ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέταξε την ευκαιρία η Νίκη και επέστρεψε με ήττα από τη Λάρισα

πέταξε-την-ευκαιρία-η-νίκη-και-επέστρε-202812

Πίστεψε στη νίκη, αλλά έφυγε με την ήττα η Νίκη Βόλου από τη Λάρισα και το Αλκαζάρ, χάνοντας από την ΑΕΛ για την 14η αγωνιστική της Super League 2 και για τον Βόρειο όμιλο, με 1-0, χάρις σε τέρμα στο 45’ από τον Μαυριά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι είχαν ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα στο σκορ, χάνοντας και πέναλτι αλλά και σημαντικότατες ευκαιρίες, τα θαλάσσωσαν στη συνέχεια, με τον Μπάγιτς να… παθαίνει θαλασσοταραχή και να δίνει στους γηπεδούχους την ευκαιρία να πανηγυρίσουν, όταν οι κυανόλευκοι επιθετικά έχαναν… αυτά που δεν χάνονται. Πλέον η Νίκη με 15 βαθμούς σε δέκα αγώνες, θα πάει την Τετάρτη στην Αριδαία για να παίξει με τον Αλμωπό σε εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής και θα συνεχίσει με τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι βυσσινί από την άλλη, έφτασαν τους 22 βαθμούς και τη 2η θέση, μετά από 11 αγώνες.

Πώς ξεκίνησαν

Για τη φιλοξενούμενη Νίκη, ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και την τριάδα των στόπερ, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΑΟ Τρίκαλα, συνέθεσαν οι Τσιμπούκας-Ανδρέου-Αλιατίδης.

Ο Πάνος κινούνταν σε όλη την αριστερή πτέρυγα και ο Κάσσος στη δεξιά, αμυντικά χαφ ήταν οι Κυριακίδης και Μέτσε, με τους Τσουκαλά και Γκαρσία να έχουν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, κινούμενοι πίσω από τον Ροχάνο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη για τη γηπεδούχο ΑΕΛ, ο Θεοδωρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά βρίσκονταν οι: Μπέρτος-Ηλιάδης-Γκοτζαμανίδης-Μαϊδανός. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν: Κολομπίνο-Παπαγεωργίου-Γιάκος και στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μαυριάς-Ογκμποε-Ακούνια.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη καλή στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους, καθώς, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο, ο Μπέρτος από τα δεξιά πέρασε για τον Γιάκο, που βγήκε στο τετ-α-τετ σε πλάγια θέση, αλλά ο Μπάγιτς βγήκε και τον έκλεισε, διώχνοντας σε κόρνερ στο σουτ που έκανε. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά, αλλά χωρίς να ανησυχήσει εκ νέου την κυανόλευκη εστία.

Η Νίκη απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 6ο λεπτό, με τον Τσουκαλά να σεντράρει από τα αριστερά για τον Κάσσο, που βρέθηκε στη μικρή περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς, σώζοντας την εστία της ΑΕΛ σε μια μεγάλη ευκαιρία, για να πάρουν οι κυανόλευκοι κεφάλι στο σκορ.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για τη Νίκη Βόλου μετά από δύο λεπτά, όταν στο 8’ ο Κυριακίδης έκανε την κάθετη πάσα για τον Ροχάνο, ο οποίος μέσα από την περιοχή «έσπασε» την μπάλα στα αριστερά για τον Πάνο, αλλά από θέση βολής και μόνος του, ο έμπειρος μπακ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ακολούθησε σουτ για την ΑΕΛ, μετά από ατομική ενέργεια του Ακούνια που δεν ανησύχησε όμως τον Μπάγιτς, που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα στο 14’.

Η Νίκη είχε εκτέλεση φάουλ στο 21’ με τον Γκαρσία να απειλεί από τα δεξιά, αλλά απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος με τις γροθιές, κι εκεί όπου έστειλε την μπάλα εκτός περιοχής, ο Πάνος δοκίμασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και ο Γκαρσία έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση στο 24’ με τον Γκοτζαμανίδη να τον σπρώχνει, για να καταλογιστεί πέναλτι από τον Κατσικογιάννη, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ροχάνο, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου, που απέκρουσε σε κόρνερ, στερώντας και πάλι το γκολ από τους κυανόλευκους.

Αναμφίβολα η απώλεια του πέναλτι ήρθε να προκαλέσει εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, που δέχτηκαν και δύο κίτρινες στη συνέχεια, με τον Τσιμπούκα αρχικά για μαρκάρισμα στον Ακούνια στο 28’ και τρία λεπτά αργότερα στον Γκαρσία, που πέταξε εκνευρισμένος το δεξί του παπούτσι.

Από ατομική ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά του Γκαρσία για την αντίπαλη περιοχή η μπάλα «σημάδεψε» τον Ροχάνο, που προσπάθησε, αλλά από παρέμβαση του Θ. Παπαγεωργίου δόθηκε λανθασμένα άουτ.

Για την ΑΕΛ, νέο σουτ του Ακούνια με το αριστερό στο 37’ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς, ενώ από κάθετη πάσα του Τσουκαλά στο επόμενο λεπτό ο Κάσσος έκανε το πλασέ με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει για 4η φορά, σώζοντας την ομάδα του και στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, τελικά, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν ο Μαυριάς αφού έκανε δύο ντρίπλες και πάτησε περιοχή, σούταρε από τα δεξιά, με τον Μπάγιτς να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία έφυγε από την αγκαλιά του και κατέληξε στα δίχτυα των κυανόλευκων για το 1-0, με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα.

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη δεν είχε την ψυχραιμία που θα έπρεπε, ο Αλέκος Βοσνιάδης, ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά η αστοχία συνεχίστηκε.

Αρχικά και στο 59’ ο Κάσσος έκανε το σουτ αλλά το ανέκοψε ο Γκοτζαμανίδης σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο νεοεισελθών Βλαχομήτρος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους, με τον Γιάκο να σεντράρει από τα δεξιά, τον Ηλιάδη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, πασάροντας για τον Γκοτζαμανίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο με νέα κεφαλιά στο 65’.

Η Νίκη «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή με τον Τσουκαλά στο 66’ να επιχειρεί να κάνει το γυριστό σουτ αλλά, στη συνέχεια δόθηκε επιθετικό φάουλ, ενώ νέο σουτ του Ακούνια εξουδετέρωσε ο Μπάγιτς στο 69’.

Η ΑΕΛ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αλλά ο Ογκμποε απέναντι από τον Μπάγιτς και υπό την πίεση του Γρομητσάρη έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία σε τετ-α-τετ με τον Σέρβο τερματοφύλακα στο 71’.

Στο 83’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι, όταν ο Γκαρσία μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, η άμυνα έδιωξε, ο Τσουκαλάς έκανε το τακουνάκι με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Μπέρτου και όχι στο χέρι, με τους κυανόλευκους να διαμαρτύρονται μάταια, στην προσπάθεια να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 87’ κι από βαθιά μπαλιά του Τσουκαλά, ο Κάσσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και πέρασε τον τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο, αλλά με τη φόρα που είχε δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’, πάσα του Κυριακίδη είχε ως αποδέκτη τον Βλαχομήτρο, που με πλάτη στο τέρμα σούταρε με το αριστερό άουτ, στην τελευταία ευκαιρία της Νίκης να πάρει κάτι περισσότερο από το μηδέν.

ΑΕΛ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Γήπεδο Αλκαζάρ

SL2 – 14η αγωνιστική

Σκόρερ: 45’ Μαυριάς

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: 24’ Γκοτζαμανίδης, 28’ Τσιμπούκας, 31’ Γκαρσία, 41’ Ηλιάδης, 63’ Γιάκος, 64’ Αλιατίδης, 93’ Ανδρέου

ΑΕΛ: (Γκουτσίδης) Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (23’ Κ. Παπαγεωργίου), Θ. Παπαγεωργίου, Μαυριάς (76’ Γλυνός), Γιάκος (85’ Ραμίρεζ), Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κολομπίνο, Ακούνια, Ογκμποε.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Κάσσος, Πάνος, Τσιμπούκας (54’ Βλαχομήτρος), Ανδρέου, Αλιατίδης (67’ Γρομητσάρης) Κυριακίδης, Μέτσε (54’ Βασιλείου), Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ροχάνο (54’ Τζιώρας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου