ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Κόσμος και ομάδα πηγαίνουν πάντα μαζί»

βοσνιάδης-κόσμος-και-ομάδα-πηγαίνου-375469

Η Νίκη κατάφερε παρά τα όποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη και να βρεθεί στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να μιλά για τη μεγάλη πρόκριση, που δεν θα είχε έρθει, αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πλήρως ικανοποιημένος, ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης, στην οποία η Νίκη Βόλου χάρις σε τέρματα των Βλαχομήτρου και Ανδρέου, επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη.

Οι τραυματισμοί πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν στέρησαν από τους κυανόλευκους τη χαρά, την οποία μοιράστηκε με τον κόσμο ο Αλέκος Βοσνιάδης, αναφέροντας αρχικά στις δηλώσεις του: «Μια σπουδαία πρόκριση μπροστά στον κόσμο μας, μετά από έναν και πλέον χρόνο. Η ομάδα έχει επιστρέψει στην κατηγορία που έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια.

Πιστεύω ότι παρόλο που είμαστε μια καινούργια ομάδα, είχαμε πολύ μεγάλη θέληση για το παιχνίδι, υπερβάλαμε σε κάποιες περιπτώσεις και δεν παίξαμε, όπως έπρεπε, αλλά είχαμε απόλυτη ισορροπία αμυντικά και επιθετικά. Βρήκαμε φάσεις και στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και μια πολύ καλή ομάδα, που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα, γιατί επί μία πενταετία, κάνει πράγματα συγκεκριμένα και δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της χρόνο με τον χρόνο.

Πήγαμε πολύ καλά και στο πρώτο ημίχρονο παρά την ατυχία που είχαμε να χάσουμε δύο σημαντικούς παίκτες για εμάς. Βγάλαμε το ημίχρονο χωρίς αλλαγή, για να έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις αλλαγές καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Σ’ αυτό ήμαστε πολύ καλοί. Δεν μας απείλησε ο αντίπαλος. Το κυριότερο είναι πως δεν έκανε τελικές. Εμείς βρήκαμε τέσσερις τελικές, κάναμε δύο γκολ, χάσαμε καλές ευκαιρίες. Νομίζω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη διάθεση που έδειξαν τα παιδιά, από την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, από την πρόκριση και που χάρηκε ο κόσμος μας μετά από τόσο καιρό. Είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα έχει και το μέταλλο και αυτό που πρέπει, για να φέρνει κοντά κόσμο. Πιστεύω ότι ομάδα και κόσμος θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα φέτος».

Για τη βοήθεια του κόσμου και κατά πόσο «έσπρωξε» την ομάδα στην πρόκριση: «Δεν το συζητάμε… Είναι κάτι που το ξεχάσαμε σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Είδαμε κόσμο κοντά μας. Φανταστείτε τον κόσμο τον δικό μας, που σπρώχνει την ομάδα. Εγώ τη δυναμική του την ξέρω και την έχω ζήσει στα καλύτερα της. Νομίζω ότι με την επιστροφή του κόσμου και τα παιδιά θα γίνονται καλύτερα και η ομάδα θα αποκτά εμπιστοσύνη. Σας είπα και πάλι ότι κόσμος και ομάδα πηγαίνουν πάντα μαζί. Νίκη είναι αυτή. Εμαθε να ζει, να στηρίζεται, να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα.

Το σημαντικό είναι να πείσουμε όλους πως όσοι ήρθαμε εδώ θα δώσουμε την τεράστια μάχη μας, είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε παιδιά από το τεχνικό τιμ, για να μπορέσουμε να ξαναδούμε αυτή την ομάδα να πετυχαίνει πράγματα και να έχει πολύ ευχαριστημένο τον κόσμο της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που με τη νίκη και την καλή παρουσία της ομάδας είδα τον κόσμο ευχαριστημένο».

Για την αλλαγή έδρας: «Δεν θέλω να μείνω εκεί. Από τη Δευτέρα ξεκίνησε μια διαδικασία, με την οποία εύκολα θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει τα μυαλά μας. Όλος ο κόσμος ασχολήθηκε μόνο με την έδρα, ενώ υπήρχε ένα κρίσιμο παιχνίδι μπροστά μας. Για φανταστείτε ένα ανάποδο αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό πόση τροφή μπορεί να δώσει δεξιά και αριστερά, για να χάσουμε τη συσπείρωση που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα τώρα στην αρχή. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, να μην ασχοληθούμε. Υπάρχουν τα προβλήματα αυτά στην πόλη. Ας ασχοληθούμε με την ομάδα μας αποκλειστικά κι ας κάνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και το πρόγραμμα: «Για να δούμε αν είναι αυτό, γιατί γίνονται απίστευτα πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξαναέμειναν 150-200 ποδοσφαιριστές στην ανεργία, ζούμε περίοδο Οκτωβρίου με απίστευτες στιγμές, χωρίς να ξέρουμε πότε και με ποιες ομάδες θα ξεκινήσουμε. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι οι όμιλοι. Βγαίνει ένα σχέδιο στο περίπου και κάνουμε τον σταυρό μας, λέγοντας άντε να δούμε πώς θα ξεκινήσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για κληρώσεις, γιατί θεωρώ πως θα αλλάξουν πράγματα και δεν θα είναι αυτά που βλέπουμε. Περιμένουμε. Να ευχηθούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας, γιατί κάθε χρόνο πάει και πιο πίσω».

Για τη χρησιμοποίηση του Κυριακίδη στη θέση του δεξιού μπακ: «Αν χρειαστεί θα τον δούμε σε αυτή τη θέση κι άλλη φορά. O Κυριακίδης έχει παίξει και στην Α’ Εθνική ως δεξί μπακ και στον Απόλλωνα τη χρονιά που βγήκε κατηγορία ήταν ο βασικός δεξιός μπακ της ομάδας του. Εμείς ξέρουμε ότι μας δίνει εκεί μια λύση, σε μία θέση βέβαια που έχει να παίξει αρκετό καιρό. Πέρυσι στην Κύπρο είχε μόλις δύο συμμετοχές στη θέση αυτή. Είναι όμως ένας σπουδαίος παίκτης, που θα μας δώσει λύσεις με την εμπειρία του κυρίως και όπου και να τον χρειαστούμε θα δώσει και την ψυχή του».

Για τους τραυματισμούς: «Μας βγήκαν δύο – τρία προβλήματα, κάτι που είναι φυσιολογικό, όταν αλλάζεις την προπόνηση. Δεν ήταν και το καλύτερο γήπεδο της Νεάπολης, που μπορεί και να επηρέασε. Είναι άλλο να παίζεις με τη Φήκη, άλλο να παίζεις φιλικά παιχνίδια κι άλλο να παίζεις με μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως ο Εργοτέλης. Ανεβαίνουν τα τρεξίματα, είναι υψηλά τα στάνταρ και είναι λογικό να βγαίνουν προβλήματα. Θα βρούμε λύσεις, γιατί έχουμε παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι να μην τους χάνουμε και να τους έχουμε όλους στη διάθεσή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου