ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πίκρα και απογοήτευση

πίκρα-και-απογοήτευση-597443

Η Νίκη Βόλου έβαλε τα… χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της και σε ακόμη ένα παιχνίδι σκόρπισε πίκρα και απογοήτευση στους φιλάθλους της, χάνοντας χθες δικό της αγώνα με 1-2 από τη Ρόδο, για την 11η αγωνιστική της Football League και για τον Νότιο Ομιλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με χαμένο πέναλτι στο 89’ από τον Ροχάνο και με το σκορ στο 1-1 η Νίκη Βόλου κατάφερε να χάσει με 1-2 έπειτα από τέρμα του Μαρτσάκη στο 94ο λεπτό, πετώντας στα σκουπίδια την προσπάθεια που έκανε. Με τέρμα του Μέτσε στο 50’ οι κυανόλευκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, αλλά η απάντηση ήταν άμεση σχεδόν από τη Ρόδο και μετά από τραγικό λάθος του Περιστερίδη στο 62’ ο Τσίπρας έκανε το 1-1.

Μετά τον χθεσινό αγώνα η Νίκη Βόλου παραμένει στην «εντατική» και με μόλις 9 βαθμούς σε 10 παιχνίδια χρειάζεται άμεσα γιατρικό. Μετά το τέλος του παιχνιδιού «λαϊκά δικαστήρια» ακολούθησαν στο γήπεδο της Νεάπολης, με οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας να τα… λένε με τους παίκτες μετά το φινάλε, ζητώντας εξηγήσεις για την βαθμολογική θέση που έχει περιέλθει η ομάδα.

Ο αγώνας

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας τρία συνεχόμενα κόρνερ με κύριο εκφραστή τον Τζοβάρα από την αριστερή πλευρά, αλλά χωρίς τύχη, με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 7ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ροχάνο πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, και με τρομερή κούρσα πάτησε στην αντίπαλη, βγαίνοντας απέναντι από τον τερματοφύλακα Πίτκα για να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι καθυστερήσεις των παικτών της Ρόδου, και οι προσποιήσεις τους για φάουλ, έφεραν μάλιστα την έντονη αντίδραση, ακόμη και του προπονητή τους Κώστα Βελιτζέλου, σε ένα κακό παιχνίδι στη συνέχεια, με τη Νίκη να βρίσκει την επόμενη τελική της φάση στο 31ο λεπτό, όταν ο Κρουθ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, στέλνοντας απ’ ευθείας την μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων του Πίτκα.

Χαρακτηριστικό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα τέσσερα λεπτά του έξτρα χρόνου που υποδείχθηκαν από τον 4ο διαιτητή, Πολυχρόνη.

Στις καθυστερήσεις πλέον του πρώτου μέρους, ο Πολίμος μετά από πάσα του Τζοβάρα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ροχάνο να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή υπό πίεση στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 45+3’.

Με το παιχνίδι να φθάνει στο 45+6’ ο Κρουθ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα πάνω στο τείχος με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, αλλά ο ρέφερι Πουλικίδης δεν άφησε την εκτέλεση του, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά από 52 λεπτά αγώνα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η Ρόδος ήταν εκείνη που απείλησε για πρώτη φορά στον αγώνα, όταν

ο Αρναρέλης έκανε ένα διαγώνιο σουτ με το δεξί και από τα αριστερά με τη Νίκη να «απαντά» από τη μεριά της με τον Τζοβάρα, το αμέσως επόμενο λεπτό και στο 47’, σουτ του οποίου πέρασε πάνω από την εστία της Ρόδου.

Ο «Γόρδιος δεσμός» λύθηκε τελικά στο 50ο λεπτό, όταν ο Ροχάνο έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά και σέντραρε για τον Τζοβάρα, που οριζοντιώθηκε για να πιάσει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα, με τον Μέτσε να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει για να γράψει το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Μέτσε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έχοντας σημειώσει το πρώτο του φετινό επίσης κόντρα στη Ρόδο στο παιχνίδι του α’ γύρου.

Η Ρόδος από τη μεριά της, που έδειξε άλλη… ομάδα στο δεύτερο μέρος, θέλησε να «απαντήσει» και είχε δοκάρι με σουτ του Μακρή, όταν ο Περιστερίδης άπλωσε τα χέρια του πέφτοντας στα αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στη ρίζα της αριστερής δοκού στο 51’.

Για την Νίκη Βόλου τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 59’ για το 2-0 με τον Κρουθ να βγαίνει σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Πίτκα, αλλά αντί να τον προσπεράσει και να μπει… με την μπάλα μέσα στα δίχτυα, προτίμησε να κάνει το πλασέ αλλά ο τελευταίος απέκρουσε, εντυπωσιακά.

Αντί για το 2-0 ήρθε το 1-1, όταν η μπάλα πούλησε τον Περιστερίδη, με τη Ρόδο να έχει κερδίσει κόρνερ από τα δεξιά και αφού βγήκε η σέντρα από τον Ρεβυθόπουλο, ο Περιστερίδης αν και έδειχνε να μπλοκάρει με άνεση, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, εκεί όπου βρίσκονταν ο Τσίπρας για να ισοφαρίσει με κεφαλιά – προβολή, για το 1-1 στο 62’.

Παρά την ψυχρολουσία η Νίκη έψαξε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι εκ νέου στο σκορ. Ήταν το 64Ο λεπτό, όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε γρήγορα φάουλ εκτός περιοχής και πλασαριστά για τον Γκονζάλες, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, με τον Αργεντινό να σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πίτκας άπλωσε το αριστερό του χέρι, παραχωρώντας το κόρνερ.

Σουτ του Σερέντιουκ μπλόκαρε ο Περιστερίδης στο 70’, δίχως πρόβλημα, ενώ ατομική προσπάθεια του Γκονζάλες και σουτ εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Πίτκας στο 72’.

Η Νίκη σπατάλησε τα επόμενα λεπτά, φθάσαμε στο 85’, όταν από ατομική ενέργεια απείλησε και πάλι στο 85’, όταν μία άλλη αλλαγή, ο Σαλαμούρας έκανε την προσποίηση από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ρόδου.

Με την Νίκη να θέλει πάση θυσία ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να πετύχει τη δεύτερη φετινή της νίκη, η χρυσή ευκαιρία παρουσιάστηκε στο 88’.

Συγκεκριμένα, κερδίζοντας πέναλτι με τον Ροχάνο, όταν ο Αργεντινός πήρε την μπάλα από τον συμπατριώτη του Γκονζάλες και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, όπου και ανατράπηκε από τον Ρεβυθόπουλο.

Ο διαιτητής Πουλικίδης χωρίς δεύτερη σκέψη καταλόγισε την παράβαση και το πέναλτι, με τον Ροχάνο να στήνει την μπάλα απέναντι από τον Πίτκα, με τον τελευταίο όμως να σώζει την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ, πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία, για να παραμείνει το 1-1, όχι όμως για πολύ.

Η Ρόδος τιμώρησε τη Νίκη Βόλου σημειώνοντας και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και στο 4ο λεπτό, με τον Μαρτσάκη να πλασάρει μετά από αδράνεια της άμυνας από το δεύτερο δοκάρι και εκτέλεση κόρνερ που προηγήθηκε από τον Μπαξεβάνο. Η μπάλα μετά το κόρνερ, έφτασε στην περιοχή των κυανόλευκων, όπου προσπάθησε να σουτάρει ο Καραγεώργης, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια και του Καλουτσικίδη, για να στρωθεί στο αριστερό του Μαρτσάκη, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ, 17 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, αντί του Τσίπρα.

Πλέον η Νίκη Βόλου έχει παιχνίδι εκτός έδρας και πάλι απέναντι σε ομάδα της Ρόδου, αυτή τη φορά τον Ιάλυσο, ο οποίος στο παιχνίδι του α’ γύρου, είχε αποδράσει με νίκη από τον Πανθεσσαλικό για την 3η αγωνιστική, από την οποία είχε να χάσει η Νίκη, για να την… ξαναπατήσει χθες.

Νίκη Βόλου-Ρόδος 1-2

Γήπεδο Νεάπολης

11η αγωνιστική Football League

Δοκάρι: Τζοβάρας 49’, Μακρής 51’

Σκόρερ: 50’ Μέτσε – 62’ Τσίπρας, 94’ Μαρτσάκης

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Τσακίρης, κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες: 6’ Μπαξεβάνος, 30’ Σουλάι, 36’ Πεχλιβανόπουλος, 39’ Μέτσε, 45+5’ Ρεβυθόπουλος, 81’ Σαλαμούρας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης, Καλουτσικίδης, Πολίμος (80’ Σαλαμούρας), Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Μπόσιο (64’ Γκονζάλες), Μέτσε, Γκαρσία, Τζοβάρας (56’ Μπιτσάκος), Κρουθ, Ροχάνο.

Στον πάγκο: Καραγκιόζης, Πέτσης, Μπαλάφας, Ματέα, Κωστίκος, Αργύρης

ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Σουλάι (55’ Νικολόπουλλος), Μπαξεβάνος, Καραγεώργης, Τσίπρας (77’ Μαρτσάκης), Αρναρέλης, Σερέντιουκ (74’ Βουργουντζής), Μακρής (55’ Δελαπόρτας, 77’ λ.τρ. Ριτάκο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου