ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιστροφή στον βορρά θέλει η εξόριστη Νίκη Βόλου

επιστροφή-στον-βορρά-θέλει-η-εξόριστη-513891

Να επιστρέψει και πάλι στον Βόρειο όμιλο του νέου πρωταθλήματος της Super League 2, θέλει η Νίκη Βόλου, η οποία πέρυσι και μετά από «κλήρωση;» εξορίστηκε να παίζει στον Νότιο όμιλο της Football League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, μιλώντας τόσο για το περσινό πρωτάθλημα, όσο και για αυτό που έρχεται.

Αρχικά μιλώντας για τους λόγους που η Νίκη ενώ ξεκίνησε ως φαβορί, βρέθηκε να παλεύει για τη σωτηρία της σχολίασε: «Ηταν μία αγωνιστική σεζόν γεμάτη προβλήματα. Εγινε ένα πρωτάθλημα – τουρνουά διάρκειας τριών μηνών, στο οποίο, θεωρώ, πως κάποιες ομάδες δεν κατάφεραν να δείξουν αυτό για το οποίο είχαν σχεδιαστεί τον Σεπτέμβριο. Μπήκαμε σ’ ένα πρωτάθλημα μετά από έναν χρόνο απραξίας, χωρίς φιλικά και μέχρι να βρουν οι ομάδες τα πατήματά τους, αυτό ολοκληρώθηκε. Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που προέκυψαν σε ομάδες λόγω κορονοϊού τότε καταλαβαίνουμε πως ήταν ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα.

Εμείς αργήσαμε να βρούμε τα πατήματά μας. Χρειαστήκαμε έξι-επτά αγωνιστικές για να βρούμε τον ρυθμό μας. Ακόμη και όταν βρήκαμε τον ρυθμό μας δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που μας αναλογούσαν βάσει αγωνιστικής εικόνας και απόδοσης.

Ημασταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή σε συνδυασμό με τη μικρή διάρκεια του πρωταθλήματος μας πρόσθεσαν άγχος και αυτό έπαιξε ρόλο στη συνέχεια. Αναγκαστήκαμε να πάμε σε αλλαγή προπονητή αν και αυτό δεν είναι στη φιλοσοφία μας και στο τέλος καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα παίζοντας παράλληλα και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια απάντησε για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου: «Είμαστε μία ομάδα που εδώ και δύο χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης. Εχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, στην οργάνωση των υποδομών και σιγά – σιγά πιστεύω πως θα φέρουμε τη Νίκη Βόλου εκεί που πρέπει, βάσει της ιστορίας της και του κόσμου της. Η ομάδα έχει πολύ κόσμο που την ακολουθεί παντού και για πολλούς φιλάθλους μας είναι τρόπος ζωής. Οι φίλαθλοί μας πάνω απ’ όλα είναι Νίκη Βόλου, κάτι που σπάνια το συναντάς σε επαρχιακή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγάπη και πάθος. Στόχος μας είναι αυτόν τον κόσμο να τον συσπειρώσουμε και να τον φέρουμε ξανά κοντά στην ομάδα. Να του δώσουμε χαρές γιατί στην ουσία, οι χαρές που έχει πάρει είναι ελάχιστες.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό προγραμματισμό, έχουμε συμφωνήσει για τη συνέχεια της συνεργασίας με τον κ. Βοσνιάδη, ο οποίος, να σημειώσω, ήταν ο προπονητής της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα της Football League το 2014. Εχει γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός και από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να ανακοινώνουμε παίκτες. Ο σχεδιασμός σ’ ένα μεγάλο ποσοστό έχει ολοκληρωθεί».

Αναφορικά με τους δύο ομίλους του νέου πρωταθλήματος, την περσινή κλήρωση, αλλά και τη δική του προτίμηση πρόσθεσε: «Μας είπανε πως έγινε μία κλήρωση και μας βάλανε στον Νότιο Ομιλο. Αυτή την κλήρωση εμείς δεν την είδαμε ποτέ….

Λόγω αποστάσεων, σίγουρα δεν θα είναι καλό να αγωνιστούμε στον Νότιο Ομιλο. Φέτος μόνο η Θεσσαλία έχει έξι ομάδες, οπότε σίγουρα προτιμάμε τον Βόρειο Ομιλο. Αντιθέτως στον Νότιο Ομιλο το πιο κοντινό ταξίδι θα είναι στην Αθήνα.

Επίσης, τα παιχνίδια στον Βόρειο Ομιλο είναι ντέρμπι και τα περιμένει ο κόσμος με ανυπομονησία. Θα θέλαμε να είμαστε στον ίδιο όμιλο με τον συμπολίτη, Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο στην πόλη του Βόλου. Ανταγωνιστικότητα υπάρχει, επίσης, με τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλίας, ΑΕΛ, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας.

Πέρυσι αγωνιστήκαμε στο Νότιο όμιλο για 3η φορά στην ιστορία μας, στα σχεδόν 100 χρόνια που υπάρχει η ομάδα μας αγωνιζόμασταν πάντα στο Βορρά. Σαφώς και προτιμάμε να αγωνιστούμε στο Βόρειο όμιλο, καθώς φέτος θα έχουμε πολλές θεσσαλικές ομάδες, αρέσουν στον κόσμο αυτά τα παιχνίδια αλλά και σε εμάς.

Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα που θα απαριθμεί 36 ομάδες επεσήμανε: «Αν οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και λειτουργούν μ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιτέλους ελπίζω να τηρηθεί στη χώρα μας, δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα ο αριθμός των ομάδων. Είναι βασικό όμως όλες οι ομάδες να είναι επαγγελματικές και ανταγωνιστικές. Αν καλύπτονται οι προϋποθέσεις θα γίνει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Αν δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις, τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα. Είναι βασικό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα».

Οριοθετώντας του στόχους της ομάδας: «Θεωρώ πως θα κάνουμε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Λόγω του φετινού «μαθήματος», πρώτα πρέπει να σώσουμε γρήγορα τη χρονιά και στη συνέχεια αν υπάρξουν playoffs, να διεκδικήσουμε την είσοδό μας σ’ αυτά. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει κάθε αγώνα».

Τέλος, πρόσθεσε για τον αριθμό των ξένων ποδοσφαιριστών που θα έχει η Νίκη στο νέο πρωτάθλημα: «Πέρυσι είναι αλήθεια πως είχαμε αρκετούς ξένους παίκτες. Στο πλάνο μας είναι να περιορίσουμε λίγο τον αριθμό, θα έχουμε λιγότερους από τους επτά που είχαμε πέρυσι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου