ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Άγγελος Αργύρης: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

άγγελος-αργύρης-αδικήσαμε-τους-εαυτ-571255

Για πρώτη φορά η Νίκη Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη και για πρώτη φορά ανέβηκε στην 7η θέση του πρωταθλήματος, εξαργυρώνοντας το 1-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Νεάπολη και με το ίδιο σκορ το διπλό στη Νάξο επί της Σαντορίνης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Αγγελος Αργύρης με τον ερχομό του Αλέκου Βοσνιάδη έχει πάρει θέση βασικού στο αρχικό σχήμα των κυανόλευκων, με τον Βολιώτη αμυντικό, που επέστρεψε πέρσι το καλοκαίρι στα πάτρια εδάφη να συμβάλλει στα μέγιστα, προκειμένου η Νίκη να κρατήσει το μηδέν στα δύο τελευταία παιχνίδια, συμπληρώνοντας δέκα αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι επτά ως βασικός.

Ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, μίλησε μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης στη Νάξο με αντίπαλο την Σαντορίνη και τόνισε ότι η κυανόλευκη ομάδα της Μαγνησίας αδικείται από την τωρινή της βαθμολογική θέση με βάση την υψηλή αγωνιστική της εικόνα, ενώ επισήμανε πως η φανέλα της Νίκης Βόλου είναι «βαριά». Ο ίδιος έζησε αξέχαστες στιγμές με την ομάδα του Βόλου, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, με τον Αλέκο Βοσνιάδη στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το διπλό της Νίκης Βόλου με αντίπαλο την Σαντορίνη: «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας έως τώρα. Χάσαμε πάρα πολλούς βαθμούς, αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αναφέραμε πως έχουμε μπροστά μας έξι τελικούς και πετύχαμε έως τώρα δύο νίκες. Κοιτάμε τα άλλα τέσσερα και πάμε να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα ματς».

Για τους λόγους που η Νίκη Βόλου αδικείται από την τωρινή της βαθμολογική θέση με βάση την ανώτερη αγωνιστική της εικόνα: «Το πρωτάθλημα ήταν αρκετά δύσκολο, μιας ταχύτητας, και κανένας δεν το περίμενε μέσω πανδημίας πως θα παρουσιαστούμε. Ωστόσο δεν μας βγήκαν πολλά πράγματα και όλοι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και τώρα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν γίνεται σε μία καλύτερη βαθμολογική θέση».

Για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης κόντρα στη Σαντορίνη: «Πιστεύω ότι κερδίσαμε κάθε αγωνιστική μονομαχία και γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνεται στις προσωπικές μονομαχίες και αυτό αποδείχθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την ταλαιπωρία της Σαντορίνης που αγωνίζεται στη Νάξο: «Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα εδώ μας έχει φθάσει, δηλαδή, δεν ξέρω αν είναι κατάντια, πάντως τα παιδιά της Σαντορίνης έχουν κάνει ανυπέρβλητη προσπάθεια και αξίζουν κάθε σεβασμό. Θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, διότι κάνουν μεγάλο άθλο και αδικούνται επίσης από την βαθμολογική τους θέση».

Για την προσωπική του τοποθέτηση ότι και οι δύο ομάδες θα παραμείνουν στη κατηγορία: «Αυτά που έχουμε δει έως τώρα, πιστεύω πως ναι. Όμως δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια, γιατί στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Για το «βάρος» της φανέλας της Νίκης Βόλου: «Προσωπικά είμαι γέννημα – θρέμμα Νέας Ιωνίας και έπαιξα στην Α’ Εθνική, αργήσαμε, αλλά το καταλάβαμε. Εν μέσω πανδημίας δεν είχαμε τον κόσμο μας στο γήπεδο, όπου όλοι γνωρίζουμε την δυναμική του κι αυτό αποτελεί κρίμα για την ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου. Ωστόσο ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι μας βρίσκονται στο πλευρό μας, δεχόμαστε πολλά μηνύματα και οπωσδήποτε τους θέλουμε δίπλα μας».

Για το σχόλιο του πως οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων: «Είναι λυπηρό. Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η καρδιά όλων των αθλημάτων. Ωστόσο είναι μια κατάσταση τραγική, αλλά ευελπιστούμε να περάσει γρήγορα αυτό και ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα».

Παπαζαχαρίας: «Να περάσουμε πάνω από τη Νίκη»

Για το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου μίλησε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Σαντορίνης Γρηγόρης Παπαζαχαρίας. Αναλυτικά όσα επεσήμανε:

Για την ήττα της ομάδας του από τη Νίκη: «Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για εμάς. Δεν το περιμέναμε, θέλαμε τη νίκη. Πιστεύω ότι με βάση την εικόνα των δύο ομάδων το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη. Χάσαμε το παιχνίδι και έχουμε άλλα πέντε μπροστά μας μαζί με το εξ αναβολής. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται για να σώσουμε την ομάδα».

Για τα σημεία που στοίχισαν την ήττα στην ομάδα του: «Η αλήθεια είναι ότι όποια ομάδα θα έβαζε το γκολ, θα κέρδιζε. Δυστυχώς κάναμε ένα λάθος. Λάθη γίνονται, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, με συνέπεια να χάσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε επανεκκίνηση με αρχή το εξ αναβολής ματς την ερχόμενη Τετάρτη. Είναι ευτυχές που παίζουμε άμεσα με την Καλλιθέα, οπότε αν κερδίσουμε το παιχνίδι, πάλι είμαστε μέσα στον στόχο και θα εξαρτάται από εμάς για να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το αν πιστεύει στην παραμονή της ομάδας του: «Σίγουρα όταν βρίσκεσαι στις τελευταίες θέσεις κινδυνεύεις. Υπάρχει άγχος, αλλά όσο πιο γρήγορα μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειάζονται, τόσο πιο εύκολα θα μείνουμε στην κατηγορία. Στόχος μας να κερδίσουμε την Καλλιθέα και να περάσουμε πάνω από τη Νίκη Βόλου και τις άλλες δύο ομάδες για να έχουμε καλύτερο «μαξιλαράκι» ασφαλείας».

Για τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή: «Η αλήθεια είναι ότι ο Ασπρόπυργος και ο Αστέρας Βλαχιώτη φαίνεται να είναι οι ομάδες με τις οποίες παλεύουμε για τη σωτηρία. Βέβαια ο Ασπρόπυργος έχει δύο ματς λιγότερα, οπότε με δύο-τρία άσχημα αποτελέσματα, όλοι μπορούν να κινδυνέψουν. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος. Ακόμη και με 17 βαθμούς μπορείς να κινδυνέψεις».

Για τη Νίκη Βόλου: «Η Νίκη Βόλου έχει αξιόλογη ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές. Την ξέραμε και από το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα ο στόχος ήταν άλλος από την αρχή της χρονιάς, αλλά βλέπουμε ότι έφτασε να κινδυνεύει. Σίγουρα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα της δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Βέβαια έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από τις άλλες ομάδες, πράγμα που είναι συν για εμάς, γιατί αν κερδίσουμε την Καλλιθέα την Τετάρτη θα περάσουμε από πάνω».

Για το αν ο αυριανός αγώνας με την Καλλιθέα είναι «τελικός» για την παραμονή: «Σίγουρα είναι κομβικό παιχνίδι για εμάς, τη στιγμή που χάσαμε από τη Νίκη. Θέλουμε τη νίκη για να ανέβουμε πιο ψηλά. Σίγουρα χάσαμε αρκετούς βαθμούς το τελευταίο διάστημα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ελπίζουμε να δικαιωθούμε και να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον Νότιο όμιλο: «Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες πάνω – κάτω έχουν την ίδια δυναμική με τρεις – τέσσερις παίκτες να ξεχωρίζουν από κάθε μία. Κατά 80% η βαθμολογική θέση αντικατοπτρίζει τη δυναμική των ομάδων, αν εξαιρέσεις κάποιες που έχουν ποιοτικό ρόστερ και έπρεπε να βρίσκονται ψηλότερα. Εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τρεις-τέσσερις βαθμούς περισσότερους».

Ευχαριστήριο σε Σαντορίνη

Την ομάδα της Σαντορίνης για τη φιλοξενία που παρείχε στους κυανόλευκους ευχαρίστησε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Σαντορίνη για τη φιλοξενία της στην αποστολή της ομάδας μας, στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο ΔΑΚ Νάξου και της εύχεται καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου