ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βεργέτης: «Να ανεβάσουμε την ομάδα»

βεργέτης-να-ανεβάσουμε-την-ομάδα-687054

Με τις προπονήσεις της Νίκης Βόλου να συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα ο τεχνικός των κυανόλευκων Στάικος Βεργέτης μίλησε για τον στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φιλοξενούμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά με αφορμή την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Europa League και την κλήρωση με την Αρσεναλ στη φάση των «16», ο τεχνικός των κυανόλευκων εξήρε τον τρόπο λειτουργίας των ερυθρόλευκων, ερωτώμενος και για τη Νίκη Βόλου φυσικά, τονίζοντας πως η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του παρά το αγωνιστικό lockdown είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, ενώ δεν έκρυψε και τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για την προετοιμασία της Νίκης Βόλου: «Μετά από μια τρίμηνη αναστολή λόγω του κορονοϊού, μπήκαμε πλέον στην δεύτερη εβδομάδα προπονήσεων. Δόξα το Θεό οι παίκτες μας προπονήθηκαν πολύ καλά την περίοδο της καραντίνας με τις ατομικές προπονήσεις φυσικής κατάστασης και επέστρεψαν σε εξαιρετική φόρμα, γεγονός που μας επιτρέπει να συνδέσουμε τώρα το παζλ της ομαδικής προπόνησης, ώστε να επιστρέψουμε στους αγώνες μας, ευελπιστώντας να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας, που είναι να ανεβάσουμε την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία».

Για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς: «Εγώ πιστεύω πως ο προπονητής του Ολυμπιακού και γενικότερα ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος τα τελευταία χρόνια, βαδίζει σωστά. Εχει φτιάξει μια ομάδα με βασικό κορμό και ομοιογένεια. Κάνει τις προσθήκες εκεί που έχει ανάγκη και πονάει, αλλά η βασική δομή της ομάδας υπάρχει και οι νέοι παίχτες που έρχονται ενσωματώνονται γρήγορα σε αυτή γιατί είναι πολλοί οι παίχτες που έχουν μείνει στον κορμό τα τελευταία.

Το δεύτερο είναι ο προπονητής, ο οποίος είναι ξεκάθαρος σε αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο και πάντα αφήνει ένα ή δύο δυνατά χαρτιά στον πάγκο, έτοιμα να μπουν και να αλλάξουν τον αγώνα. Όποιος παίκτης μπαίνει από τον πάγκο είναι διαθέσιμος να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα» και πρόσθεσε: «Για μένα ο Ολυμπιακός έχει μια ποδοσφαιρική ωρίμανση την οποία έχει χτίσει μέσα από την αυτοπεποίθηση μεγάλων νικών που έχει κάνει. Γι’ αυτό τον λόγο ακόμη και όταν στραβώνει ένα παιχνίδι δεν χάνεται κι επιμένει με τον δικό του τρόπο και το δικό του στιλ».

Για τη διαχείριση των αποδυτηρίων: «Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του προπονητή, να διαχειριστείς τους παίκτες που δεν παίζουν, γιατί κάποια στιγμή θα τους χρειαστείς και όταν τους χρειαστείς πρέπει να είναι θετικά διακείμενοι μπαίνοντας στο γήπεδο. Το θέμα είναι πως θα εμπνεύσεις τους παίκτες να μπαίνουν θετικά σκεπτόμενοι στο γήπεδο, ακόμη και όταν δεν ξεκινάνε από την αρχή».

Για την κλήρωση με την Αρσεναλ: «Αυτό που έχω να προσδώσω στην Αρσεναλ είναι πως είναι μια ομάδα πλήρους ανισορροπίας μέσα στο γήπεδο. Είναι ικανή για το καλύτερο, να σμπαραλιάσει και να εξευτελίσει έναν αντίπαλο, και είναι ικανή να μην υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν τα Χριστούγεννα, που έχασε από την Μάντσεστερ Σίτι με 1-4 και μετά από τέσσερις μέρες σμπαραλιάζει την Τσέλσι με 3-1 και θα μπορούσε να της βάλει άλλα τέσσερα γκολ. Αυτό το σύνδρομο το έχει παραδοσιακά».

Συνέχεια με δίτερμα

Με προπονητικό δίτερμα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης, έκλεισε χθες η δεύτερη εβδομάδα προπονήσεων για την ομάδα της Νίκης Βόλου. Η Νίκη Βόλου συνεχίζει να ανεβάζει στροφές ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League στα τέλη του ερχόμενου μήνα και σήμερα οι ποδοσφαιριστές της θα έχουν ρεπό, επιστρέφοντας και πάλι από αύριο 1η του μήνα.

«Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»

Στην κυβερνητική καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» συμμετέχει και η ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η κυβερνητική καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» αποσκοπεί στο να δυναμώσει η φωνή της καθεμιάς και του καθενός στην Ελλάδα απέναντι στη βία, τη διαφθορά, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς στίβους, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Να επανέλθουν οι αξίες στο προσκήνιο, μέσω της δύναμης και της μεγάλης επιρροής του αθλητισμού σε κάθε κοινωνικό στρώμα.

Με αφορμή τον αθλητισμό, μέσω της καμπάνιας, διατρανώνονται μηνύματα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση, προσβολή της προσωπικότητας, κακοποίηση, κατάχρηση εξουσίας, ρατσισμού και παρακινούνται όλοι να πάψουν να τα ανέχονται, να μην σιωπούν, να μιλούν δυνατά και να επιδιώκουν την εξαφάνισή τους:

*Να κυνηγάς τις διακρίσεις, αλλά ποτέ να μην κάνεις διακρίσεις.

*Να ξεπερνάς τα όρια σου, αλλά κανείς να μην έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τα δικά σου όρια.

*Να φοράς με περηφάνια το χρώμα της ομάδας σου και να μη σε νοιάζει το χρώμα του διπλανού σου.

*Να μετράς νίκες, να μετράς ήττες, αλλά να μη μετράς πληγές.

*Τώρα πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να θυμηθούμε τι πραγματικά έχει αξία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου