ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τελικώς… Νεάπολη για Νίκη Βόλου

τελικώς-νεάπολη-για-νίκη-βόλου-381927

Παρά και τις χθεσινές πιέσεις από την μεριά της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Νεάπολης και όχι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ώρα έναρξης τις 16:00 η Νίκη Βόλου θα υποδεχθεί αύριο τον Εργοτέλη, δίνοντας συνέχεια στις επίσημες υποχρεώσεις της με αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης, αφού το Πανθεσσαλικό θα παραμείνει κλειστό λόγω επανασποράς.

Μπορεί στην κυανόλευκη ΠΑΕ να πίεζαν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου ο αυριανός αγώνας να πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, με τους Βολιώτες να περιμένουν πλέον τον κόσμο τους στο γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο αποτέλεσε την έδρα της ομάδας τις τελευταίες δύο σεζόν, με εξαίρεση τα δύο πρώτα περσινά παιχνίδια της Football League.

Με στόχο να επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό για την 5η φάση, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη, στη Νίκη Βόλου δεν πτοούνται από την αλλαγή έδρας, στην οποία πάντως μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί μόνο μία φορά, κι αυτή ως φιλοξενούμενοι σε φιλικό με την ΠΑΕ Βόλος.

Οπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, το Πανθεσσαλικό «κλείνει» για 20 μέρες, για εργασίες επανασποράς, κάτι που επιβεβαίωσε η Επιτροπή Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου και ο πρόεδρος της Τάσος Μπατζιάκας, σε ανακοίνωση του οποίου τονίζεται: «Από την Επιτροπή Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου προς ενημέρωση των φιλάθλων και των χρηστών των εγκαταστάσεών του διευκρινίζεται ότι προκειμένου να γίνει η αναγκαία και απαραίτητη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, τον οποίο χρησιμοποιούν δύο επαγγελματικές ομάδες της πόλης μας, για διάστημα 20, περίπου, ημερών ο χώρος αυτός δεν θα διατίθεται προς χρήση.

Αυτό θα επαναληφθεί μέσα στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου για άλλη μία φορά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Σταδίου και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος που είχε αφεθεί στην τύχη του και παρουσίαζε εικόνας εγκατάλειψης και καταστροφής.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό από όλους ότι πλέον υπό τον νέο φορέα διαχείρισης το Πανθεσσαλικό Στάδιο που αποτελεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της τοπικής μας κοινωνίας θα αξιοποιηθεί και θα διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο, όπως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και κατ’ επέκταση της πόλης και των πολιτών για τους οποίους υπάρχουν και λειτουργούν».

Βενέτης: «Δεν υπήρξε καλή διάθεση»

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ Blue Heart Fm 105.1, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, έκανε σαφές ότι οι κυανόλευκοι δεν θα κάνουν καμία νομική ενέργεια εναντίον του Δήμου Βόλου με αφορμή το γεγονός ότι δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Πανθεσσαλικό στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη. Παραδέχθηκε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η επανασπορά στο Πανθεσσαλικό, αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξε καλή διάθεση από την πλευρά του Δήμου, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η επανασπορά θα μπορούσε να ξεκινήσει μετά το ματς με τον Εργοτέλη.

Συγκεκριμένα τόνισε σχετικά με το αν η Νίκη θα κινηθεί νομικά: «Στη χώρα που ζούμε, αυτά είναι έως και αδύνατο να γίνουν. Τι να κάνουμε; Ασφαλιστικά μέτρα; Το θέμα σε όλες αυτές τις συμβάσεις είναι να υπάρχει κοινή γλώσσα και κατανόηση. Το να μπούμε σε άλλου είδους «διαλόγους» δεν βγαίνει άκρη. Να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα πού; Να διεκδικήσουμε τι; Τι θα κερδίσουμε απ’ αυτό;

Θα ‘ρθει ένας γεωπόνος, θα πει ότι σήμερα έπρεπε να γίνει η επανασπορά. Το θέμα είναι σε κάθε σχέση να υπάρχει συνεννόηση. Αν μιλάει ο ένας ελληνικά και ο άλλος κινέζικα, δε γίνεται αυτό.

Στο γήπεδο του ΟΣΕ κάναμε επανασπορά πριν δέκα μέρες. Όντως πρέπει να γίνει μία επανασπορά στο Πανθεσσαλικό και πρέπει μετά το γήπεδο για 15-20 μέρες να μείνει απάτητο. Το θέμα είναι υπάρχει καλή διάθεση και όλ’ αυτά να γίνονται, με ενημέρωση μίας ομάδας, που είναι συμβασιούχος, για να κάνει τον προγραμματισμό της, και με κάποιον τρόπο να βολεύονται όλοι. Αυτό δεν έγινε κι αυτό είναι η μεγάλη ένσταση από την πλευρά μας. Τώρα, αν στην πορεία βρούμε άλλα προβλήματα, δε θεωρώ ότι θα γίνει. Τώρα υπάρχει όντως ένα θέμα με την επανασπορά, αλλά μπορεί να γίνει σε όποια χρονική περίοδο του χειμώνα, αρκεί να βρεθούν μετά είκοσι μέρες, για να δέσει το χόρτο. Δε βάζει το μυαλό μου να προκύψει άλλο πρόβλημα.

Για μας ήταν το πρώτο παιχνίδι έδρας μετά από καιρό και υπήρχε δίψα από τους φιλάθλους να πάμε στο μεγάλο το γήπεδο, να δείξουμε τη δυναμική μας και να παίξουμε σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Ήταν για μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δυστυχώς θα πάει παραπίσω».

Κληρώνει στις 20:00

Όπως έκανε γνωστό χθες η διοργανώτρια αρχή της Super League 2, η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 στη Γλυφάδα, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα προηγηθεί Δ.Σ. για την τοποθέτηση των ομάδων σε ομίλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου