ΤΟΠΙΚΟ

Στον Πύρασο το ντέρμπι

στον-πύρασο-το-ντέρμπι-296542

Ο Πύρασος ήταν ο μεγάλος νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής για την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ και τον Β’ όμιλο, επικρατώντας με 2-0 του Ρήγα Φεραίου στο «Π. Μαγουλάς», μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου του.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο πρώτο μέρος οι Αγχιαλίτες, παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ζάχου, σκόραραν με τον Μιχόπουλο στο 44’. Στη συνέχεια και το β’ μέρος την κόκκινη κάρτα είδαν δύο παίκτες του Ρήγα, οι Βλιώρας και Γοδενόπουλος, αλλά παρά το γεγονός πως οι Βελεστινιώτες έπαιζαν με έναν παίκτη λιγότερο, έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, με τον τερματοφύλακα Κεφαλά να φωνάζει παρών, μέχρι να έρθει ο Αραπίτσας στο 78’, να σημειώσει το 2-0.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Γιάννης Σιαμέτης παρέταξε την ομάδα του Πυράσου σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας στην άμυνα πέραν του Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια, τους Δημητριάδη, Μιχόπουλο, Ρακή, Θ. Παπαδόπουλο, από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Αμυντικός μέσος ήταν ο Ζενούνης, εσωτερικοί χαφ οι Οικονόμου και Αγιασιώτης, ενώ στα άκρα χρησιμοποιήθηκαν οι Ζάχος στα δεξιά και Αραπίτσας στα αριστερά. Τέλος, ο Βλάχος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Ρήγα Φεραίο ο Λάκης Μπακάλης είχε κάτω από τα δοκάρια τον Τσιλίγκο και τριάδα στην άμυνα τους Γοδενόπουλο, Βουραζέρη, Δίντση.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόκας και Σουγκάρης, δεξιά κάλυπτε ο Βαϊόπουλος, αριστερά ο Βλιώρας, με τον Αγροκώστα να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τους Γάρο και Καραγιάννη, που κινούνταν στην επίθεση.

Το πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με ιδιαίτερο πάθος και ένταση, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην κερκίδα λόγω κάποιων αντεγκλήσεων.

Στο 10’ η εκτέλεση φάουλ του Ρόκα βρήκε στο τείχος, με τον ίδιο να σουτάρει ξανά πάνω στα σώματα. Στη συνέχεια και στο 13ο λεπτό ο Βλάχος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Από συνεργασία των Δημητριάδη – Αραπίτσα και σέντρα του τελευταίου από τα δεξιά, ο φορ του Πυράσου αστόχησε με πλασέ από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Από σέντρα πάλι από τα δεξιά στο 27’ του Αραπίτσα, που είχε αλλάξει νωρίς πλευρά, η μπάλα βρήκε στα χέρια του Βλιώρα, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι, αλλά ο ρέφερι Τασιόπουλος έδειξε κόρνερ, όπως πέναλτι είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Ρήγας για προσπάθεια του Γάρου στον αέρα με τον Παπαδόπουλο.

Με τα νεύρα και την ένταση να κυριαρχούν στο παιχνίδι, φθάσαμε στο 38’ για τη μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνο το σημείο, όταν ο Αγροκώστας μετά από τρομερή προσπάθεια από τα δεξιά, έδωσε στον Γάρο μέσα στην περιοχή, ο οποίος «έσπασε» την μπάλα αριστερά στον Καραγιάννη, που έκανε το πλασέ, αλλά το τελείωμα του βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεφαλά και στη συνέχεια απομάκρυνε η άμυνα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες έμελλε να αλλάξουν στο 39’, όταν ο Ζάχος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για νέο μαρκάρισμα, που έκανε στη μεσαία γραμμή, ενώ είχε αντικρίσει την πρώτη στο 7’, αφήνοντας τον Πύρασο με δέκα παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των Αγχιαλιτών, ο Πύρασος κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 44’, με τον Οικονόμου να γεμίζει από αριστερά με το «κακό» του πόδι, τον Ζενούνη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά προ του Τσιλίγκου, που έκανε την έξοδο, και τον Μιχόπουλο να κερδίζει τον Γοδενόπουλο στον αέρα και με νέα κεφαλιά να κάνει το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το β’ μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο και στο 50’ από εκτέλεση φάουλ του Ρόκα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών του Κεφαλά.

Ακολούθως, με δέκα παίκτες έμεινε και ο Ρήγας Φεραίος, όταν στο 52’ ο Βλιώρας πήρε κι εκείνος δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή Τασιόπουλο να αποβάλει χωρίς δεύτερη σκέψη τον μέσο των φιλοξενούμενων για μαρκάρισμα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

Ο Αγροκώστας στο 55’ είχε τρομερή ατομική προσπάθεια, μπαίνοντας στην περιοχή και σουτάροντας με το δεξί, αλλά ο Κεφαλάς εκτινάχθηκε, για να αποκρούσει σε κόρνερ, ενώ στο 60’ από πάσα του Βλάχου, ο Αραπίτσας πήρε την μπάλα και σούταρε με το μυτάκι, με τον Τσιλίγκο να αποκρούει με τα πόδια, διατηρώντας το 1-0.

Ο Ρήγας Φεραίος έμεινε και με εννιά στη συνέχεια, με τον Γοδενόπουλο να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Οικονόμου στο 63’ και δύο λεπτά μετά ο Βλάχος σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ και δεν ήρθε έτσι το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και λιγότεροι, έκαναν το παν να ισοφαρίσουν, όταν αρχικά στο 67’ νέο σουτ του Αγροκώστα λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ νέο τέρμα του Βλάχου στο 75’ ακυρώθηκε και πάλι για φσάιντ.

Στο 76’ εκ νέου ο Αγροκώστας δοκίμασε την τύχη του με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε και πάλι ο Κεφαλάς, σώζοντας την εστία του Πυράσου.

Μεγάλη απόκρουση του Κεφαλά ακολούθησε και στο 78’, με τον Πάσχο αυτή τη φορά να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον 29χρονο τερματοφύλακα να «σώζει» και πάλι παραχωρώντας κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν στο 79’ με τον Αραπίτσα. Ο επιθετικός του Πυράσου έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή, για να πλασάρει τον Τσιλίγκο για το 2-0, που έδειξε να αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας» πλέον για την ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη.

Μέχρι το φινάλε ο Ρήγας Φεραίος συνέχισε να παλεύει για ένα γκολ, που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, αλλά ο Πάσχος έχασε νέο τετ-α-τετ με τον Κεφαλά στο 80’, ενώ τετ-α-τετ έχασε και ο Νίνος για τον Πύρασο στο 82’, με τον Τσιλίγκο να αποκρούει με τα πόδια. Τέλος, σουτ εκτός περιοχής από τον Γουτούλη απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο Κεφαλάς στο 88’ και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το 95’ και το τελικό σφύριγμα, που βρήκε τους παίκτες του Πυράσου να πανηγυρίζουν την κατάληψη της κορυφής.

Ο Μιχόπουλος σημειώνει το 1-0 με κεφαλιά και πανηγυρίζει στην κερκίδα με τη μητέρα του

Πύρασος-Ρήγας Φεραίος 2-0

Σκόρερ: 44’ Μιχόπουλος, 79’ Αραπίτσας

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Σιαμέτης) Κεφαλάς, Δημητριάδης (79’ Μπούτλας), Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Ζενούνης, Αραπίτσας (82’ Γάτος), Ζάχος, Οικονόμου, Αγιασιώτης (69’ Νίνος), Βλάχος

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος, Δίντσης, Γοδενόπουλος, Βουραζέρης (58’ Γουτούλης), Βλιώρας, Σουγκάρης, Ρόκας (68’ Χότζα), Καραγιάννης (68’ Κακάνης), Γάρος (68’ Πάσχος), Αγροκώστας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Πύρασος 18
  2. Αίας Σούρπης 16
  3. Ρήγας Φ. 14
  4. ΓΣ Αλμυρού 12
  5. Πρωτεσίλαος 9
  6. ΦΘ Αγχίαλος 7
  7. Μυρμηδόνες 4
  8. Αστέρας Ριζομύλου 3
  9. Διαγόρας Στεφανοβικείου 2

Επόμενη (9η)

Αίας Σούρπης-Πρωτεσίλαος

Ρήγας Φεραίος-Διαγόρας

ΦΘ Αγχίαλος-ΓΣ Αλμυρού

Αστέρας Ριζ.-Πύρασος

Ρεπό: Μυρμηδόνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου