ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε Πανσερραϊκό και κούραση

κέρδισε-πανσερραϊκό-και-κούραση-166698

Εστω και με το φτωχό 1-0 η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Πανσερραϊκό για τη 17η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Super League 2 και έκλεισε τον πρώτο γύρο με ακόμη τρεις βαθμούς, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά τα παιχνίδια με ΟΣΦΠ Β’ και ΠΑΟΚ Β’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη κατάφερε να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα και τις συνεχόμενες αναμετρήσεις και πήρε το τρίποντο που ήθελε, χάρις σε γκολ από εύστοχο πέναλτι του Τσουκαλά στο 20’, ενώ έχασε τεράστιες ευκαιρίες με Τζιώρα, Πάνο και Κουσκουνά στο ντεμπούτο του τελευταίου.

Πώς ξεκίνησε

Με σχήμα 3-5-2 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, έχοντας εκτός τους Αργεντινούς Ροχάνο και Γκαρσία εκτός αποστολής. Ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην τριάδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά Ανδρέου-Γρομητσάρης-Αλιατίδης. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Μέτσε-Κυριακίδης, ο Παναγιωτίδης κάλυπτε την αριστερή πτέρυγα και ο Κάσσος τη δεξιά. Επιτελικός μέσος ήταν ο Τσουκαλάς και στην επίθεση κινούνταν οι Βλαχομήτρος-Τζιώρας.

Το πρώτο μέρος

Χωρίς τη μεγάλη φάση ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να δίνει χώρους και την πρωτοβουλία στους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να απειλείται.

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε για τους Σερραίους, με τον Κανίς να μπαίνει στην περιοχή της Νίκης Βόλου στο 13ο λεπτό, αλλά ο Γρομητσάρης πρόλαβε και έκανε το τάκλιν, σταματώντας σωτήρια την τελευταία στιγμή τον Ιταλομαροκινό επιθετικό, που είχε βγει απέναντι από τον Μπάγιτς και σε θέση τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 13ο λεπτό, όταν ο Τσουκαλάς βρέθηκε εκτός περιοχής και δοκίμασε το δεξί του πόδι, με τον Καβουσάκη να πέφτει στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας του, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 18’ σημειώθηκε μια φάση, που έφερε αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους, όταν η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Πανσερραϊκού και ο Κάσσος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, κερδίζοντας πέναλτι, στην προσπάθεια του Πίντο να απομακρύνει, αλλά χωρίς να τον βρίσκει, με τον διαιτητή να σφυρίζει λανθασμένα υπέρ της Νίκης. Ωστόσο, δευτερόλεπτα μετά ο Μέτσε σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στα χέρια του Κρητικού μέσα στην περιοχή, αλλά το πέναλτι είχε ήδη δοθεί από τον ρέφερι.

Την εκτέλεση ανέβαλε ο Τσουκαλάς, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Καβουσάκη, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη, με το 1-0 να «ξεκλειδώνει» τους κυανόλευκους, που ξεκίνησαν να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και φυσικά ανεβασμένη ψυχολογία.

Μετά από πέντε λεπτά ο Τζιώρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πλάτη στο τέρμα προσπάθησε περίτεχνα να σουτάρει με γυριστό σουτ, το οποίο μπλόκαρε όμως με διπλή προσπάθεια ο Καβουσάκης.

Στο 29ο λεπτό σουτ του Μέτσε εκτός περιοχής δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Καβουσάκης, με τη Νίκη να έχει ρυθμό, αλλά όχι τη νέα τελική που θα ήθελε στο παιχνίδι της.

Σέντρα του Μέτσε από τα δεξιά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Καβουσάκης, με την μπάλα να φτάνει στον Τσουκαλά στο 44’, αλλά ο σκόρερ της αναμέτρησης έδωσε ύψος και ο πορτιέρε των Σερραίων τελικά μπλόκαρε.

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Τσουκαλάς πάτησε την μπάλα στο 53ο λεπτό για τον Τζιώρα, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε και ξαναπήρε την μπάλα ο έμπειρος φορ, δίνοντάς την στον Τσουκαλά, που μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω από την εστία.

Συρτό σουτ του Πίντο από τα αριστερά και εκτός περιοχής δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Μπάγιτς στο 61ο λεπτό με τη Νίκη να χάνει τεράστια ευκαιρία στο επόμενο λεπτό.

Συγκεκριμένα από ενέργεια του Τσουκαλά που κέρδισε την μπάλα ανάμεσα σε τρεις στη μεσαία γραμμή, έκανε την πάσα με το κεφάλι στον Παναγιωτίδη, που έδωσε στον Βλαχομήτρο κι αυτός υπό πίεση είδε την κίνηση του Τζιώρα, ο οποίος απέναντι από τον Καβουσάκη δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να του κλείνει το οπτικό πεδίο.

Ο Τζιώρας ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη μεγάλη στιγμή, με τον Κυριακίδη να γεμίζει στην αντίπαλη περιοχή και τον επιθετικό της Νίκης να πιάνει το εναέριο σουτ από τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα παράλληλα με την εστία και δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ στο 70ο λεπτό.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο νεοεισελθών Κουσκουνάς, που έκανε ντεμπούτο, αλλά στο 75ο λεπτό αστόχησε σε διπλή προσπάθεια και μέσα από τη μικρή περιοχή να σκοράρει, όταν ο Καβουσάκης απομάκρυνε με τα πόδια, έπειτα από κάθετη πάσα του Κάσσου.

Εκτέλεση φάουλ του Κόντσι στο 78’ κι από τα αριστερά, πέρασε πάνω από την εστία του Μπάγιτς με τη Νίκη να διατηρεί το 1-0.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Πανσερραϊκός κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά, με τον νεοεισελθόντα Στίνα να βρίσκει την μπάλα με το δεξί και από τα δεξιά της περιοχής, αλλά χωρίς να πιάσει το σουτ, όπως θα ήθελε.

Με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο Πάνος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο 93’ με τον Κάσσο να περνά όποιον βρήκε στο διάβα του και να στρώνει την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όπου ο Πάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μετά από ένα λεπτό σουτ του Κυρίτση πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη στο 95’.

ΝΙΚΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Super League 2 – 17η αγωνιστική

Σκόρερ: 20’ πεν. Τσουκαλάς

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Μαλανδρής (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: 50’ Κανίς, 85’ Δημητρίου, 94’ Πάνος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κάσσος, Παναγιωτίδης (81’ Πάνος), Κυριακίδης, Μέτσε (67’ Αθανασίου), Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (67’ Κουσκουνάς), Τζιώρας (93’ Κυρίτσης)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: (Διγκόζης) Καβουσάκης, Ζέρης, Δημητρίου (85’ Στίνα), Κεφαλάς, Πίντο, Κρητικός (64’ Έππας), Κόντσι, Κανίς, Μαρκιόνι (79’ Καραμπέρης), Μέσσι, Παπαβασιλείου (46’ Ντίας)

Ο Τζιώρας κάνει το εναέριο σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι στο 70’

Ντεμπούτο για τον Κουσκουνά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου