ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αυγενάκης για Νίκη Βόλου: «Να βρούμε μια χρυσή τομή»

αυγενάκης-για-νίκη-βόλου-να-βρούμε-μι-642392

Μέχρι τη Βουλή έφτασε η προσφυγή του πρώην ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, Στέργιου Ψιάνου, ο οποίος ζητεί δεδουλευμένα από την κυανόλευκη ΠΑΕ, έπειτα από εννέα χρόνια.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου και το Blue Club «Π. Ντοκούζης» Θ.3 ζητούσαν με ανακοίνωσή τους το περασμένο Σάββατο να πάρουν θέση οι βουλευτές Μαγνησίας, σχετικά με την προσφυγή που προέκυψε μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία η Νίκη Βόλου καλείται να εξοφλήσει οικονομική υποχρέωση παρελθούσας διοίκησης στην αίτηση που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής Στέργιος Ψιάνος.

Χθες, με δυναμικό τρόπο ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών κατηγοριών μεταξύ άλλων έκανε επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την υπόθεση των οφειλών της κυανόλευκης ΠΑΕ.

Ο Λ. Αυγενάκης επισήμανε πως δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου το οικονομικό θέμα που προέκυψε στη Νίκη Βόλου και παράλληλα απασχολεί πολλούς συλλόγους και σωματεία, ωστόσο τόνισε πως θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε συγκεκριμένα: «Για τη Νίκη Βόλου, μια και το αναφέρατε, όντως δεν είναι θέμα του υπουργείου. Λόγο έχουμε, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα. Αλλά ναι θα ασχοληθούμε γιατί δεν αφορά μόνο στη δική σας ομάδα. Αφορά και σε άλλες ομάδες όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής και αρκετές άλλες ομάδες, κυρίως ποδοσφαιρικές, αλλά όχι μόνο. Ωστόσο είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά επειδή κατανοούμε το πρόβλημα και με απόλυτη ισορροπία και σεβασμό και στις επιδιώξεις, στις διεκδικήσεις παικτών – αθλητών με τα σωματεία τους, θα κοιτάξουμε να βρούμε μια χρυσή τομή.

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε ένα restart. Βέβαια, η απόλυτη αναρχία, που για χρόνια επικρατούσε στο αθλητικό οικοδόμημα, έχει επιφέρει πολλά συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε με σοβαρότητα, χωρίς καμία διάθεση να αποφύγουμε την επίλυση τους ή τη συζήτηση τους. Ξέρουμε ότι και κάποια έχουν και κόστος. Ομως δεν είμαστε εδώ για να τα περιγράφουμε και να οραματιζόμαστε, είμαστε εδώ για να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».

Από κει και πέρα όσον αφορά στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης, που επίσης έγινε ερώτηση από τον κ. Μπουκώρο στον υφυπουργό Αθλητισμού, ο τελευταίος απάντησε πως η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει βάσει σχεδίου, τονίζοντας εκ νέου ότι: Οι ΠΑΕ της νέας Super League 2 θα πρέπει να έχουν μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000 ευρώ, αλλά και να καταθέσουν εγγυητική επιστολή της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, θα πρέπει κατά το ήμισυ των δηλωθέντων ποδοσφαιριστών στις ΠΑΕ να αποτελείται από Ελληνες, που θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου