ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παράταση στο ποδαρικό για Νίκη Βόλου

παράταση-στο-ποδαρικό-για-νίκη-βόλου-217688

Παρατείνεται η πρώτη σέντρα στο 2022 για την ομάδα της Νίκης Βόλου, αφού στον ΠΑΟΚ Β’ τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν… σε απαγορευτικό επίπεδο και έτσι οι κυανόλευκοι δεν παίζουν ούτε σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα αναβλήθηκε και επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή κι έτσι οι κυανόλευκοι «χρωστάνε» πέραν του παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Στο στρατόπεδο της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία τα κρούσματα την περασμένη Τετάρτη ήταν 19, ενώ χθες υπήρξε αισθητή μείωση, αλλά και πάλι δεν επιτρέπουν στους Θεσσαλονικείς να αγωνιστούν απέναντι στη Νίκη Βόλου, στην οποία υπάρχουν επίσης κρούσματα αλλά μετρημένα στην παλάμη του ενός χεριού.

Ακόμη δύο αναβολές σήμερα

Πέραν από το ΠΑΟΚ Β’-Νίκη Βόλου, είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ακόμη τρία παιχνίδια, αλλά τελικά θα γίνει μόνο ένα, με τη σέντρα στα αυριανά παιχνίδια να αποφασίζεται σήμερα. Συγκεκριμένα η Super League 2 προχώρησε στην αναβολή και των αγώνων Ολυμπιακός Β’-Ξάνθη και Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β’, που ήταν επίσης προγραμματισμένα να γίνουν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι οι κάτωθι αγώνες της 12ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σάββατο 8.1.2022 (σ.σ. σήμερα) αναβάλλονται λόγω Covid 19:

ΠΑΟΚ Β’-Νίκη Βόλου

Ολυμπιακός Β’-Ξάνθη

Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β’».

Βάσει προγράμματος σήμερα θα γίνει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καλλιθέα και Παναθηναϊκό, με τη 12η αγωνιστική να περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αύριο

Τρίκαλα-Αλμωπός

ΑΕΛ-Καβάλα

Απόλλων Λάρισας-Θεσπρωτός

Πανσερραϊκός-Πιερικός

Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας

Βέροια-Απόλλων Πόντου

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός

Αύριο

Χανιά-Αστέρας Βλαχιώτη

Ζάκυνθος-Εργοτέλης

Ιεράπετρα-Καραϊσκάκης

Αιγάλεω-Καλαμάτα

Λεβαδειακός-Κηφισιά

Ρόδος-Επισκοπή.

Πρόταση για διακοπή

από Κουφογεώργο

Φιλοξενούμενος στον Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου, Αποστόλης Κουφογεώργος, προχώρησε στην πρόταση διακοπής της αγωνιστικής δράσης στο πρωτάθλημα της Super League 2, μετά και τις συνεχείς αναβολές παιχνιδιών, αλλά κάτι τέτοιο δείχνει να μην ενστερνίζεται η διοργανώτρια αρχή, συνεχίζοντας στις αναβολές παιχνιδιών.

Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για τα κρούσματα στο κυανόλευκοι στρατόπεδο: «Οπως όλες οι ομάδες έτσι και η ομάδα μας έχει κάποια θετικά κρούσματα. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός είναι στα έξι. Περιμένουμε και τα νέα αποτελέσματα που θα βγουν, ώστε να δούμε αν θα αλλάξει αυτός ο αριθμός ή θα παραμείνει εκεί. Πιθανόν τα κρούσματα να είναι περισσότερα από έξι».

Για το πόσο επηρεάζεται η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι, όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές επιστρέψουν μετά τα αρνητικά τεστ, δεν θα έρθουν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα χρειαστούν χρόνο. Σίγουρα ο κορονοϊός επηρεάζει τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος».

Για το πώς κυλούν οι προπονήσεις: «Προπονούμαστε βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει αυτή τη στιγμή. Εφόσον δεν έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό κρουσμάτων που επιβάλλει την αναστολή των ομαδικών προπονήσεων συνεχίζουμε τις προπονήσεις σε γκρουπ. Σίγουρα δεν ακολουθούμε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, όπως συμβαίνει και σε όλες τις ομάδες αυτή την περίοδο. Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Ο μεταγραφικός σχεδιασμός αφορά αποκλειστικά στον προπονητή τον κ. Βοσνιάδη και στον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα γίνει μία μεταγραφή, για να πούμε ότι κάναμε μία μεταγραφή. Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών και των συζητήσεων θα το μάθει ο κόσμος, όταν θα έχει ολοκληρωθεί κάποια κίνηση».

Για τις διαφορές ανάμεσα στην περίοδο του 2014 και τη σημερινή, όταν και είχε το ίδιο πόστο: «Σίγουρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει αυτή την περίοδο καλύτερη οργάνωση. Τα προβλήματα που προκύπτουν επιλύονται πιο εύκολα, καθώς η διοίκηση είναι πιο κοντά στο αγωνιστικό τμήμα. Στη λύση προβλημάτων βοηθάει και η στελέχωση των γραφείων».

Για την περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος: «Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ομάδων θα έπρεπε να ληφθεί απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες και να αρχίσει από την αγωνιστική από την οποία ουσιαστικά σταμάτησε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αμφιβολία. Μπορεί να ξεκινήσεις να μετακινηθείς σε μία άλλη πόλη, να μπεις στο ξενοδοχείο και να σε ειδοποιήσουν ότι το παιχνίδι δεν θα γίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, είναι η ταλαιπωρία των ποδοσφαιριστών, είναι ο προγραμματισμός των προπονήσεων. Παράδειγμα, σε τι ρυθμό προπονήσεων πρέπει να μπει η ομάδα από αύριο, σε ρυθμούς προπονήσεων αγώνα; Εμείς αυτό κάνουμε, προετοιμαζόμαστε για αγώνα αλλά υπάρχει σίγουρα ερωτηματικό. Η καλύτερη λύση θα ήταν να διακοπεί το πρωτάθλημα για τουλάχιστον 15 ημέρες».

Ορίστηκε ο Πολυχρόνης

Μπορεί το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Β’ και Νίκη Βόλου να μην πραγματοποιείται σήμερα, ωστόσο η ΚΕΔ/ΕΠΟ ως όφειλε όρισε χθες τους διαιτητές των αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής.

Ετσι, την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Β’ και τη Νίκη Βόλου, που θα πραγματοποιούνταν σήμερα στο γήπεδο του Μακεδονικού, θα σφύριζε ο Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας, έχοντας ως βοηθούς τους Κωνσταντίνο Βρούζο και Ιωάννη Μηνούδη, επίσης από την Πιερία, με 4ο τον κ. Κωνσταντίνο Πουλικίδη από την Ενωση Δράμας.

Στροφή στα… Τρίκαλα

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ περίμενε μέχρι χθες η Νίκη Βόλου, προκειμένου να κάνει ποδαρικό στο 2022 μετά την ακύρωση και στο βολιώτικο ντέρμπι, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και αναγκάζουν τους κυανόλευκους να σκέφτονται… την επόμενη αναμέτρηση πλέον.

Συγκεκριμένα για τη 13η αγωνιστική η Νίκη Βόλου έχει προγραμματισμένο παιχνίδι την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας τον ΑΟ Τρίκαλα στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ομάδα που απέκλεισε και από το Κύπελλο Ελλάδος.

Στη συνέχεια και για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, παιχνίδι που έχει οριστεί για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, οι κυανόλευκοι θα παίξουν στην Αριδαία με τον Αλμωπό, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής, ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου για τη 15η αγωνιστική. Ο Ιανουάριος θα «κλείσει» με τη 16η αγωνιστική, με τη Νίκη Βόλου να παίζει και πάλι Σάββατο (29/1), φιλοξενούμενη αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό Β’.

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα της Νίκης Βόλου για τον Ιανουάριο, με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις έχει ως εξής:

13η αγωνιστική

Πέμπτη 13/1/22-15:00

Νίκη Βόλου-ΑΟ Τρίκαλα

14η αγωνιστική

Κυριακή 16/1/22-17:00

ΑΕΛ-Νίκη Βόλου

(ERTFLIX)

9η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 19/1/22-15:00

Αλμωπός-Νίκη Βόλου

15η αγωνιστική

Σάββατο 22/1/22-14:45

Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας

16η αγωνιστική

Σάββατο 29/1/22-14:45

Ολυμπιακός Β’-Νίκη Βόλου

(ERTFLIX).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου