ΤΟΠΙΚΟ

Πήρε ξανά το ντέρμπι ο Πύρασος, κέρδισε και μέσα στο Βελεστίνο

πήρε-ξανά-το-ντέρμπι-ο-πύρασος-κέρδισε-264717

Για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ ο Πύρασος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Βελεστίνου, επικρατώντας με 2-0 του Ρήγα Φεραίου, όπως έκανε και πριν από 2,5 βδομάδες, στο «Π. Μαγουλάς». Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των δύο ομίλων:

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπορούσε και περισσότερα η Αγία Αννα

Μόνο με 4-0 επιβλήθηκε της Ακρόπολης η Αγία Άννα, σε ένα παιχνίδι που είχε σωρεία ευκαιριών και δύο δοκάρια, εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε.

Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Τζοβάρας με πλασέ από τα αριστερά μετά από κάθετη πάσα του Σέττου και το 2-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου, σημείωσε στο 33’ ο Κορέτα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σέττου. Στο δεύτερο ημίχρονο το 3-0 πέτυχε ο Παπαδημητρίου με πλασέ έπειτα από κάθετη πάσα του Κορέτα στο 67’ και το τελικό 4-0 σημειώθηκε στο 81’ μετά από κάθετη πάσα του Κορέτα που έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσελεπή, που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Βίτσο.

Η Αγία Αννα είδε την μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι, αρχικά στο 19’ με σουτ εκτός περιοχής του Κορέτα και στο 58’ μετά από κεφαλιά του Τζοβάρα.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 4-0

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Στεργίου (55’ Χατζημητροφάνης), Χολέβας, Στεργιόπουλος, Παπαδήμος (75’ Κόκκας), Τσέλιος, Τσιουρέλης (65’ Τσελεπής), Κορέτα, Σέττος, Καλαμίδας (55’ Ζαρίφης), Τζοβάρας (65’ Παπαδημητρίου)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Κ. Σταυραντώνης (80’ Τσικλάνης), Γκατζούνας (46’ Μαργαρίτης), Στρούγγης, Πασιάς, Παγώνης, Πιτσάβας, Γκάγκας, Γαβρ. Τσουκάλης, Αξιώτης, Αντωνίου (80’ Τσούτσας)

Κυρίαρχος και με 9 η ΑΕ 2002

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και τρεις κόκκινες, η ΑΕ 2002 επιβλήθηκε με 3-0 της Δάφνης. Μόλις στο 2’ ο Στουμποβίκος έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε για το 1-0, ενώ στο 13’ και πάλι Στουμποβίκος σκόραρε από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Βαγγέλη Γαλάνη. Το τελικό 3-0 σημείωσε στο 65’ ο Παρίσσης με ατομική ενέργεια. Στις αρχές του β’ μέρους και στο 48’ σουτ στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Στουμποβίκος, για να ακολουθήσει στο 51’ κόκκινη τόσο στον Βερντόβα, όσο και στον Καζάκη μετά από αψιμαχία. Δοκάρι είχε και ο Ρακής στο 55’ με σουτ, που σημάδεψε το οριζόντιο, ενώ στο 58’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 έπειτα από δεύτερη κίτρινη στον Καλαϊτζίδη.

ΑΕ 2002-ΔΑΦΝΗ 3-0

ΑΕ 2002: Μητράκος, Μ. Γαλάνης (60’ Μαλλιαρός), Βεργοζήσης, Καλαϊτζίδης, Β. Γαλάνης, Βερντόβα, Παρίσσης, Σφέτσιος, Ρακής (68’ Βέργος), Στουμποβίκος (80’ Σαραντόπουλος), Σιαμέτης (80’ Δήμτσας)

ΔΑΦΝΗ: Αλπάκης, Σιαμουρδάνης (65’ Γεωργίου, 69’ λ.τρ. Ταμπάκου), Ντίκας, Αλεξίου, Γ. Τσαρέλας, Καζάκης, Βαρελόπουλος (78’ Ντελής), Σωτηρόπουλος, Τερλεξής, Μαρέδης, Φ. Τσαρέλας.

Σκιάθος-Αγ. Παρασκευή αναβλ.

Μακρινίτσα-Τοξότης ά.α. 0-3

ΡΕΠΟ: Σαρακηνός

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πύρασος για φίλημα και στο Βελεστίνο

Μεγάλη νίκη για τον Πύρασο που μέσα σε ένα μήνα νίκησε με το ίδιο σκορ (2-0) τον Ρήγα Φεραίο, αυτή τη φορά στο Βελεστίνο, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη βαθμολογική του συγκομιδή ενόψει playoffs.

Στο ντέρμπι του Βελεστίνου που συγκέντρωσε τα βλέμματα όλης της Μαγνησίας, οι γηπεδούχοι μπήκανε με ενθουσιασμό έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με το ανάποδο ψαλίδι του Γάρου στο 5ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Στην επόμενη φάση κι έπειτα από σέντρα από τα αριστερά ο Βλάχος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το βολέ, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό για να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Σπηλιόπουλου.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ένα «έξυπνο» σουτ του Σουγκάρη στο όριο της περιοχής έφυγε για λίγο εκτός εστίας, ενώ στο 21’ την προσπάθεια του Βαϊόπουλου μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Αμέσως μετά ο Πύρασος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Βλάχος έπαιξε από αριστερά σε θέση «πίβοτ», στρώνοντας ωραία προς τα πίσω στον Αγιασιώτη που με συρτό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σπηλιόπουλου για το 0-1.

Το παιχνίδι «άναψε» με ένα δυναμικό μαρκάρισμα από πλευράς Πυράσου, που τιμωρήθηκε με κίτρινη από τον διαιτητή Καλατζή αλλά και με τον «διάλογο» του Οικονόμου με τον πάγκο του Ρήγα, με το ημίχρονο να τελειώνει δίχως άλλες φάσεις.

Γνωρίζοντας ότι μία ενδεχόμενη ήττα θα του στερούσε αρκετές ελπίδες για κάτι καλό στα playoffs, ο Ρήγας μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο την ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά, ο Πύρασος περιορίστηκε μεν σε αμυντικό ρόλο αλλά «χτύπησε» αργότερα τελειώνοντας υπέρ του τον αγώνα.

Στο 47ο λεπτό ο Δημήτρης Αγροκώστας έκανε ωραία κούρσα από αριστερά αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο για να βγάλει την κατάλληλη στιγμή μόνο του τον Γάρο στην «καρδιά» της περιοχής με τον φορ του Ρήγα Φεραίου να μη μπορεί να σουτάρει. Στο 67’, σε χτύπημα φάουλ, ο Ρόκας έστρωσε στον Σουγκάρη που σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία αλλά να χτυπά σε αμυντικό για να καταλήξει σε κόρνερ.

Η πίεση του Ρήγα συνεχίστηκε και στο 67’ ο Σουγκάρης με φάουλ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στην περιοχή, ο Δημήτρης Αγροκώστας σηκώθηκε κι έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κεφαλάς εκτινάχθηκε σωτήρια στην αριστερή του γωνία, βρίσκοντας όσο έπρεπε την μπάλα για να την στείλει κόρνερ.

Προσπάθεια του Καραγιάννη με προϋποθέσεις σταμάτησε σε πόδια αμυντικών στο 75’ ενώ στη συνέχεια (76’) ο Γιάννης Αραπίτσας σημείωσε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τέρμα. Όντας από τα αριστερά εκτός περιοχής και όταν όλοι περίμεναν μία ενδεχόμενη σέντρα, αυτός με το δεξί έδωσε τέτοια φάλτσα στην μπάλα η οποία κατέληξε στο απέναντι «Γ» του Σπηλιόπουλου για το 0-2.

Μάλιστα, ο Αραπίτσας με ένα τάκλιν αυτοθυσίας, προ του Ζάχου που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο Γοδενόπουλος απέτρεψε στο 78’ το 0-3, με την αναμέτρηση να λήγει με… την ένταση ενός ντέρμπι.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΠΥΡΑΣΟΣ 0-2

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σπηλιόπουλος, Βαϊόπουλος, Γοδενόπουλος, Δίντσης, Σταματίου (79’ Χότζα), Βλιώρας, Ρόκας (61’ Πάσχος), Σουγκάρης, Γάρος (83’ Τζινιέρης), Δ. Αγροκώστας, Καραγιάννης (83’ Γ. Αγροκώστας).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Ζενούνης, Οικονόμου, Αγιασιώτης (62’ Μπούτλας), Αραπίτσας (79’ Καραγιώργος), Νίνος (73’ Ζάχος), Βλάχος.

7η νίκη για τον Αίαντα

Ως φιλοξενούμενος αγωνίστηκε στο γήπεδο του Πλατάνου αυτή τη φορά ο Αίας Σούρπης, κερδίζοντας με 2-0 του Μυρμηδόνες, για να σημειώσει την 7η νίκη σε εννέα αγώνες.

Για την ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά το σκορ άνοιξε στο 40’ ο Αραπίτσας με όμορφη κίνηση μετά από σέντρα του Ράπτη και στο δεύτερο μέρος και πέντε λεπτά μετά την έναρξη του, ο Γκιόκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χειλάς έκανε την προβολή για να σημειώσει το 0-2. Δοκάρι για τους κιτρινόμαυρους είχε στο 10’ ο Κωστούλας, ενώ ντεμπούτο έκανε ο 14χρονος Γιώργος Ντούρας.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ-ΑΙΑΣ 0-2

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Μπίνας, Τσέργας, Καραπτσιάς, Γ. Κοντοβάς (55’ Νάντζιος), Χρ. Κοντοβάς (75’ Γ. Μπούρχας), Χριστοδουλόπουλος, Παλάσκας, Μάτζαρης, Γ. Κολυμήτρας, Σπυρέλης.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης (52’ Κουτσογεωργίου), Ράπτης (73’ Ντούρας), Γκιόκα, Πλαβός, Γ. Ξηροκώστας (46’ Τσιάμης), Βούλγαρης (46’ Τσόγκας), Μακανίκας (62’ Κ. Κατσαβριάς), Κωστούλας, Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Χειλάς.

Κράτησε με 10 η Αγχίαλος

Τη νίκη με 3-2 πήρε η Αγχίαλος κόντρα στον Αστέρα Ριζομύλου σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη φάση των φιλοξενούμενων στο 12’, όταν ο Βέργος με πλασέ από σημείο βολής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Η Αγχίαλος απάντησε με γκολ στο 25’, όταν ο Κάρρος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 τον Ξανθά. Το 1-1 ήρθε δύο λεπτά μετά με τον Ξηρομερίτη να σκοράρει με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου, με το δεύτερο μέρος να είναι πλέον δραματικό. Ο νεοεισελθών Χρήστος Δαμάσκος πέτυχε το 2-1 στο 55’ μετά από κάθετη πάσα του Λάμπρου, με τον Δημακόπουλο όμως να αφήνει τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο στο 62’, αντικρίζοντας απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση. Ο Δαμάσκος όμως σκόραρε και πάλι, κάνοντας το 3-1 με κεφαλιά-ψαράκι στο 68’, κι ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι με τον Θεοδώρου για τους φιλοξενούμενους στο 60’. Το τελικό 3-2 σημείωσε ο Βέργος με πλασέ, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, αλλά την Αγχίαλο να κρατά το προβάδισμα και τη νίκη.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σοφιανός, Λάμπρου, Κόκκαλης, Προβιάς, Μαγιόγλου (46’ Χρ. Δαμάσκος), Δράγνης, Λάζογλου, Κάρρος (80’ Ζητούδης), Ζαφειρίου (35’ Τσότζορας, 75’ Αχ. Δαμάσκος), Δημακόπουλος, Νούσιας

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Παππάς, Δούμος, Λουφόπουλος, Π. Αποστολίδης (70’ λ.τρ. Πρίντζος), Χαλκίδης, Θεοδώρου, Ξηρομερίτης, Βέργος, Χαλιμούρδας (20’ λ.τρ. Τσάμης), Σταΐδης.

Δύο αλλαγές, δύο γκολ

Δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο «καθάρισαν» για τον Πρωτεσίλαο, με τον προπονητή Θανάση Μπίλη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλο κι αυτός να σκοράρει με πλασέ στο 57’ για το 0-1 στο Στεφανοβίκειο κόντρα στον Διαγόρα, ενώ ως αλλαγή πέρασε και ο Αλντίν, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 στο 87’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νικογιάννη. Για τους φιλοξενούμενους δοκάρι είχε ο Παπαδόπουλος στο 72’ και ο Νικογιάννης στο 79’, ενώ ακυρώθηκαν και δύο τέρματα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 0-2

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βλαχόπουλος, Μπόλκας, Τζέκα, Κουζιώκας (10’ Κωνσταντίνου), Γκαμαλέτσος, Σεγδίτσας, Γαλάνης (75’ Λουφόπουλος), Καρατζιώλης, Ντόντος, Σπ. Καραπλιάγκος, Π. Ντάφος (65’ Κ. Καραπλιάγγος).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Χασιώτης, Τσαούσης, Χολέβας, Λεϊμονής, Σούδης, Σιαμανίκος, Καλτσάς (87’ Χριστοδούλου), Αλαμάνης (46’ Παπαδόπουλος), Νικογιάννης, Κλίντον (75’ Αλντίν)

ΡΕΠΟ: ΓΣ Αλμυρού

Βαθμολογίες

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

  1. Αγία Αννα 10 26
  2. Τοξότης 10 22
  3. Σαρακηνός 9 20
  4. Ακρόπολη 10 18
  5. Σκιάθος 9 11
  6. ΑΕ 2002 10 10
  7. Αγία Παρασκευή 8 8
  8. Δάφνη 10 7
  9. Μακρινίτσα 0 0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Θ. Ομάδα Αγ. Β.

  1. Πύρασος 10 27
  2. Αίας Σούρπης 9 22
  3. Ρήγας Φ. 10 20
  4. ΓΣ Αλμυρού 9 18
  5. ΦΘ Αγχίαλος 10 13
  6. Πρωτεσίλαος 10 12
  7. Μυρμηδόνες 10 4
  8. Αστέρας Ριζ. 10 3
  9. Διαγόρας 10 2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου