ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

H Νίκη έ«x»ασε κι άλλους βαθμούς

h-νίκη-έxασε-κι-άλλους-βαθμούς-637352

Αν αναλογιστεί κανείς πως σε τέσσερις αγώνες μέχρι σήμερα η Νίκη Βόλου έχει δύο βαθμούς, όλους εκτός έδρας, η χθεσινή απώλεια – ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επιτυχία, αφού είναι ο δεύτερος βαθμός που συλλέγουν οι κυανόλευκοι μετά το 1-1 στη Ρόδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη συνεχίζει να ψάχνει το γιατρικό και χθες για την 4η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά τουλάχιστον δεν δέχθηκε και κάποιο τέρμα, που θα της έβαζε ακόμη πιο δύσκολα, κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Βαζάκα.

Οι κυανόλευκοι ήταν το φαβορί σε ακόμη ένα παιχνίδι, αλλά απογοήτευσαν, για ακόμη μία φορά όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους φιλάθλους τους, που σίγουρα άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν μέχρι στιγμής.

Τελευταία αξιόλογη ευκαιρία για το σύνολο του Στάικου Βεργέτη στο 46ο λεπτό κι από κει και πέρα το… «χ»άος.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα κρατά τους κυανόλευκους στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, κι ευτυχώς για εκείνους υπάρχει ο Ασπρόπυργος, που ακόμη δεν έχει πάρει βαθμό και δεν έχει πετύχει γκολ… βρισκόμενος στην τελευταία θέση.

Με αλλαγές στην 11άδα

Σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι απέναντι στον Ιάλυσο, η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε με αλλαγές στο βασικό της σχήμα. Ο Περιστερίδης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια κι από κει και πέρα ο Στάικος Βεργέτης επανέφερε την τετράδα στην άμυνα, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ο Πέτσης για πρώτη φορά στο δεξί άκρο και ο Θεοδωρόπουλος στο αριστερό, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να συνθέτουν οι Αργύρης και Μπαλάφας. Στη μεσαία γραμμή ο Μπόσιο ήταν ο αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του, τους Μπιτσάκο και Ντομίνγκεθ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, την ώρα που στην επίθεση και από τα δεξιά κινούνταν ο Γκαρσία, από τα αριστερά ο Κρουθ και στην κορυφή ο Ροχάνο.

Δύο τελικές στο πρώτο μέρος

Η ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη ήταν εκείνη που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, όταν απείλησε με σουτ του Μπρακαμόντε, αλλά ο Περιστερίδης είδε την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το πρώτο μέρος έμοιαζε να περνά απαρατήρητο με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, που η Νίκη απείλησε αρχικά με τον Κρουθ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης, με την μπάλα όμως να μην σημαδεύει εστία. Από κει και πέρα εκτέλεση φάουλ από τον Γκαρσία είχε ως αποδέκτη της μπάλας τον συμπατριώτη του Μπόσιο, που έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Φαρμάκη να επέμβει και να μπλοκάρει.

Κατέβασε διακόπτες στο 46’!

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από τα αποδυτήρια… στο δεύτερο μέρος, όταν ο Κρουθ ήταν και πάλι αποδέκτης της μπάλας, με τον Ισπανό να πατά περιοχή και να βρίσκεται απέναντι από τον Φαρμάκη, αλλά η προσπάθεια του πέρασε εκτός εστίας, με τον Φαρμάκη και την εστία του να «σώζονται» από την αστοχία του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού, που χθες αγωνίστηκε σε μια γνώριμη θέση για εκείνον.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα μία προσπάθεια στο 52’ από τον Θεοδωρόπουλο να «κρεμάσει» τον Φαρμάκη με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα του γηπέδου δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Για τον γηπεδούχο Αστέρα, ο Βερνάρδος έκανε το σουτ στο 54’ για τον Αστέρα, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ, από το οποίο ο Μάντσεφ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Περιστερίδης κράτησε το μηδέν.

Νέες τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων καταγράφηκαν τόσο στο 64’, με σουτ του Βερνάρδου, που κατέληξε κόρνερ, όσο και στο 66’ με σουτ του Μάντσεφ, που έστειλε την μπάλα άουτ.

Η… απάντηση της Νίκης ήταν μια κεφαλιά του νεοεισελθόντα Αλιατίδη, που πέρασε… άουτ μετά από κόρνερ στο 69’, κι από κει και πέρα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν υπήρχε… μυρωδιά φάσης, με τις δύο ομάδες να θέλουν αλλά να μην μπορούν.

ΑΣΤ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ-ΝΙΚΗ 0-0

Δημοτικό Στάδιο Σκάλας

4η αγωνιστική Football League

Σκόρερ:

Διαιτητής: Κατόπης (Σάμου)

Βοηθοί: Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)-Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)

4ος διαιτητής: Κόκορης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 27’ Μάγκας, 81’ Κορνέζος, 93’ Ασημάκης – 37’ Μπόσιο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Βαζάκας): Φαρμάκης, Κουρτέσης, Πρίκας, Κορνέζος, Μάγκας, Νικολάου, Καρβούνης (54’ Ευαγγελιδάκης), Μπρακαμόντε (83’ Ασημάκης), Βερνάρδος, Καλλέργης (69’ Σκεντεράνης), Μάρτσεφ (83’ Παπουλής).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βεργέτης): Περιστερίδης, Πέτσης, Μπαλάφας, Αργύρης (57’ Αλιατίδης), Θεοδωρόπουλος (67’ Πολίμος), Μπόσιο, Μπιτσάκος (73’ Μέτσε), Ντομίνγκεθ (58’ Σαλαμούρας), Γκαρσία (67’ Γκονζάλες), Κρουθ, Ροχάνο.

Το απόλυτο για Βέροια και Καβάλα

Ολοκληρώθηκε και η 4η αγωνιστική της Football League με την Καβάλα και τη Βέροια να παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο βόρειο όμιλο, έχοντας πετύχει το απόλυτο στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Μόνος πρώτος ο Ιάλυσος στο νότιο όμιλο.

Η Καβάλα επικράτησε εύκολα του Πιερικού εντός έδρας με 3-0, ενώ η Βέροια νίκησε τον Αλμωπό Αριδαίας με 2-0 και διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε της ΑΕΠ Κοζάνης με 2-0 εκτός έδρας, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου υπερέβη δύσκολα το εμπόδιο του Απόλλωνα Πόντου, νικώντας τον με 1-0. Λευκή ισοπαλία στην Ηγουμενίτσα, ανάμεσα σε Θεσπρωτό και Τρίγλια.

Στο νότιο όμιλο, ο Ιάλυσος επικράτησε της Σαντορίνης με 1-0 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη λευκή ισοπαλία της Καλαμάτας με τη συμπολίτισσα Ρόδο στο νησί των Ιπποτών.

Το Αιγάλεω επικράτησε 1-0 του Ασπρόπυργου στο ντέρμπι της Δυτικής Αττικής, ενώ λευκές ισοπαλίες είχαμε στα παιχνίδια Επισκοπή-Καλλιθέα και Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη Βόλου.

Αποτελέσματα (4η)

Βόρειος όμιλος

Καβάλα-Πιερικός 3-0

ΑΕΠ Κοζάνης-Πανσερραϊκός 0-2

Θεσπρωτός-Τρίγλια 0-0

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου 1-0

Βέροια-Αλμωπός Αριδαίας 2-0

Νότιος όμιλος

Επισκοπή-Καλλιθέα 0-0

Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη Βόλου 0-0

Αιγάλεω-Ασπρόπυργος 1-0

Ιάλυσος Ρόδου-Σαντορίνη 1-0

Ρόδος-Καλαμάτα 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βόρειος όμιλος

  1. Βέροια 12
  2. Καβάλα 12
  3. Ολυμπιακός Βόλου 9
  4. Πανσερραϊκός 7
  5. Πιερικός 6
  6. Θεσπρωτός 4
  7. Τρίγλια 3
  8. Αλμωπός Αριδαίας 2
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 1
  10. Απόλλων Πόντου 0

Νότιος όμιλος

  1. Ιάλυσος 10
  2. Καλαμάτα 8
  3. Καλλιθέα 6
  4. Αιγάλεω 6
  5. Σαντορίνη 5
  6. Επισκοπή 5
  7. Αστέρας Βλαχιώτη 5
  8. Ρόδος 4
  9. Νίκη Βόλου 2
  10. Ασπρόπυργος 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου