ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Κόντρα Τουτουντζόγλου – Φάτση

νίκη-βόλου-κόντρα-τουτουντζόγλου-φά-528073

Οργισμένος παρουσιάστηκε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τη στάση της Ερασιτεχνικής Νίκης, την οποία χαρακτήρισε ως τον μεγάλο απόντα σε όλη αυτήν την πορεία, εκφράζοντας την άποψη ότι έχει σκοπό να διαλύσει το τμήμα μπάσκετ και να το στείλει στο Τοπικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μιλώντας στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico, στην οποία έκανε παρέμβαση αργότερα και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης, ο κ. Τουτουντζόγλου αρχικά αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας Παίδων να στεφθούν πρωταθλητές Μαγνησίας, δίνοντας συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές και γονείς και τονίζοντας ότι η διάκριση αυτή ήρθε σε μία στιγμή που ήταν έτοιμος να τα παρατήσει μετά από επτά χρόνια.

Μάλιστα, μίλησε για συμπαραστάτες σε όλη αυτήν την πορεία τον κόσμο και τους χορηγούς, αλλά όχι τον Ερασιτέχνη. Ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε: «Ο Ερασιτέχνης είναι ο μεγάλος απών. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι οργισμένος, γιατί δεν ιδρώνει το αφτί τους, τη στιγμή που έχουμε στρώσει μία ωραία κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα διαρκείας, πλην του Λάμπρου Τσιώλη, του Γιώργου Τάκη και του Δημήτρη Ιωαννίδη. Ο Ερασιτέχνης ήταν απών απ’ αυτήν την πορεία του μπάσκετ.

Εγώ θλίβομαι γι’ αυτό το πράγμα που είμαι Νικιώτης και αγωνιζόμαστε για τη Νίκη. Εχω ακούσει ότι αν ο Μπάμπης θέλει να πάει την ομάδα Β’ Εθνική και Α2, ας τα βάλει αυτός τα λεφτά. Τι θέλουν, μία ομάδα στο Τοπικό; Η ιστορία της Νίκης Βόλου αυτό επιτάσσει; Να είναι η ομάδα στο Τοπικό; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Εχουμε επτά χρόνια που έχουμε δώσει και την ψυχή μας εκεί μέσα. Θλίβομαι και οργίζομαι, γιατί το δημιούργημα όλων αυτών των ετών τείνει να διαλυθεί. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει ένα τηλέφωνο και να μου πει: «Ρε Τουτουντζόγλου, πάρε μία χορηγία 500 ευρώ». Μία κοινοποίηση μίας επιτυχίας του μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε. Πώς μπορώ να νιώθω εγώ, που κάνω τον ζητιάνο, για να μπορέσω να κρατήσω την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια εκεί που είναι και να μη χρωστάει ένα ευρώ; Πώς μπορώ να νιώθω εγώ και οι συνεργάτες μου, όταν ήρθε ενίσχυση 1.000 ευρώ για το τμήμα μπάσκετ και δε μας τη δίνουν; Εμείς δεν έχουμε έξοδα; Εγώ, για να βγάλω 1000 ευρώ, πρέπει να πουλήσω 20 διαρκείας.

Αν φύγω, η ομάδα θα πέσει στο Τοπικό. Μακάρι, αν φύγω, να την πάνε ψηλότερα, αλλά σκοπός τους είναι να διαλυθεί το μπάσκετ. Εκπροσωπώ το δεύτερο πιο σημαντικό τμήμα του συλλόγου και κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσω κι όχι να τα θάβω, για να είμαι το καλό παιδί.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξέρετε τι βοήθεια έχει στο τμήμα μπάσκετ, που δεν έχει παιδιά στην ακαδημία; Μία χορηγία, ρε παιδιά, 500 ευρώ, να πούμε ότι κάποιος μας στηρίζει. Αλλά ξέρεις τι λένε; Υπάρχει ο βλάκας, που τρέχει. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Θέλουν να διαλυθεί το τμήμα και να είναι μόνο η ακαδημία για οικονομικούς λόγους. Είμαι τόσο οργισμένος που έχω φτάσει στο παρά ένα να τα βροντήξω και να φύγω».

Σε ερώτηση γιατί δεν κατέβηκε στις εκλογές, για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για το μπάσκετ, απάντησε: «Να κατεβώ εγώ στις εκλογές; Πρώτον, δεν θα κατέβαινα μ’ αυτή τη διοίκηση. Όταν κάνεις ένα Δ.Σ., πρέπει όλοι να έχουν στόχο το κοινό συμφέρον του συλλόγου. Από τη στιγμή που όλοι αυτοί μου έχουν αποδείξει εμένα ότι δεν ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο κομμάτι και ενδιαφέρονται για άλλα κομμάτια, πώς μπορώ να καθίσω εγώ στο ίδιο τραπέζι;».

Ακολούθως ο κ. Φάτσης στην ίδια εκπομπή δήλωσε αρκετά στενοχωρημένος που γίνεται αυτό μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ανοίγουμε θέματα τα οποία άπτονται της επόμενης μέρας των εκλογών. Θα γίνονταν ούτως ή άλλως ραντεβού με όλα τα τμήματα. Εχω κάνει κατ’ ιδίαν ραντεβού με τον Μπάμπη (σ.σ. Τουτουντζόγλου) πολλές φορές και όσον αφορά σε αυτό με τις μετακινήσεις το είχα όντως υποσχεθεί, γιατί θα έβγαιναν κάποια χρήματα μέσω ΚΔΑΠ τα οποία μας τα κόψανε.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του και την εξυγίανση στο τμήμα μπάσκετ, όπως και στις ακαδημίες, οι οποίες είχαν διαλυθεί το 2013-14. Αλλά από κει και πέρα ο ρόλος μου είναι να κρατήσω ισορροπίες μεταξύ των τμημάτων. Σίγουρα μετά το ποδόσφαιρο, το δεύτερο σημαντικότερο τμήμα είναι του μπάσκετ των ανδρών. Το να υπάρχει τέτοιο μένος απέναντι στην Ερασιτεχνική και κατά 80% μένος στο πρόσωπο μου, παραμονή των εκλογών, δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Να βοηθήσει η Ερασιτεχνική, αλλά ποια είναι τα έσοδα της; Υπάρχουν μέλη που ασκούν κριτική και έχουν να πληρώσουν από το 2014-15. Ανάμεσα από τις δύο καραντίνες έκανα ένα διευρυμένο Δ.Σ. για να τους πω ότι οι υποχρεώσεις του συλλόγου είναι 1000 ευρώ τον μήνα.

Τα τμήματα είναι 10 και είπα να βάλουν από 100 ευρώ ο ένας. Το τμήμα στίβου έβαλε 200 ευρώ και το μπάσκετ 80» και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής ο κύκλος εργασιών του μπάσκετ από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι πάνω από 800.000 ευρώ με σκαμπανεβάσματα κατηγοριών. Τα 500άρια από τον στίβο πήγαιναν στο μπάσκετ, από την κολύμβηση τα 500άρια πήγαιναν στο μπάσκετ και ξαφνικά βρέθηκε στο τοπικό όταν και ανέλαβε ο Μπάμπης. Εκείνη την τριετία έφυγαν 500.000 ευρώ και τι κάναμε; Μια τρύπα στο νερό. Αν το πρόβλημα είναι το χιλιάρικο κάνουμε άλλη συνάντηση με όλα τα τμήματα».

Για την μηχανογράφηση του συλλόγου: «Το κεντρικό ταμείο διαχείρισης δεν το δέχεται κανένα τμήμα».

Για το πρόστιμο στην Ερασιτεχνική και την προσπάθεια βοήθειας στο τμήμα μπάσκετ: «Από το τμήμα μπάσκετ «έφαγε» ο σύλλογος 400 ευρώ πρόστιμο γιατί δεν καταχωρήθηκε τιμολόγιο ξενοδοχείου. Εκανα μία προσπάθεια να φέρω δίπλα στον Μπάμπη έναν παράγοντα που έχει περάσει από τη Νίκη διοικητικά, και είναι παλιός μπασκετμπολίστας και προπονητής. Ήθελα να τους φέρω σε επαφή, έγιναν συναντήσεις της διοικούσας επιτροπής, για να βοηθήσω το τμήμα. Την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο ραντεβού που θα έκλεινα μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. θα ήταν με το τμήμα μπάσκετ.

Το να βγαίνουμε παραμονή και να δημιουργούμε μένος και μίσος απέναντι στον Φάτση, δεν βλέπω να είναι πρέπων. Θέλω να ξελαφρώσω τον Μπάμπη και οικονομικά και από χρόνο. Κάνω τις προσπάθειες μου. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Μπάμπης, μία μένει μία φεύγει. Οι δηλώσεις του είναι copy-paste. Μόνο φέτος που αγρίεψε περισσότερο κι αυτό δεν κατάλαβα. Στο τέλος είπε πως «Εγώ εδώ είμαι και θέλω να μείνω». Θεωρώ πως τα ενδοοικογενειακά λύνονται ενδοοικογενειακά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου