ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: Η Νίκη μεγαλώνει και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο

βοσνιάδης-η-νίκη-μεγαλώνει-και-είμαστ-418550

Χειμαρρώδης ήταν για ακόμη μία φορά ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μιλώντας για το παρόν, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον των κυανόλευκων, δείχνοντας πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στην επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία που τη βρήκε το 2014 και την οδήγησε σε άνοδο στη Super League.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Φιλοξενούμενος στο ρ/σ Βόλος 986, αναφέρθηκε στο προσωνύμιο που του προσάπτουν, για το στυλ παιχνιδιού, αλλά και την περιβόητη αδειοδότηση στις ομάδες, που δεν είχαν μέχρι πρότινος. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για το προσωνύμιο του αμυντικογενούς προπονητή μετά από σχόλιο του Αχιλλέα Μπέου: «Εγώ κοιτάζω να έχει απόλυτη ισορροπία το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι. Το «πάμε όλοι μπροστά και τίποτα πίσω» δεν το έχω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει ό,τι κάνεις επιθετικά να κάνεις και αμυντικά. Στο φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλος η Νίκη πίεσε ψηλά, αλλά υπήρχε απέναντί μας μια ομάδα με πολλή ποιότητα. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία αρχές Ιουλίου, ενώ εμείς με καθυστέρηση ενός μήνα. Ήταν ομάδα που βρισκόταν σε εβδομάδα πρωταθλήματος, ενώ εμείς είχαμε έναν μήνα και βάλε για να πάμε στα επίσημα παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά δεν κλειστήκαμε ποτέ και πρεσάραμε ψηλά. Κάποιοι μπορεί να μην είδαν το παιχνίδι».

Για την επικράτηση της Νίκης επί του Ολυμπιακού Βόλου το 2014 στο ΕΑΚ: «Αυτό το ματς μάς ακολουθεί χρόνια. Τότε, που ήταν και ο δήμαρχος στα πράγματα, έπρεπε κι εμείς να κάνουμε κάτι για την ομάδα. Είχαμε έναν διαιτητή τότε (σ.σ. Αρετόπουλος) που έπαιζε μόνο το ένα χρώμα. Δεν είχαμε πάρει φάουλ σ’ όλο το παιχνίδι. Αναγκαστικά η ομάδα έπρεπε να αντιδράσει. Δεχθήκαμε έντονη πίεση ιδίως για ένα 20λεπτο, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά ο Καπετάνος, κάπου «πάγωσε» ο Ολυμπιακός και βρήκαμε τα βήματά μας. Θυμάμαι ότι διακόπηκε ο αγώνας στο 92’, πήγαμε στα αποδυτήρια και ήρθε ο παρατηρητής να μας πει να βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε ένα λεπτό και μετά να σφυρίξει τη λήξη. Εμείς επιστρέψαμε έπειτα από ένα λεπτό, φτάσαμε στο 100’ και ακόμη παίζαμε. Από τότε μπήκε μια «ταμπέλα»».

Για την αντιπαλότητα Νίκης-Ολυμπιακού: «Είναι μία αντιπαλότητα που βγαίνει μέσα στο γήπεδο, πράγμα που είναι προς τιμήν όλων στην πόλη. Ποτέ δεν είδα την αντιπαλότητα να ξεφεύγει εκτός γηπέδου. Μπορεί το καλό της μιας να τραβήξει την άλλη. Με την αντιπαλότητά τους πέρασαν γενιές και γενιές, είναι δύο μεγάλες ομάδες με την ιστορία τους, που δεν παραγράφεται».

Για το αν επιθυμεί τον Ολυμπιακό στον όμιλο της Νίκης: «Είναι καλό να βρίσκονται μαζί, να ξαναζήσουμε αυτά τα ωραία παιχνίδια, να είναι ξεσηκωμένη η πόλη. Για όλους είναι καλό. Θα μου άρεσε πολύ να είμαστε στον ίδιο όμιλο, όχι γιατί η μία μπορεί να είναι καλύτερη από την άλλη, αλλά γιατί είναι σπουδαία παιχνίδια με ξεχωριστό ενδιαφέρον στην πόλη. Εάν οι ομάδες παίξουν για τον εαυτό τους, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον εαυτό τους. Ο συναγωνισμός θα τις κάνει καλύτερες. Να μη βάζουμε ίντριγκα, αντίπαλοι μόνο στα 90 λεπτά, αρκεί να μην ξεφύγουμε».

Για τα όσα έγιναν πέρσι και πρόπερσι: «Πέρσι η Νίκη σώθηκε από θαύμα, έτσι όπως είχε στοχοποιηθεί. Οι πρώτοι που φταίγαμε ήμασταν εμείς. Είπαμε πολλά λόγια, αλλά όταν ήρθε η ώρα των πράξεων εμφανιστήκαμε πιο κάτω απ’ ό,τι έπρεπε. Η Νίκη ήταν μια πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσε να είναι εύκολα στην τριάδα, αλλά στοχοποιήθηκε. Γι’ αυτό είχα πει στα παιδιά ότι αν δεν καταφέρουμε να «σπάσουμε» μία έδρα για να μην μπορούν να συνεννοούνται, θα έχουμε πρόβλημα.

Ξαφνικά μία ομάδα που δεν κέρδιζε ούτε στην… προπόνηση, άρχισε να παίρνει βαθμούς. Πρόπερσι η Νίκη αδικήθηκε. Ισοβάθμησε, δεν της επιτράπηκε να δώσει τρία παιχνίδια στο τέλος, που πιστεύω ότι θα προσπερνούσε στη βαθμολογία και τελικά δεν ανέβηκε. Έδωσε τη «μάχη» της το καλοκαίρι για να βρει τρόπο να ανεβεί, επειδή ήταν αδικία. Να πω ότι είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τότε δεν θα μπορούσες να πεις τίποτα. Αυτό σε πειράζει και είναι φυσιολογικό να διεκδικήσεις πράγματα. Γι’ αυτό μπήκε στο στόχαστρο, ενώ υπήρχαν ομάδες που έπαιξαν «έξυπνα» απέναντί της».

Για την επιλογή ανάμεσα σε Βόρειο ή Νότιο όμιλο: «Δεν έχω προτίμηση. Εμείς κοιτάμε να φτιάξουμε την ομάδα μας όπως πρέπει, να πατάμε στα πόδια μας και ας παίξουμε όπου θέλει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε παραπάνω πράγματα απ’ όσο χρειάζεται, γιατί στις ομάδες με δυναμική και κόσμο υπάρχει μια τέτοια τάση. Τώρα με την άρση της αδειοδότησης και την ενίσχυση όλων των ομάδων, αγωνιστικά η εικόνα θα είναι καλύτερη. Όπου κι αν μας βάλουν, εμείς θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για την ανανέωση του Περιστερίδη: «Έχει συμβόλαιο και για φέτος. Έγινε συζήτηση και επειδή υπήρχε από εκείνον η τάση, τελικά έμεινε. Νομίζω ότι ο Περιστερίδης αδικήθηκε. Πίσω από δύο-τρεις παίκτες κρύφθηκαν κάποιοι για να δικαιολογήσουν διάφορα. Βέβαια η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο δύσκολη, γιατί ένα λάθος να κάνει θα πέσουν όλοι πάνω του».

Για την άνοδο μόλις μιας ομάδας στη Super League 1: «Πώς γίνεται να ανεβαίνει ο ίδιος αριθμός ομάδων από ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων και από ένα των 36; Είναι άδικο και η Super League 2 πρέπει να αντιδράσει. Ωστόσο από το 2010 και μετά πάντα επιβαρύνονται οι από κάτω κατηγορίες. Κανείς δεν ακούει την ΕΠΟ και γι’ αυτό έφυγε ο Ζαγοράκης, με τον οποίο έχω ξεχωριστή σχέση».

Για τον καταρτισμό των ομίλων: «Λέγανε πως θα πάνε δύο από τις Β’ ΠΑΕ στον Νότιο όμιλο κι άλλες δύο στον Βόρειο. Κάποιος από κάτω θα έρθει στον βορρά, είτε η ΑΕΚ είτε ο Παναθηναϊκός. Δεν πιστεύω ας πούμε να φέρουν τον Ολυμπιακό να παίξει με τον ΠΑΟΚ».

Για τις Β’ ΠΑΕ των μεγάλων ομάδων: «Η είσοδος των τεσσάρων Β ΠΑΕ εγκυμονεί κινδύνους, αλλά να πάρουμε το θετικό. Είναι μια γενιά ποδοσφαιριστών που χάνονταν. Είναι καλό βήμα αυτό, αλλά εμείς ως Έλληνες το παίρνουμε ανάποδα σκεπτόμενοι πώς θα παρουσιαστούν στα παιχνίδια απέναντι σε φιλικά προσκείμενες ομάδες. Είναι σημαντικό αυτές οι ομάδες να παίξουν για τον ρόλο που μπήκαν για να μην χαθεί μια γενιά ποδοσφαιριστών γιατί φτάνανε σε ηλικία 19 ετών και τους μοιράζανε δεξιά και αριστερά. Από δουλειά αυτές οι ομάδες θα είναι σούπερ. Ο ποδοσφαιριστής θα έχει τη συνέχειά του. Αν αυτό βγει καθαρά αγωνιστικά θα είναι καλό και για το πρωτάθλημα. Αν δούμε λίγο τα ρόστερ, απαρτίζονται από παιδιά που αρκετοί νεαροί ξεχωρίζανε. Αν μπλέξουμε σε άλλα και αρχίσουμε εμείς με το δαιμόνιο μυαλό μας να λέμε άλλα, εκεί θα το χάσουμε.

Αν δεν μπουν οι μεγάλες ομάδες στο πρόβλημα της Super League 2 δεν θα υπάρξει ποτέ βελτίωση. Στο τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, πήραν θέση και αυτό είναι καλό. Είπαν πως είναι αδικία να βγαίνει μόνο ένας».

Για τις αδειοδοτήσεις: «Αυτό που έγινε με τις ομάδες να πάρουν αδειοδότηση είναι καλό κι ας μην ακούγεται καλό σε αυτιά δικών μας είναι καλό, γιατί θα είχαμε ομάδες που δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, δεν θα είχαν τα ρόστερ που έπρεπε, θα απαξιώναμε το δικό μας προϊόν. Εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής και θέλω το καλό του ποδοσφαίρου και της ομάδας μου. Εγώ θέλω υγιείς ομάδες και όποιος δεν μπορεί να φύγει. Αυτές που θα βρίσκονται εδώ ας μην απαξιώνουν το προϊόν. Το γεγονός πως η Νίκη είναι από τις πρώτες ομάδες που πήραν αδειοδότηση, δείχνει πως η Νίκη άλλαξε».

Για τη διοίκηση της ΠΑΕ: «Πιστεύω πως μαθαίνουν. Είναι ανοιχτά μυαλά και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο Βασίλης Βενέτης και το σημαντικό είναι πως χτίζονται και οι μεταξύ μας σχέσεις. Είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εδώ και η ομάδα οργανώνεται κάθε μέρα. Γίνονται πράγματα στο Μαγουλάς που κάποια στιγμή θα ηρεμήσουν την ομάδα και κάποια στιγμή δεν θα παρακαλάμε. Γίνονται καινούργια αποδυτήρια, θα εκμεταλλευτούμε και καλύτερα το πλαστικό. Θα υπάρχει η βάση μας και δεν θα ταλαιπωριόμαστε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας βρέθηκε να τρέχει στα Κανάλια να κάνουμε κάθε μέρα 40 λεπτά για να πάμε για προπόνηση. Το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού το βλέπουμε σε φωτογραφία μόνο. Πιστεύω πως θα βρούμε τον τρόπο. Είναι σημαντικό να παίζεις στο Πανθεσσαλικό. Εχω παίξει αντίπαλος της Νίκης στην «Κλούβα» και δεν μπορούσα να πάω στα αποδυτήρια από τα… «χειροκροτήματα». Ήταν έδρα. Ελεγα πάμε να δούμε τι θα ζήσουμε».

Μπαίνουμε σε καλή σειρά. Η ομάδα επιστρέφει. Λείψαμε οκτώ χρόνια από το επίπεδο αυτό. Το περσινό και το προπέρσινο πρωτάθλημα της Football League ήταν κάτι στη μέση. Τώρα πρέπει να τρέξεις και να προλάβεις. Αυτό το καλοκαίρι έγιναν μεγάλα βήματα προόδου. Τρέξανε πολλοί, αλλά βέβαια δεν λύνονται όλα ως διά μαγείας. Η προσπάθεια είναι τεράστια.

Είναι καλό που βρίσκεται η ομάδα στα χέρια των κ.κ. Παπακωνσταντίνου – Βενέτη και χρόνο με τον χρόνο θα την κάνουμε να είναι και πιο υγιής».

Για τον κόσμο: «Είναι σημαντικό μια προσπάθεια να την αγκαλιάσει και ο κόσμος. Ο κόσμος διψάει, λείπει τόσα χρόνια από το επίπεδο αυτό. Περνάμε μια δυσκολία με την πανδημία και λίγο έχουμε χαθεί. Να ξεπεραστεί αυτό και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο κόσμος πάει εκεί που πιστεύει. Είναι εκεί και περιμένει. Δεν έφυγε, θέλει να δει και να εμπιστευτεί. Πιστεύω πως θα είναι δίπλα στην ομάδα και θα το ευχαριστηθεί. Άλλο να έχεις τη Νίκη στο ερασιτεχνικό και να ανοίγεις την πόρτα και να μπαίνεις και να λες ό,τι θέλεις, κι άλλο να την έχεις στο επαγγελματικό και να έχουν μπει κόκκινες γραμμές. Κάποιοι έμπαιναν εύκολα και έλεγαν πράγματα, τους θέλουμε όμως κι αυτούς κοντά μας και όχι να είναι πικραμένοι και απέναντι. Είναι σημαντικό μια ομάδα επαγγελματική να έχει τις αποστάσεις που πρέπει. Δεν μπορεί να έχουν όλοι άποψη τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια. Ο κόσμος θα αγαπάει την ομάδα του, αλλά όχι κουτσομπολιό και ίντριγκες. Θα γίνουμε μια ΠΑΕ όπως πρέπει να είμαστε. Να εμπιστευτούν την ομάδα οι Νικιώτες και είμαι σίγουρος πως τη φετινή ομάδα θα την αγαπήσει ο κόσμος. Με αυτό που θα βγάλει η ομάδα ο κόσμος θα την αγαπήσει. Ο Βοσνιάδης ήρθε εδώ να δώσει τη μάχη του μέχρι τέρμα και να μαλώσει με όλο τον κόσμο αν χρειαστεί, αλλά έρχομαι με πολύ μεγάλη χαρά να κάνω πράγματα και εγώ και το τιμ μου. Πιστεύω πως θα μας βγει σε καλό αυτό. Ας έρθουν όλοι δίπλα στην ομάδα. Η Νίκη μεγαλώνει και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν περισσεύει κανείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου