ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα για Βόλο με φυσιολογική ήττα με 5-23 από τη Βουλιαγμένη

πρεμιέρα-για-βόλο-με-φυσιολογική-ήττα-383599

Την ήττα με 5-23 γνώρισε η ομάδα του Βόλου στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρών και για τον Β’ όμιλο από την πανίσχυρη Βουλιαγμένη, το απόγευμα του Σαββάτου στο Κολυμβητήριο του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι πολίστες του Νίκου Βενετόπουλου δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους, θέλοντας να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση, με στόχο να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των επόμενων αναμετρήσεων, απέναντι σε πιο βατούς αντιπάλους.

Το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τη Βουλιαγμένη να προηγείται με 2-6, ωστόσο στο 2:39 πριν από τη λήξη της 2ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία (γροθιά στον αντίπαλο) ο Δημήτρης Γλούμης, αφήνοντας την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο, κάτι που διευκόλυνε τους φιλοξενούμενους να έχουν πιο εύκολο έργο στη συνέχεια, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 3-11.

Από κει και πέρα στην 3η περίοδο η Βουλιαγμένη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και τη διαφορά, σημείωσε ακόμη 5 τέρματα έναντι 2 των παικτών του Νίκου Βενετόπουλου, με το σκορ να πηγαίνει στο 5-16, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι φιλοξενούμενοι στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο σημείωσαν επτά τέρματα, με τη βολιώτικη ομάδα να μην καταφέρνει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Πρώτος σκόρερ για τους Βολιώτες ήταν ο Γκανάτσιος με 3 κι από 1 τέρμα πέτυχαν οι Δ. Γλούμης, Κουφιδάκης.

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κώστας Γκιουβέτσης, έχοντας 5 τέρματα.

Βραβεύσεις πριν τον αγώνα

Πριν από τον αγώνα η ομάδα του Βόλου βράβευσε τους τρεις Ολυμπιονίκες του Τόκιο που ανήκουν στον ΝΟΒ, τους Δημήτρη Σκουμπάκη, Κώστα Γκιουβέτση και Μάριο Καπότση, σε μια κίνηση σεβασμού και ευγενούς άμιλλας που προάγει το άθλημα, με τους ανθρώπους του ΝΟΒ, μέσω του σχετικού ποσταρίσματος στα social media, να αναφέρουν: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους Ολυμπιονίκες μας, που ανέδειξαν τη χώρα μας στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση αλλά και για το γεγονός ότι ανέδειξαν το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη χώρα μας».

ΒΟΛΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 5-23

Οκτάλεπτα: 2-6, 1-5, 2-5, 0-7

Διαιτητές: Κυράνης Κ., Ποσποτίκης

Αλυτάρχης: Γιώργος Αχλαδιώτης

ΒΟΛΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος 3, Στεργίου Δ., Ιωαννίδης, Μαρινάγης Χρ., Πετρόπουλος, Βλιώρας, Γλούμης Δ. 1, Στεργίου Γ., Μαρινάγης Γ., Κουφιδάκης 1, Νάσιος, Μπομπός, Γλούμης Π.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 5, Τρούλος 2, Πάπαριτς 3, Λόζινα 3, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος 2, Κωνσταντόπουλος, Κουρούβανης 2, Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Καστρινάκης 1, Βλάσσης.

Πρεμιέρα με πολλά γκολ

και νίκες των φαβορί

Με νίκες των φαβορί άνοιξε η αυλαία της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την περίοδο 2021-22. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα στο Ποσειδώνιο του ΠΑΟΚ με 18-10, αν και η αμυντική επίδοση σίγουρα προβλημάτισε τον Βολιώτη τεχνικό Θοδωρή Βλάχο. Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης με πέντε τέρματα ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων», που έπαιξαν χωρίς το μεγάλο μεταγραφικό τους απόκτημα, τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Φίλιπ Φιλίποβιτς, καθώς και τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς. Ο Ολλανδός Κούπμαν και ο νεαρός Κεχαλάρης με τέσσερα γκολ έκαστος ξεχώρισαν από τους Θεσσαλονικείς.

Στα άλλα ματς του Α’ ομίλου, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε στο Πάρκο Γουδή της Γλυφάδας με 17-12, με τους Σολανάκη και Γκουσάροφ να πετυχαίνουν από τέσσερα γκολ, ενώ για τον ΑΝΟΓ έκανε αίσθηση το ντεμπούτο του Μαυροβούνιου Μιγιούσκοβιτς, που σκόραρε έξι φορές. Στον Πειραιά, ο Εθνικός νίκησε 16-9 τον Αρη, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 19 χρόνια.

Στον Β’ όμιλο, πέραν από το παιχνίδι του Βόλου κόντρα στη Βουλιαγμένη, ο ενισχυμένος Πανιώνιος πέρασε με 17-12 από τα Χανιά, με τους Νίκολα Μοσκόφ και Τάκη Δήμου να σημειώνουν από τέσσερα τέρματα και παρά το «εξάσφαιρο» ντεμπούτο του Ούγγρου Τοτ για την κρητική ομάδα.

Αποτελέσματα (1η)

Α’ όμιλος

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 10-18

Εθνικός-Αρης 16-9

Απόλλων Σμύρνης-ΑΝΟ Γλυφάδας 17-12

ΑΕΚ-Παλαιό Φάληρο (6/10-21:30)

Β’ όμιλος

ΝΟ Χανίων-Πανιώνιος 12-17

Βόλος-ΝΟ Βουλιαγμένης 5-23

Περιστέρι-ΝΟ Χίου (6/10-21:00)

Υδραϊκός-Παναθηναϊκός αναβλήθηκε

Επόμενη (2η)

Σάββατο 9/10

Α’ όμιλος

20:00 ΑΕΚ-Εθνικός Πειραιά

17:30 Παλαιό Φάληρο-ΑΝΟ Γλυφάδας

15:00 Αρης-ΠΑΟΚ

Τετάρτη 13/10

19:30 Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης

Β’ όμιλος

Σάββατο 9/10

18:00 Υδραϊκός-Βόλος

16:00 Παναθηναϊκός-ΝΟ Χίου

19:00 Πανιώνιος-Περιστέρι

16:00 Βουλιαγμένη-ΝΟ Χανίων.

Χωρίς νίκη στα τελικά Μίνι Παίδων ο Βόλος

Τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς ήταν ο απολογισμός για την ομάδα Μίνι Παίδων (Κ13) του Βόλου στην τελική φάση του αντίστοιχου πρωταθλήματος στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Ετσι, οι πιτσιρικάδες του Ευθύμη Δημητρίου τερμάτισαν στην 5η και τελευταία θέση του β’ ομίλου και δεν έδωσαν αγώνα κατάταξης.

Ομως πέρα από τα αποτελέσματα, από μόνη της η συμμετοχή στο top 10 της διοργάνωσης είναι επιτυχία για τον βολιώτικο σύλλογο, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες να αποκτήσουν πολύτιμες παραστάσεις.

Την περασμένη Πέμπτη ο Βόλος έχασε από τον ΝΟ Λάρισας με 13-3 (Πριτσίνης, Ζεμπέογλου και Καψάλης τα γκολ) και το πρωί της Παρασκευής από τον ΑΝΟ Γλυφάδας με 4-16 (Ζεμπέογλου, Καψάλης, Γιασαλλάρι, Καραλής).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ήρθε η ήττα με 22-3 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης (Ζεμπέογλου, Καλαμπαλίκης, Πέτρου τα τρία τέρματα), ενώ το Σάββατο ο ΝΑΟ Κέρκυρας επιβλήθηκε της βολιώτικης ομάδας με 3-5 (Καψάλης 2, Πριτσίνης 1).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου