ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Σκασμένος» ο Βοσνιάδης

σκασμένος-ο-βοσνιάδης-254704

Στεναχωρημένος μετά το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα ήταν ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος όπως τόνισε κλήθηκε για πρώτη φορά να ζήσει μία τέτοια κατάσταση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με 10 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 9 αθλητές άλλων σπορ, η Καβάλα έφτασε στο Πανθεσσαλικό, για να αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου, η οποία μέχρι το 30’ σκόραρε 5 φορές, στη συνέχεια «τράβηξε χειρόφρενο» και οι ποδοσφαιριστές αναλώθηκαν σε… πασούλες και ακόμη δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να… βγουν από την υποχρέωση.

Η κατάσταση αυτή στεναχώρησε ιδιαίτερα τον προπονητή της Νίκης Βόλου, που στο τέλος της αναμέτρησης χαιρέτησε προσωπικά έναν-έναν από την αποστολή των αντιπάλων, ευχόμενος στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου να βρει το δρόμο της η ομάδα της Μακεδονίας.

Ο τεχνικός των κυανόλευκων επεσήμανε αρχικά: «Ηταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, στο οποίο ο αντίπαλος είχε τα προβλήματά του. Θα ήθελα να πω δύο πράγματα για την Καβάλα. Καταρχάς συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται τόσο καιρό και ήρθαν και με δέκα παίκτες στο δικό μας παιχνίδι. Η Καβάλα είναι μία μεγάλη ομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και εύχομαι για την ιστορία της να βρει γρήγορα τον δρόμο της.

Αυτό που γίνεται δεν είναι καλό για το πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι κάποια στιγμή να βρουν όλες οι ομάδες τον δρόμο τους, ώστε να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά της Καβάλας και εύχομαι πολύ γρήγορα η ομάδα να βρει τα πατήματά της με ό,τι καινούριο ετοιμάζει».

Για τον Αλμωπό και τον προγραμματισμό της Νίκης: «Το καλοκαίρι υπήρξε μία μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρο με την αναδιάρθρωση. Έφευγαν ομάδες, καλούσαν κάποιες άλλες ομάδες. Φτάσαμε στο σημείο, ενώ προσπαθούσαμε να βάλουμε τα στάνταρ, να ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Εύχομαι πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί ό,τι είναι να ολοκληρωθεί και σ’ αυτό το επίπεδο να μπορούν να βρίσκονται οι ομάδες που μπορούν.

Μόνοι μας απαξιώνουμε το προϊόν» και πρόσθεσε «επιστρέφοντας» στο παιχνίδι με την Καβάλα: «Δυστυχώς είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, γιατί πρώτη φορά συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Να μην ξέρεις πώς να πας και πώς να αντιδράσεις.

Γενικά, πιστεύω πως χάθηκε μία ευκαιρία. Μπήκαν οι ομάδες, μπήκαν οι «ασφάλειες» με τις εγγυητικές και τα μετοχικά και θεωρήσαμε πως είναι μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουν πράγματα.

Αλλά και πάλι λέω πως υπάρχει ελπίδα. Να δούμε τη συνέχεια το επόμενο χρονικό διάστημα και στο επόμενο πρωτάθλημα να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά και ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να κάνουν όλοι την προσπάθειά τους, είτε είναι η διοργανώτρια αρχή της SL2, είτε οι ομάδες, ώστε να μη ζούμε αυτές τις καταστάσεις, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Είναι ένα πρωτάθλημα που παίζουν πολλοί Ελληνες ποδοσφαιριστές. Κάποια στιγμή, αν δεν καταλάβουμε όλοι πως πρέπει να υπάρχει μία δυνατή δεύτερη κατηγορία, τότε θα έχει πρόβλημα και η SL1. Ευχή μας είναι να δούμε καλύτερες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι δίνει στη Νίκη το παιχνίδι με την Καβάλα: «Αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να δώσει στην ομάδα τίποτα. Το μόνο που έδωσε είναι τρεις βαθμοί με έναν πιο εύκολο τρόπο. Όμως αν θέλουμε να βλέπουμε πιο μακριά, είναι μία στενάχωρη κατάσταση για εμάς που υπηρετούμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε πως είναι οι τελευταίες φορές που τα ζούμε».

Για τα όσα έγιναν στην Ηγουμενίτσα και η Νίκη δεν ζήτησε αναβολή: «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Η ομάδα μας θα έπρεπε να έχει περισσότερα πράγματα βαθμολογικά. Ήρθε κι ένα παιχνίδι που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα μετά να κάνουμε δηλώσεις, ένα παιχνίδι που το παίξαμε στο βούρκο. Παίξαμε πόλο, δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε η ομάδα που θα δημιουργήσει προβλήματα στο πρωτάθλημα. Το είδατε και τη δεύτερη αγωνιστική με τη Βέροια, όταν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι πιο «έξυπνο», αλλά παίξαμε με 13 ποδοσφαιριστές. Δεν ψάξαμε τρόπο να φύγουμε και να δημιουργήσουμε κι άλλο πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Στην Ηγουμενίτσα ήταν ένα παιχνίδι που εύκολα θα μπορούσε να μην ξεκινήσει, για να προφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Ήμασταν εκεί, το παίξαμε το παιχνίδι, το χάσαμε, θα υποστούμε την κριτική, αλλά πολύ εύκολα, αν θέλαμε, δεν θα γινόταν, γιατί δεν έπρεπε να παιχθεί εκείνο το παιχνίδι».

Δικαίωση Αλμωπού: «Τον Γενάρη με τη Νίκη»

Επιτρέπεται η προσωρινή συμμετοχή του Αλμωπού στο πρωτάθλημα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Super League 2, ωστόσο δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια βάσει ΚΑΠ το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου να οριστεί για αύριο Κυριακή, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, κι έτσι αναμένεται να γίνει αυτό πλέον μέσα στον Ιανουάριο. Η διοργανώτρια αρχή με νέα της ανακοίνωση έκανε γνωστό χθες πως: «Κατόπιν απόφασης της Προέδρου του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Ε.Ε.Α. περί ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής, επιτρέπεται προσωρινά η συμμετοχή της ΠΑΕ Ο Aλμωψ ΑΠΟ Αριδαίας 2020 στο πρωτάθλημα Betsson Super League 2, 2021-2022».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Αλμωπός, αναφέροντας σχετικά: «Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας Λουτρά Πόζαρ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό πως το Διαιτητικό Δικαστήριο

έκανε αποδεκτή την αίτηση της ομάδας. Το παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής θα οριστεί κανονικά από τη Διοργανώτρια Αρχή τις επόμενες ημέρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου