την παρουσία της Νίκης Βόλου στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη μίλησε αρχικά ο Βαγγέλης Αγγελής, που έδωσε το «παρών» μαζί με δύο ακόμη μέλη της ΠΑΕ: «Ήταν μια πρωτοβουλία που αποφασίστηκε μαζί με τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’. Είμαστε από τις πρώτες ΠΑΕ που βρεθήκαμε εκεί. Η αλήθεια είναι πως νιώσαμε και λίγο άβολα γιατί τέτοιες ενέργειες, όπως έγινε αυτή με τον Άλκη, φέρνουν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω. Να έχει καλό ταξίδι το παλικάρι».
  • Από τη μεριά του ο Βασίλης Βενέτης πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα πολύ μεγάλο. Είναι μια οργανωμένη δολοφονία κατά της κοινωνίας. Προσωπικά με ξεπερνάει και είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Οφείλουμε σε αυτό το παιδί, που είναι παιδί-σύμβολο από δω και μπρος, να αλλάξουμε την κοινωνία. Δηλαδή, με έχει συγκλονίσει. Όλα τα βράδια δεν κάθομαι καλά και ανησυχώ πολύ. Δεν το έχουν κάνει πολιτικοί, δεν το έχει κάνει κανένας, πρέπει να το κάνει αυτό το παιδί. Πρέπει να αλλάξει η κοινωνία μας από αυτό το γεγονός. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Έχουμε ένα χρέος σε αυτό το παιδί να καταλάβει όλος ο κόσμος πως ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός δεν χωράει τέτοιες συμπεριφορές και όλοι αυτοί που παρεισφρέουν και δημιουργούν αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις, δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό.

Οι «στρατοί» αυτοί έχουν ξεπεραστεί, πρέπει να φύγουμε από αυτά. Δεν ξέρω αν σήμερα γίνονται κάποιες κινήσεις. Εμείς ως ΠΑΕ Νίκη Βόλου και ως άνθρωποι πάνω απ’ όλα θέλουμε να πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό, όπως και ο κόσμος της Νίκης Βόλου πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Είμαστε πάντα φιλόξενοι και χάρηκα πάρα πολύ τους οπαδούς του Πανσερραϊκού που ήρθαν και φώναξαν και θέλω οι οπαδοί των άλλων ομάδων να έρχονται στο γήπεδο κόσμια και να φωνάζουν για την ομάδα τους. Δεν μας αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και δεν μας αρέσει όλο αυτό το σκοτάδι που πάει να παρεισφρήσει στο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να το «χτυπήσει» η κοινωνία μαζικά όλο αυτό που έγινε με αυτό το παιδί. Δολοφονήσαν την αθωότητα, δολοφονήσαν ένα παιδί που είχε ιδανικά, που έγινε φοιτητής και τις ανέμελες βόλτες του τις τσάκισαν 10 δολοφόνοι. Δεν υπάρχει αυτό είναι αδιανόητο. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ο λόγος που εκτελέστηκε αυτό το παιδί. Οφείλουμε σε αυτό το παιδί με εφαλτήριο αυτό το συμβάν να αλλάξουμε την κοινωνία μας. Ήρθε η στιγμή. Να είναι το σύμβολο ο Άλκης, που πρέπει να τα αλλάξει όλα. Έπρεπε να παρθούν πιο σοβαρά μέτρα και ίσως έπρεπε να σταματήσουν όλα, μέχρι να βρεθούν οι δολοφόνοι και να τιμωρηθούν, γιατί δεν είναι 1-2, είναι πολλοί και είναι όλες αυτές οι οργανώσεις που παράγουν αυτό το έγκλημα.

Πρέπει να χτυπηθεί μαζικά αυτό από εμάς τους ίδιους που θέλουμε κάτι άλλο.

Όλοι καταδίκασαν τη δολοφονία και οι ίδιοι οι σύνδεσμοι, αλλά θέλω να δω την επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός δεν τα πρεσβεύει αυτά».

  • Για τους τίτλους των μετόχων: «Πρέπει να γίνει Γενική Συνέλευση μετόχων, κάτι που δεν επιτρέπουν οι συνθήκες λόγω πανδημίας. Μόνο το Π. Μαγουλάς είναι ο κατάλληλος χώρος και στην πρώτη ευκαιρία θα γίνει η ΓΣ περίπου Απρίλιο με Μάιο. Οι μέτοχοι αυτή τη στιγμή είναι γύρω στους 400. Θα μετέχουν στην πρώτη ΓΣ και θα δοθούν και οι τίτλοι. Είναι κάτι που το θέλουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου