ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη-πρόκριση με 1-0 κόντρα στη Φήκη

νίκη-πρόκριση-με-1-0-κόντρα-στη-φήκη-399690

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε χθες η Νίκη Βόλου, η οποία για ένα ημίχρονο ήταν εξαιρετική όσο και άτυχη απέναντι στον ΠΟ Φήκης, του οποίου επιβλήθηκε με 1-0 στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι που έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος, δεν έδειξαν να έχουν την ίδια διάθεση και στο β’ μέρος, και αρκέστηκαν στο γκολ που είχε πετύχει στο 16’ ο Ροχάνο, για να πάρουν την πρόκριση για την τέταρτη φάση του θεσμού.

Πώς παρατάχθηκε

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για φέτος, ο Αλέκος Βοσνιάδης εμπιστεύθηκε κάτω από τα δοκάρια τον Μπάγιτς, και στην άμυνα την τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελέσαν οι Πάνος, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης. Στη μεσαία γραμμή ο Κυριακίδης ήταν ο αμυντικός μέσος, με τον Τσουκαλά να παίζει λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Γκαρσία. Στα αριστερά κινούνταν ο Μιράντα, στα δεξιά ο Κάσσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ροχάνο.

Φουριόζα από την αρχή

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας από την αρχή το πάνω χέρι. Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, οι κυανόλευκοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία διαρκείας στο 10ο λεπτό, όταν από σουτ του Γκαρσία η μπάλα πέρασε σε κόρνερ μετά από κόντρα και από την εκτέλεση του η μπάλα στρώθηκε στον Κυριακίδη, που έκανε το γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, όπου είχε στρατοπεδεύσει ο Αλιατίδης, που έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ντάσκας, με την μπάλα να φτάνει και πάλι στον Αλιατίδη, αλλά η νέα του κεφαλιά πέρασε άουτ.

Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Τσουκαλάς έστρωσε στον Γκαρσία, εκείνος δοκίμασε το αριστερό του πόδι, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντάσκα.

Οι ευκαιρίες της Νίκης μετουσιώθηκαν σε γκολ, στο 16ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Μιράντα έκανε την πάσα στον Ροχάνο, αυτός βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν είχε πρόβλημα να τον πλασάρει, περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα, για να γραφτεί έτσι το 0-1.

Το γρήγορο γκολ απέναντι σε μία ομάδα μικρότερης κατηγορίας ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι.

Η Νίκη συνέχισε να παίζει με τις μηχανές στο φουλ και θα μπορούσε να έχει βρει κι άλλο ένα τέρμα τουλάχιστον. Στο 20’ ο Πάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, κάνοντας την πάσα για τον Κάσσο, που από σημείο βολής κατάφερε να αστοχήσει.

Νέα ευκαιρία της Νίκης Βόλου ξεκίνησε και πάλι μετά από γέμισμα του Πάνου από τα δεξιά, με την άμυνα να κάνει λάθος και την μπάλα να στρώνεται στον Ροχάνο, που δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, αλλά ο Ντάσκας βούτηξε και απέκρουσε, κρατώντας το 0-1.

Ο Κάσσος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή, όταν η μπάλα πήρε ύψος στο 28’ και δεν έγινε ούτε εκεί το 0-2, στην 8η τελική προσπάθεια των κυανόλευκων.

Στο 30’ ο Μιράντα σέντραρε από τα αριστερά με το δεξί, με την μπάλα να περνά από τον Ροχάνο, που δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή, με τον Ντάσκα να βγαίνει και να μαζεύει από τα πόδια του Αργεντινού.

Ο Κάσσος συνέχισε να παραμένει άτυχος, έχοντας και δοκάρι στο 40’, όταν μετά από βαθιά μπαλιά πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και από τα δεξιά, για να εξαπολύσει δυνατό σουτ με το δεξί, που τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντάσκα για να παραμείνει το 0-1.

Στη συνέχεια νέα σουτ από Μιράντα, εκτός περιοχής, και Γκαρσία μέσα από τα αντίπαλα καρέ, δεν είχαν το αποτέλεσμα, που θα ήθελαν οι κυανόλευκοι, με το πρώτο σουτ να κοντράρει σε σώματα και το δεύτερο να περνά σε κόρνερ, επίσης μετά από κόντρα.

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους σουτ εκτός περιοχής από τον Τσουκαλά πέρασε άουτ και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του α’ μέρους με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τη Νίκη να αδικείται από το φτωχό 0-1, με τους φιλοξενούμενους να έχουν συνολικά 12 τελικές προσπάθειες.

Υποτονική στο β’ μέρος

Το… τρομερό παιχνίδι του α’ μέρους για τη Νίκη θα περιμέναν πολλοί να έχει και συνέχεια, αλλά οι κυανόλευκοι φάνηκαν πιο υποτονικοί, χωρίς ωστόσο να απειληθούν επί της ουσίας.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, μετά το πέρας πέντε λεπτών στο β’ ημίχρονο, όταν ο Γκαντιάς προσπάθησε με το δεξί εκτός περιοχής, αλλά ο Μπάγιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ενέργεια και σουτ του Μιράντα στο 55’ δεν ανησύχησε τον Ντάσκα, που μπλόκαρε, με τον Γκαρσία να περνά στη συνέχεια τέσσερις παίκτες για να μπει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όταν θέλησε να σουτάρει έπιασε αέρα, υπό την πίεση και των αμυνόμενων.

Η Νίκη δεν είχε την απόδοση του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να αναθαρρούν και να έχουν νέα τελική προσπάθεια στο 59’ με σουτ εκτός περιοχής από τον Σκόνδρα, που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπάγιτς.

«Απάντηση» της Νίκης ήρθε στο 61’ με τον Παναγιωτίδη να σεντράρει από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Τσουκαλά εκτός περιοχής, με τον τελευταίο να σουτάρει ψηλά άουτ.

Μετά από σέντρα του Κάσσου από τα δεξιά στο 65’ ο Μιράντα τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνά πάνω από την εστία.

Με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-1, ο Γκαντιάς έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κοντογεώργος προσπάθησε να σουτάρει με το ψαλιδάκι, αλλά έπιασε αέρα, με την μπάλα να στρώνεται στον Γεωργάκη, αλλά η άμυνα της Νίκης τον πρόλαβε πριν απειλήσει, παραχωρώντας κόρνερ στο 68’.

Ο Τζιώρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είχε σουτ στο 69’, δίχως αίσιο τέλος, με τον έμπειρο φορ της Νίκης να πατά περιοχή και ένα λεπτό αργότερα, θέλοντας να στρώσει την μπάλα για τον Βλαχομήτρο, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή, αλλά η άμυνα του ΠΟ Φήκης απομάκρυνε.

Ο Ντάσκας κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, με τον Γκαρσία να εκτελεί φάουλ στο 85’ από τα δεξιά του ημικυκλίου, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του ΠΟ Φήκης «πετώντας» στο δεξί του «Γ».

Γκαρσία και Ντάσκας τα «είπαν» και πάλι στο 90’, με τον Αργεντινό να σουτάρει εκτός περιοχής με το αριστερό, και τον τερματοφύλακα να αποκρούει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, αφού ο Ανδρέου δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Το 0-1 παρέμεινε έως το φινάλε, η Νίκη πέρασε αναίμακτα από τα Τρίκαλα και πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει Super League 2, έχοντας φιλικό παιχνίδι την Τετάρτη απέναντι στον Πανιώνιο.

ΠΟ ΦΗΚΗΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1

Δημοτικό Τρικάλων

Γ’ Φάση Κυπέλλου Ελλάδος

Σκόρερ: 16’ Ροχάνο

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Παραφέστας (Λάρισας)

4ος: Μπουρουζίκας (Λάρισας)

ΠΟ ΦΗΚΗΣ: (Τάκης Ρούσσας) Ντάσκας, Γεωργάκης, Δρόσος, Γκάντιας, Μωραΐτης (83’ Γερεντές), Καλαμαράς (83’ Μπονέλης), Μπέτσας (74’ Ζέβρας), Τζελής, Ιωάννου (74’ Μακρής), Σκόνδρας, Πολυζόπουλος (45’ λ.τρ. Κοντογεώργος).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Αλέκος Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης (92’ Μέτσε), Αλιατίδης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Κάσσος (66’ Βλαχομήτρος), Μιράντα (72’ Τζοβάρας), Γκαρσία (92’ Μπόσιο), Ροχάνο (66’ Τζιώρας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου