ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρωτάθλημα ή φιλικό για τη Νίκη το Σαββατοκύριακο

πρωτάθλημα-ή-φιλικό-για-τη-νίκη-το-σαββ-368204

Στις προπονήσεις επέστρεψαν και πάλι από χθες οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, μη γνωρίζοντας ωστόσο αν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ή θα συνεχίσουν την …καλοκαιρινή προετοιμασία τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μέχρι σήμερα η Νίκη Βόλου έχει δώσει μόλις δύο επίσημους αγώνες κι αυτούς για το Κύπελλο Ελλάδος, απέναντι σε Φήκη και Εργοτέλη, με το πρωτάθλημα της Super League 2 να παραμένει ακόμη στον… πάγο.

Για μια ακόμη χρονιά οι κυανόλευκοι περιμένουν, όπως έγινε και πέρυσι στη Football League, μετά τη δική τους δικαστική διαμάχη με απόφαση της διοργανώτριας αρχής και με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη συνέχεια.

Πλέον, η πρώτη σέντρα μπορεί να έχει οριστεί για τις 17 Οκτώβρη, με τη Νίκη Βόλου να υποδέχεται την ομάδα της Ξάνθης. Αν δεν γίνει αυτό οι κυανόλευκοι θα δώσουν ακόμη έναν φιλικό αγώνα, δίνοντας παράταση στην προετοιμασία τους.

Οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν και χθες στο «Π. Μαγουλάς», λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να περιμένει μέσα στην εβδομάδα την επιστροφή των Λούκας Γκαρσία και Γιώργου Τζοβάρα, οι οποίοι έγιναν αναγκαστική αλλαγή την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Εργοτέλη.

Δικαιολογημένα απών και από τη χθεσινή προπόνηση ήταν ο Χοσέτε Μιράντα, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ έδωσε ακόμη έναν αγώνα με την Εθνική του ομάδα, της Ισημερινής Γουινέας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Νίκη Βόλου έχει μπει ήδη σε ρυθμούς προπονήσεων ενόψει σέντρας στο πρωτάθλημα, κάτι που πάντως πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Κλήρωση την Πέμπτη

Με το πρωτάθλημα της Super League 2 να παραμένει στον «αέρα», η Νίκη Βόλου έχει να περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη και την κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/10/21 στις 11:30 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. χωρίς παρουσία κοινού και εκπροσώπων ΜΜΕ, για την προστασία όλων από τη διασπορά του Covid-19.

Η κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το επίσημο site της Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε ότι στην 5η φάση συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν με αγώνα ή χωρίς από την 4η φάση και οι 10 ομάδες της Super League 1 (εξαιρούνται ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟΚ). Οι αγώνες και σ’ αυτή τη φάση, όπως και στις προηγούμενες, είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Σημειώνεται πως πολύ δύσκολα η 5η φάση θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην 5η φάση: Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Λεβαδειακός,

Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή, ΑΟ Τρίκαλα, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αγιος Νικόλαος.

Οι πέντε ομάδες που είχαν περάσει στην 5η φάση του Κυπέλλου χωρίς αγώνα:

Καλλιθέα, Λευκίμη, Αχέρων Καναλακίου, Κηφισιά, Ηλιούπολη, και οι 10 της Super League1:

Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Λαμία, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου