ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτα το Κύπελλο για τη Νίκη Βόλου

πρώτα-το-κύπελλο-για-τη-νίκη-βόλου-369218

Μπορεί να έχει περάσει πλέον και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, αλλά το πρωτάθλημα της Super League 2, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με τη Νίκη Βόλου να έχει δώσει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια, όλα για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Όπως δείχνει η κατάσταση, δύσκολα θα έχουμε σέντρα ακόμη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, με τη Νίκη Βόλου να έχει το μυαλό της και στο Κύπελλο Ελλάδος, έχοντας προκριθεί στην 5η φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να κάνει εκκίνηση ακόμη και το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτώβρη κι έτσι ο τρίτος επίσημος αγώνας για τους κυανόλευκους θα είναι και πάλι για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σημειώνεται πως βάσει προκήρυξης της ΕΠΟ, ο 5ος γύρος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-27-28 Οκτώβρη, με τη Νίκη να μαθαίνει τον αντίπαλο της την ερχόμενη Πέμπτη.

Μετά τις προκρίσεις κόντρα σε Φήκη και Εργοτέλη, η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/10/21 στις 11:30 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. χωρίς παρουσία κοινού και εκπροσώπων ΜΜΕ, για την προστασία όλων από τη διασπορά του Covid-19. Η κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το επίσημο site της Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε ότι στην 5η φάση συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν με αγώνα ή χωρίς από την 4η φάση και οι 10 ομάδες της Super League 1 (εξαιρούνται ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟΚ). Οι αγώνες και σ’ αυτή τη φάση, όπως και στις προηγούμενες, είναι μονοί.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη (5η) φάση: Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Λεβαδειακός,

Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή, ΑΟ Τρίκαλα, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αγιος Νικόλαος.

Να θυμίσουμε ότι πέντε ομάδες είχαν περάσει στην 5η φάση του Κυπέλλου χωρίς αγώνα:

Καλλιθέα, Λευκίμη, Αχέρων Καναλακίου, Κηφισιά, Ηλιούπολη, και οι 10 της Super League1:

Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Λαμία, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος.

Πάλι βασικός ο Μιράντα

Ο Χοσέτε Μιράντα είναι ο μοναδικός διεθνής ποδοσφαιριστής για τη Νίκη Βόλου και οι υποχρεώσεις της Εθνικής του τον κράτησαν εκτός Εργοτέλη όπως ήταν φυσικό. Ο ποδοσφαιριστής από την Ισημερινή Γουινέα, απουσιάζει για τις υποχρεώσεις της Εθνικής του ομάδας και ήταν στην ενδεκάδα απέναντι στη Ζάμπια και χθες, στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της χώρας του, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ισημερινή Γουϊνέα απέσπασε ισοπαλία χθες με 1-1, με τον Μιράντα να αγωνίζεται ξανά ως βασικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης, και να αντικαθίσταται στο 75’. Με το βαθμό αυτό η Ισημερινή Γουινέα έφτασε τους 7, παραμένει όμως πίσω από την Τυνησία που έχει 9 και με παιχνίδι λιγότερο. Ο Μιράντα αναμένεται στον Βόλο μεθαύριο Τετάρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου