ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Φτάνει πια να φεύγουν νέα παιδιά από ψευτομαγκιές»

βοσνιάδης-φτάνει-πια-να-φεύγουν-νέα-π-165617

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Πανσερραϊκού, για όλα όσα αφορούν την ομάδα του, αλλά και το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, ωστόσο δεν άφησε ασχολίαστη τη δολοφονία ενός παιδιού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Θεσσαλονικιός και ο ίδιος, σχολίασε πως αυτά τα θλιβερά γεγονότα μπορούν να τελειώσουν σε ένα βράδυ, αλλά έκανε λόγο για υποκρισία.

Οσον αφορά στην επικράτηση της ομάδας του, τη χαρακτήρισε σπουδαία, αφού έρχεται μετά από μία σειρά οκτώ αγώνων σε διάστημα 22 ημερών!

Στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε: «Ηταν μία σπουδαία νίκη, βγαίνοντας από έναν Γολγοθά οκτώ αγωνιστικών σε 22 ημέρες για μία ομάδα που αυτόν τον μήνα ποτέ δεν συμπλήρωσε 20άδα, με 14-15 παίκτες, με τα προβλήματά μας, κι όμως καταφέραμε ν’ αντέξουμε και πήραμε αυτή τη σπουδαία σημαντική και καθοριστική νίκη, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.

Πήραμε τους βαθμούς και ήρεμα θα ξαναγυρίσουμε στα παιχνίδια από Κυριακή σε Κυριακή, για να έχουμε μία εβδομάδα να δουλέψουμε, γιατί ήμασταν μία ομάδα που παίζαμε παιχνίδι, κάναμε δύο μέρες αποκατάσταση και πηγαίναμε στο επόμενο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει να αντέχει, μαζεύει τους βαθμούς που πρέπει να πάρει και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα είναι και καλύτερα».

Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: «Ηταν πολύ καλή η παρουσία μας στον αγώνα. Νομίζω ότι και στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο δεύτερο, βγάλαμε πολλές τελικές και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα, απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα. Ειδικά μεσοεπιθετικά, ο Πανσερραϊκός είναι πολύ ποιοτικός. Δεν απειληθήκαμε, κρατήσαμε όπως έπρεπε και κλείσαμε σωστά τους χώρους, για να μη φανούν τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Πετύχαμε το γκολ και από κει και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να μην πάμε πολύ πίσω, να κρατήσουμε τους χώρους κλειστούς, αλλά κάθε φορά που κερδίζουμε την μπάλα να μπορούμε να βγούμε στην επίθεση σωστά και να τελειώσουμε το παιχνίδι.

Μας δόθηκαν αρκετές φάσεις και έπρεπε να είμαστε πιο ψύχραιμοι, για να τις τελειώσουμε και να μην πάμε με την αγωνία μέχρι τέλους.

Είμαστε μία ομάδα που έχει συνηθίσει στα δύσκολα. Δεν πειράζει, ας κερδίζουμε κι έτσι. Το σημαντικό είναι να έρχονται οι βαθμοί και όταν γυρίσουμε στα φυσιολογικά, γιατί αυτό που περάσαμε ήταν εξοντωτικό, πιστεύω ότι θα ξαναδούμε την ομάδα που χαιρόμασταν όλοι με καλή παρουσία. Απλώς να τη βελτιώσουμε λίγο στο να παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για το αν θα δώσει ρεπό στους παίκτες: «Νομίζω ήρθε η ώρα… Δεν είναι μόνο το σωματικό είναι και το πνευματικό κομμάτι. Το δικαιούνται και πιστεύω πως, όταν γυρίσουν και όλα τα παιδιά θα είμαστε μια ομάδα που θα πάει σ’ αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο και είναι η εξάδα, προκειμένου να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα».

Για το ντεμπούτο Κουσκουνά και τι περιμένει από εκείνον: «Είναι ένας παίκτης που, αν δείτε τους αριθμούς του, θα καταλάβετε. Προέρχεται βέβαια από τραυματισμό, ήταν και μόνο δύο μέρες εδώ, αλλά τον πήραμε με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα στο σκοράρισμα. Το παιδί έπαιξε με ένεση και μπήκε να βοηθήσει όσο χρειαστεί. Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα, είχαμε συνεργαστεί στα Τρίκαλα, τον είχα πάρει και στα Χανιά.

Είναι ένα παιδί που το ξέρω και με ξέρει και θα δώσει και την ψυχή του εδώ. Παρά την ηλικία του είναι φιλόδοξος και θέλει να φτιάξει τα νούμερα του. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της κατηγορίας.

Νομίζω ότι κι αυτός έχει να κερδίσει τα στοιχήματά του και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι ένας καλός παίκτης, που ήρθε την τελευταία στιγμή, γιατί, όπως ξέρετε, η αγορά του Ιανουαρίου είναι πολύ δύσκολη. Με δική μας προσπάθεια βρήκαμε την τελευταία στιγμή. Εύχομαι να είναι γερός και θα μας βοηθήσει 100%».

Για την επιστροφή Μιράντα: «Πλέον θα είναι εδώ. Είναι στο χέρι του να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το τέλος. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, που μας δίνει λύσεις και δυνατότητες αλλαγής σχηματισμού και μας δίνει πολλά από αυτά που δεν είχαμε το τελευταίο διάστημα. Χωρίς το φορτωμένο πρόγραμμα και με την επιστροφή των Γκαρσία, Ροχάνο, Τσιμπούκα, θα είμαστε όπως πρέπει, από τη στιγμή που περάσαμε όλα αυτά και αντέξαμε».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος μας βοήθησε, όταν κατάλαβε πως η ομάδα έχει κόπωση κι άρχισε να δίνει τη μάχη, για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σηκώθηκε, φώναξε κι αυτό μας έδωσε μεγάλο κουράγιο κι από κει και μετά με τον ενθουσιασμό ήρθαν και οι φάσεις.

Ετσι τον θέλουμε τον κόσμο. Να μας σπρώχνει μέχρι το 90’, κι αν μπορούν και οι «προπονητές» ας κάθονται και λίγο στο σπίτι, γιατί ό,τι λέμε εδώ περνάει μέσα. Οταν ο άλλος είναι καταπονημένος και ακούει το αρνητικό, είναι φυσιολογικό να πηγαίνει πιο κάτω. Αυτό που έκανε ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο μας κέρδος, στο σημείο που αισθάνθηκε η ομάδα πως αρχίζει η κόπωση.

Εκεί κάναμε τις φάσεις, κάτι που προκάλεσε ο κόσμος και ξεσήκωσε και τους παίκτες. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό κι αν μπορούν στη συνέχεια να είναι έτσι, μόνο κέρδη θα έχει η ομάδα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου: «Οχι. Πώς να είμαι ευχαριστημένος; Εμείς έχουμε πετάξει τουλάχιστον 10 βαθμούς. Τους δώσαμε. Εγιναν πράγματα, για να χαθούν βαθμοί που δεν τα πιστεύαμε. Ερχονται χρονιές που με μία φάση μπορεί να κερδίζεις παιχνίδια και να κυνηγάς την κορυφή και σε άλλες που παίζεις, χάνεις ευκαιρίες και δεν έρχεται το αποτέλεσμα.

Είχαμε πολύ καλές παρουσίες σε παιχνίδια, που μας είδε όλη η Ελλάδα και οι αντίπαλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα μας. Είναι μια ομάδα που πρέπει να την πιστέψουμε κι εμείς. Να είμαστε δίπλα της και να μην μας εκτιμάει μόνο ο έξω κόσμος.

Χάθηκαν βαθμοί που κάναμε καλά παιχνίδια και δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Οπως με την Ξάνθη, τη Βέροια και τη Λάρισα, σε παιχνίδια με ομάδες του επιπέδου μας. Είχαμε το πάνω χέρι και αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε. Να ευχηθούμε στον β’ γύρο αυτό που δικαιούμαστε να το παίρνουμε».

Για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε η Νίκη μία μέρα μετά το θλιβερό συμβάν: «Ολα αυτά, αν θέλουμε, τελειώνουν σε ένα βράδυ. Υπάρχουν λόγοι που δεν τελειώνουν. Είμαστε υποκριτές. Ολοι κοιτάζουμε μόνο την ομάδα μας κι ας πεθάνει η διπλανή, αλλά πέρα απ’ αυτό, φτάνει πια νέα παιδιά να φεύγουν γι’ αυτές τις ψευτομαγκιές. Είναι αμαρτία από τον Θεό. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να το ευχαριστιέται. Δεν πάμε σε πόλεμο. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του παιδιού, κι ας είναι το τελευταίο που χάνεται. Φτάνει πια. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Διγκόζης: «Ρωτάω τον διαιτητή, τι είδε;»

Στη φάση του κερδισμένου πέναλτι της Νίκης στάθηκε από τη μεριά του ο προπονητής του Πανσερραϊκού και πρώην ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων, Αγγελος Διγκόζης, που σχολίασε για την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό: «Πραγματικά θα ήθελα να μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά βλέποντας τους ποδοσφαιριστές μου να συζητάνε για το πέναλτι που έχει δοθεί και το είδαμε αρκετές φορές, πραγματικά νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, απλώς να κάνω μια ερώτηση στον διαιτητή. «Τι είδε και έδωσε πέναλτι και τι είδε στη φάση του Παπαβασιλείου και δεν έδωσε πέναλτι;».

Το καλύτερο θα ήταν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές να είναι εκείνοι οι πρωταγωνιστές των παιχνιδιών κι απλώς οι διαιτητές να είναι συνεργάτες μας και όχι αυτό εδώ το χάλι. Πραγματικά δεν έχω να πω κάτι. Νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και δυστυχώς με ένα πέναλτι – εφεύρεση, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα η Νίκη έκανε δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και έπρεπε να σκοράρει, αλλά ρισκάραμε κι εμείς. Αφήσαμε πολλούς χώρους στην άμυνα και το μόνο που μπορώ να πω στους ποδοσφαιριστές μου είναι συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν. Δυστυχώς δεν φταίνε αυτοί για το αποτέλεσμα. Το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Για τα συναισθήματά του απέναντι στην ομάδα της Νίκης στην οποία αγωνίστηκε: «Σε αυτό το γήπεδο, το Πανθεσσαλικό, έχω πάρει και Κύπελλο. Τα συναισθήματα σίγουρα είναι θετικά και πραγματικά ευχάριστα».

Για τον στόχο του Πανσερραϊκού: «Στόχος της ομάδας είναι να προσπαθεί να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι και να φύγουμε άμεσα από τη βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόμαστε. Εχω πίστη στην ομάδα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου για τη νίκη της κι εύχομαι να πετύχει τους στόχους της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου