ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάλεψε την πρόκριση για τον Παναγιώτη

πάλεψε-την-πρόκριση-για-τον-παναγιώτη-245874

Η Νίκη Βόλου πάλεψε απέναντι στην ομάδα του Παναιτωλικού, θέλοντας να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, μετά το 0-1 του Πανθεσσαλικού, αλλά μετά τις τεράστιες ευκαιρίες του Τζοβάρα στο 72’ και του Μιράντα στο 90’ που είχε δοκάρι, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρόκριση με γκολ στο φινάλε και στο 94’ από τον Βέργο, που διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, οι παίκτες της ωστόσο κέρδισαν το χειροκρότημα από τους φίλους του Παναιτωλικού για την προσπάθειά τους, σε ένα παιχνίδι που έδωσαν τα πάντα, απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Η Νίκη ήταν εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, είχε την υπεροχή, είχε και τις φάσεις, για να στείλει το παιχνίδι έστω στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη πάλεψαν για την πρόκριση, παίζοντας και για να τιμήσουν τη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου.

Το πρώτο μέρος

Εκτός περιοχής σουτ του Φλόρες στο 8ο λεπτό ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, δίχως όμως να ανησυχήσει τον Μπάγιτς, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

Στο 13’ ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ με τον Μεντόσα να εκτελεί από τα αριστερά και τον Μαλή να πιάνει την κεφαλιά με στόχο τον Καρέλη, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, για να τελειώσει η φάση, από υπόδειξη του βοηθού.

Στο 20ο λεπτό ο Μεντόσα εκτέλεσε φάουλ, ο Μπάγιτς έπεσε στην κάτω αριστερή γωνία αποκρούοντας, για να βγει στη συνέχεια η σέντρα από τα δεξιά, με τον Κορνέλιους να πιάνει το σουτ με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα σώματα, για να ακολουθήσει κεφαλιά από κοντινή απόσταση του Μαλή, που πέρασε άουτ, με την άμυνα της Νίκης να γλιτώνει το γκολ από τις τρεις τελικές των γηπεδούχων σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Στο 28’ φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναιτωλικό το οποίο εκτέλεσε ο Μεντόσα, απομακρύνθηκε η μπάλα από την άμυνα της Νίκης, ενώ η Νίκη Βόλου που δεν είχε τελική στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να φανεί επικίνδυνη στο 41’, αλλά το γύρισμα του Γκαρσία από τα δεξιά έδιωξε ο Κορνέλιους.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, σε νέο φάουλ του Μεντόσα στο 45’ η μπάλα βρήκε στα σώματα και η Νίκη Βόλου «κράτησε» το μηδέν με σχετική ευκολία στο πρώτο μέρος, αλλά σίγουρα αυτό που της έλειψε ήταν η δημιουργία και το γκολ…

Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τζοβάρας σέντραρε από τα αριστερά για την αντίπαλη περιοχή, εκεί όπου βρέθηκε ο Ροχάνο, που διεκδίκησε την μπάλα με τον Περέιρα, για να βρεθεί στο έδαφος, δίχως όμως να συγκινήσει τον Γκορτσίλα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 55’. Μετά από ενέργεια του Κάσσου, ο Περέιρα έκανε το τάκλιν στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον ποδοσφαιριστή της Νίκης να βρίσκεται στο έδαφος, χωρίς να κερδίσει το φάουλ.

Η Νίκη έδειχνε να έχει μεγαλύτερη «όρεξη» αλλά και ανάγκη να κυνηγήσει το γκολ, με τον Γιάννη Αναστασίου να αντικαθιστά τον Περέιρα με τον Βέργο, μιας και είδε τη Νίκη Βόλου να επιτίθεται πλέον με μεγαλύτερες αξιώσεις στο παιχνίδι.

Σουτ του νεοεισελθόντα Βέργου κόντραρε στην πλάτη του Κυριακίδη στο 60’, ενώ από «μπλοκ» του Γρομητσάρη σε σουτ του Καρέλη, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπάγιτς στο επόμενο λεπτό.

Στη συνέχεια μακρινό σουτ του Λούι πέρασε πολλά μέτρα εκτός εστίας, ενώ με καλύτερες προϋποθέσεις ήταν το μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής από τον Φλόρες, αλλά επίσης πέρασε άουτ στο 63’.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ ωστόσο έχασε η Νίκη Βόλου, όταν στο 72’ ο Γκαρσία έκανε την κίνηση από τα δεξιά, δίνοντας την μπάλα στον Ροχάνο κι αυτός έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού έστρωσε την μπάλα στον Τζοβάρα, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και προσπάθησε να κερδίσει τον Ροντρίγκες με γεμάτο σουτ με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ύψωσε και τα δύο χέρια, στερώντας από τον Βολιώτη ποδοσφαιριστή το γκολ.

Νέο σουτ για τη Νίκη ήρθε στο 76ο λεπτό, όταν ο Ροχάνο κέρδισε την εναέρια μονομαχία, δίνοντας την ευκαιρία στον «φρέσκο» Βλαχομήτρο να απειλήσει με σουτ με το αριστερό, αλλά και πάλι ο Ροντρίγκες ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Γκαρσία ξεκίνησε ατομική ενέργεια από τα δεξιά και μετά από εναέρια μονομαχία του Μεντόσα με τον Μιράντα, με τον Αργεντινό να κερδίζει την μπάλα και να σουτάρει εκτός περιοχής στο 82’, αλλά ο Μαλής έβαλε την κόντρα με την μπάλα να περνά σε κόρνερ.

Από σέντρα του Τζοβάρα στο 90’ ο Τζιώρας, που μπήκε στο παιχνίδι αντί του Ροχάνο, προσπάθησε για την κεφαλιά, με τον Κορνέλιους να απομακρύνει σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τη Νίκη, η οποία στο 91’ είδε την τύχη να της γυρίζει την πλάτη. Ο Γκαρσία σέντραρε από τα δεξιά και στην πορεία της μπάλας ο Μιράντα έκανε το ψαλιδάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι, στερώντας την ευκαιρία από τη Νίκη να στείλει το ματς στην παράταση.

Με τη Νίκη απογοητευμένη από τη μεγάλη ευκαιρία του Μιράντα, ο Παναιτωλικός κλείδωσε την πρόκριση με τον Αλιατίδη να μην μπορεί να απομακρύνει προ του Βέργου, ο οποίος πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον Μπάγιτς για το τελικό 1-0 στο γήπεδο του Αγρινίου στο 94’.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ 0-0

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση των «16»

Σκόρερ: 94’ Βέργος

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Μωϋσιάδης

4ος: Μπαΐλης

Κίτρινες: 34’ Τζοβάρας, 67’ Παναγιωτίδης, 69’ Τσιγγάρας, 83’ Βλαχομήτρος, 87’ Γκαρσία

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι (84’ Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56’ Βέργος), Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (84’ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65’ λ.τρ. Τσιγγάρας), Καρέλης (84’ Μπαρμπόσα).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αλιατίδης, Ανδρέου (74’ Βλαχομήτρος), Γρομητσάρης, Κάσσος, Τζοβάρας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (74’ Μιράντα), Τσουκαλάς (84’ Μέτσε), Γκαρσία, Ροχάνο (89’ Τζιώρας).

Ενέργεια του Κάσσου υπό το βλέμμα των Καρέλη-Παναγιωτίδη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου