ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη «έμεινε» στο ντέρμπι και «ξέμεινε» στου Ρέντη

η-νίκη-έμεινε-στο-ντέρμπι-και-ξέμει-176978

Στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης έμεινε η Νίκη Βόλου και ξέμεινε από δυνάμεις χθες στου Ρέντη, όπου ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό Β’, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

H χθεσινή ήττα ήταν η 5η σε σύνολο 14 αγώνων για τους κυανόλευκους και 3η εκτός έδρας, αλλά και 3η στα τελευταία έξι παιχνίδια, με τους κυανόλευκους να ξεχνιούνται… στο βολιώτικο ντέρμπι της περασμένης Πέμπτης με τον Ολυμπιακό Βόλου και να ξεμένουν κι από δυνάμεις, απέναντι στον πιο φρέσκο Ολυμπιακό Β’, που πέτυχε ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με τους Κωστή στο 29’ και Μαρίνο στο 51’, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Βολιώτες.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 3-6-1, ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε στην τριάδα της άμυνας τους, Τσιμπούκα-Ανδρέου-Αλιατίδη και στη μεσαία γραμμή τους Μέτσε-Κυριακίδη. Στις πλευρές κινούνταν ο Κάσσος από τα δεξιά και ο Αθανασίου, από τα αριστερά, στην πρώτη συμμετοχή του νεαρού ως βασικού, μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Χωρίς τον τραυματία Ροχάνο, που έχασε το πρώτο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα, σε ρόλο επιθετικού κινούνταν ο Βλαχομήτρος, ο οποίος είχε πίσω του, τους Τσουκαλά και Γκαρσία.

Ο Ανδρέου καταδιώκει τον Μαρίνο

Ο Γκαρσία υπό την πίεση του Ξενιτίδη

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη που είχε τις δύο πρώτες τελικές προσπάθειες προς την εστία του τερματοφύλακα Καραργύρη με τον Γκαρσία να εκτελεί φάουλ στο 2’ κι αφού η μπάλα απομακρύνθηκε σούταρε εκ νέου, χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη.

Οι κυανόλευκοι είδαν τον Μπα στο 4ο λεπτό να φεύγει στην αντεπίθεση με τον Τσιμπούκα και τον Ανδρέου να μην μπορούν να τον σταματήσουν και τον Ανδρέου να τον ακουμπά, αλλά ο διαιτητής Κατόπης καταλόγισε πέναλτι και κίτρινη στον αμυντικό της Νίκης.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους κυανόλευκους, με τον Κωστή να αναλαμβάνει την εκτέλεση, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Μπάγιτς στο 6’ κι ενώ ο Σέρβος τερματοφύλακας ξάπλωσε στην αντίθετη πλευρά.

Για τη Νίκη που αναθάρρησε πλέον μετά το χαμένο πέναλτι, σουτ του Βλαχομήτρου εκτός ισορροπίας στο 10’ πέρασε πάνω από την εστία του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια και μετά από δύο λεπτά γεμάτο σουτ από τα αριστερά του Αθανασίου, μπλόκαρε ο Καραργύρης.

Διαγώνιο σουτ από τα δεξιά και από τα όρια της περιοχής του Μπα μπλόκαρε ο Μπάγιτς, αλλά στο 29’ ο Κύπριος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπάγιτς από πάσα μέσα στην περιοχή του Μαρίνου, κάνοντας το 1-0 για να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι.

Η Νίκη με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να αντιδράσει και στο 37ο λεπτό ο Βλαχομήτρος σούταρε από το ύψος της περιοχής μετά από κλέψιμο του Μέτσε και πάσα του Γκαρσία, αλλά ο Καραργύρης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πιο σπουδαία στιγμή της Νίκης, μέχρις εκείνο το σημείο.

Από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τσέλιου και πλασέ στο 43’ μπλόκαρε την μπάλα ο Μπάγιτς, με τη Νίκη να κερδίζει φάουλ στο επόμενο λεπτό με τον Γκαρσία, θέλοντας να πάει με γκολ και την ισοφάριση στα αποδυτήρια. Κάσσος και Γκαρσία ήταν πάνω από την μπάλα και από τα αριστερά της περιοχής, με τον πρώτο να εκτελεί και τον Καραργύρη να μπλοκάρει εύκολα.

Το δεύτερο μέρος

Η υπόθεση νίκη έδειξε να τελειώνει από νωρίς, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα στο 50’. Νωρίτερα και στο 48ο λεπτό, σουτ του Κωστή εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Μπάγιτς, με την άμυνα των κυανόλευκων να… χάνει την μπάλα στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, ο Μαρίνος έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπα, η μπάλα αφού κόντραρε σε κυανόλευκα πόδια στρώθηκε στον Κωστή, ο οποίος έκανε την κάθετη πάσα στον Μαρίνο, που πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 σαν σε προπόνηση στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Η Νίκη πλέον έδειξε να έχει αποδεχθεί την τύχη της, οι αλλαγές από τον πάγκο δεν τη βοήθησαν και πλέον συνεχίζει τον αγωνιστικό «Γολγοθά», ψάχνοντας λύσεις και ανάσες στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παίξει την Τετάρτη 2/2 με τον ΠΑΟΚ Β’, σε εξ αναβολής αναμέτρηση.

ΟΣΦΠ Β’: (Ιμπαγάσα) Καραργύρης, Μαρίνος (80’ Ντόι) Μπα (83’ Πινακάς), Κωστή, Τσέλιος (86’ Κουτσίδης), Ξενιτίδης, Καλογερόπουλος, Κίτσος, Σουρλής, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Τσιμπούκας, Ανδρέου, Αλιατίδης (58’ Βασιλείου), Αθανασίου (70’ Πάνος), Κάσσος, Κυριακίδης, Μέτσε (73’ Ι. Κυρίτσης), Τσουκαλάς (58’ Τζιώρας), Γκαρσία (70’ Παναγιωτίδης), Βλαχομήτρος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου