ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στον Βόλο για τη Νίκη ο Νίκος Αθανασίου

στον-βόλο-για-τη-νίκη-ο-νίκος-αθανασίου-186991

Ο Νίκος Αθανασίου, καιρού επιτρέποντος, θα βρίσκεται από σήμερα στον Βόλο, όπου θα εγκατασταθεί μέχρι το καλοκαίρι και θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο στη Νίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις 15/1 και μετά τη συμφωνία των κυανόλευκων με την ομάδα του Περιστερίου για τον Γιώργο Τζοβάρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον ισχυρό άνδρα των Περιστεριωτών, Γιώργο Σπανό, και στο τραπέζι θα έπεφτε και η απόκτηση πιθανόν με τη μορφή δανεισμού κάποιου νεαρού ποδοσφαιριστή.

Αυτός είναι ο Νίκος Αθανασίου, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και θα συνεχίσει ως δανεικός στον Βόλο και τη Νίκη, η οποία δεν εγκαταλείπει ωστόσο ακόμη

την περίπτωση και του Σουπερλιγκάτου Βασίλη Βιτλή από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο 21χρονος Αθανασίου ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ατρομήτου, παίζοντας και με την ομάδα νέων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League, πετυχαίνοντας και τρία τέρματα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο του Περιστερίου μέχρι το 2024.

Με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου έχει καταγράψει 3 συμμετοχές στη Super League 1 και μία στο Κύπελλο Ελλάδος. Το ντεμπούτο του ήταν στο ματς με τον Βόλος ΝΠΣ, στις 15 Μαΐου 2021, με τον Ατρόμητο να κερδίσει 1-0 και τον Αθανασίου να αγωνίζεται για 83 λεπτά.

Παίζει μπάλα ο καιρός

Με το Πανθεσσαλικό Στάδιο να έχει ντυθεί στα λευκά από χθες το πρωί, δεν αποκλείεται η εκ νέου αναβολή του παιχνιδιού ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 15:00.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν αγωνιστεί βάσει προγράμματος στις αρχές Ιανουαρίου, με τα κρούσματα κορονοϊού στους ερυθρόλευκους να αναβάλουν τη σέντρα στο Πανθεσσαλικό, όπου από χθες παίζει μπάλα… ο καιρός.

Το χιόνι έχει στρώσει τον αγωνιστικό χώρο και μετατράπηκε στη συνέχεια σε πάγο κι αν δεν υπάρχει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, τότε πολύ δύσκολα ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος για σέντρα αύριο στις 15:00.

Χθες οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν στο γυμναστήριο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, βλέποντας το χιόνι να μην τους επιτρέπει να πατήσουν… γήπεδο, αφού εκτός… λειτουργίας βρίσκονταν και το Π. Μαγουλάς αλλά και το γήπεδο του ΟΣΕ.

Στη Νίκη Βόλου, η «σφαλιάρα» από τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν έχει ξεχαστεί και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος επιστροφής θα ήταν μία πιθανή νίκη απέναντι στον συμπολίτη Ολυμπιακό, καιρού επιτρέποντος βέβαια.

Εξάλλου για το παιχνίδι που πέρασε κι αυτό που περιμένουν οι κυανόλευκοι, μίλησε ο αρχηγός της Νίκης Βόλου, Σταύρος Τσουκαλάς, αναφέροντας αρχικά για το αν θυμάται άλλη φορά ομάδα του να μην κάνει τελική φάση στο δεύτερο μέρος: «Ναι αυτό είναι ένα γεγονός. Δεν θυμάμαι άλλη φορά κάτι ανάλογο. Προσπαθούσαμε ανορθόδοξα και χάθηκε το μυαλό μας. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και δεν θέλω να βρω δικαιολογίες.

Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από κακό ξεκίνημα, αλλά από κει και πέρα έπρεπε να είχαμε την ηρεμία και τη συγκέντρωση για να βάλουμε κάτω την μπάλα και να ανατρέψουμε το σκορ. Είχε πολύ δρόμο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα τελείωσε, το αφήνουμε πίσω και πρέπει να συνεχίσουμε γιατί την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι να δώσουμε. Πρέπει να δούμε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου όσοι μείναμε, γιατί έχουμε και τις απουσίες λόγω κορονοϊού, που δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι γεγονός.

Γεγονός είναι πως παίζουμε και στο Πανθεσσαλικό, κάτι που θα βολέψει κι εμάς. Η νίκη είναι μονόδρομος, αυτό είναι υπόσχεση προς τον κόσμο και με όποιες δυνάμεις έχουμε θα πάρουμε το παιχνίδι. Αυτή είναι η υπόσχεση του αγωνιστικού τμήματος. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί την εμφάνιση με τον Απόλλωνα».

Για το αν επηρεάζεται η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών όταν δεν παίρνουν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια που η Νίκη δικαιούνται τους τρεις βαθμούς: «Αυτό μπορεί να ισχύει σε παιχνίδια που χάνουμε αρκετές φάσεις, όπως έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Είχαμε αρκετές φάσεις, δεν πήραμε το αποτέλεσμα, κάτι που ήταν άδικο. Αυτό όμως είναι κάτι που είναι μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί σε άλλο παιχνίδι με μισή φάση να βάλεις το γκολ. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Το γκολ θα έρθει όπως και να έχει. Την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) είναι μονόδρομος η νίκη το ξαναλέω. Είναι ένα παιχνίδι που και με μισό – μηδέν θα πάρουμε το παιχνίδι».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Λάρισας, ο Κώστας Χατζής, που φόρεσε και τα κυανόλευκα της Νίκης Βόλου, ευχήθηκε μετά τον αγώνα του Σαββάτου να επιτευχθούν οι στόχοι της πρώην του ομάδας, αναφέροντας: «Εμείς κάναμε ένα πολύ μεγάλο διπλό, που έπρεπε να έρθει για την ομάδα μας, αφού σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πάντα παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος δεν κερδίζαμε. Εχουμε χάσει παιχνίδια στο 96’, όπως με τον Ολυμπιακό και τα Τρίκαλα, και τελικά απέναντι στη Νίκη πήραμε το διπλό που έπρεπε. Ξέραμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για μένα η Νίκη μαζί με τη Βέροια είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Εμείς εκμεταλλευθήκαμε δύο στατικές φάσεις και δύο αντεπιθέσεις και βάλαμε και δύο γκολ για να πάρουμε το παιχνίδι. Επειδή πέρασα και από τη Νίκη Βόλου και ο κόσμος της μαζί με εκείνον της ΑΕΛ είναι από τους καλύτερους, θέλω να ευχηθώ να πετύχει τους στόχους της και να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου