ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στάικος Βεργέτης: «Τα παιδιά είναι στενοχωρημένα»

στάικος-βεργέτης-τα-παιδιά-είναι-στε-712260

Το πρωτάθλημα της Football League παραμένει σε… αδράνεια, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό που απασχολεί τον προπονητή της Νίκης Βόλου Στάικο Βεργέτη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στις μικρότερες ηλικίες, βλέποντας στο πρόσωπο των παιδιών κατήφεια και στενοχώρια.

Ο προπονητής των κυανόλευκων, που παραμένει στην Τρίπολη λόγω της πανδημίας και από τη στιγμή που ανεστάλησαν οι προπονήσεις της κατηγορίας, έχει… να δει την ομάδα του σε επίσημο παιχνίδι εδώ και 11 μήνες. Φιλοξενούμενος στον Blue Heart Fm ανέφερε επίσης:

Για την κατάσταση του ιού στην Τρίπολη: «Στην Τρίπολη δόξα τω Θεώ δεν έχουμε ιδιαίτερα αυξημένο τον ιό. Σε σχέση με τον Βόλο είμαστε πάρα πολύ καλύτερα. Ενδεχομένως ο κόσμος έχει προσέξει πιο πολύ, είναι και μικρότερη η πόλη. Λίγο να κλειστεί ο καθένας σπίτι του η πόλη ερημώνει. Ο περισσότερος κόσμος θα βγει να περπατήσει ή να κάνει τα απαραίτητα ψώνια και επιστρέφει σπίτι του. Προσέχει εδώ ο κόσμος και δεν είχαμε ποτέ έξαρση του ιού».

Για τα καλά λόγια των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας στο πρόσωπό του: «Ο ρόλος του προπονητή είναι να δείχνει το δρόμο και οι παίκτες να πορεύονται. Αυτό πρέπει να ισχύει πάντα και παντού. Αυτόν τον δρόμο που έδειξα στους παίκτες ακολουθήθηκε πιστά και κατά γράμμα σε έναν πολύ υψηλό βαθμό. Η περασμένη σεζόν πρέπει να είναι οδηγός μας για τις επόμενες.

Κινηθήκαμε, δουλέψαμε πολύ ταπεινά, βλέπαμε τον κάθε αγώνα της Κυριακής λες και δεν υπήρχε Δευτέρα και ήταν το τελευταίο μας της ζωής μας και συντασσόμασταν όλοι σε αυτό το πρότζεκτ. Δεν έβλεπα μούτρα σε παίκτες που δεν παίζανε. Δεν έβλεπα ίντριγκες και εγωισμούς. Έβλεπα όλα τα παιδιά να είναι ομάδα και σε αυτή την ομάδα ήμουν ο Dj που έπαιζε μουσική. Επαιζα καρσιλαμά, χορεύανε καρσιλαμά, έπαιζα ροκ χορεύανε ροκ. Ετσι πρέπει να πάει και τις επόμενες χρονιές».

Για το αν συνεχίστηκε και φέτος η αίσθηση της «οικογένειας»: «Υπάρχει αίσθηση σε μένα πως συνεχίστηκε αλλά το κριτήριο είναι ο αγώνας. Στον αγώνα ιδιαίτερα που δεν πάνε καλά τα πράγματα. Στον αγώνα θα φανεί αν κάποιοι έχουν ενοχληθεί που δεν παίζουν. Υπάρχει η αίσθηση από την προετοιμασία που κάναμε πως οι παίκτες θα πορευθούν στον ίδιο δρόμο αλλά δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε μέσα από τους αγώνες».

Για τις ακαδημίες: «Σίγουρα εγώ έχω διαπιστώσει μια κατήφεια και μελαγχολία στα παιδιά που χάνουν το χόμπι τους, τα παιδιά όπως και τα δικά μου είναι στεναχωρημένα. Είναι λογικό να υπάρχει αυτό γιατί ο αθλητισμός τους δίνει μεγάλη χαρά. Κανένας όμως δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτά εκτός από τους αρμόδιους. Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε το καλοκαίρι ένα κάλεσμα στην περιοχή να επανδρωθεί η Κ19 και η Κ17. Υπήρχε μεγάλη αποδοχή σε αυτό το κάλεσμα, κάναμε μια επιλογή παικτών και κάποια παιδιά επέλεξαν να πάνε αλλού. Κάποιους μήνες που προλάβαμε τα παιδιά κάνανε μεγάλη πρόοδο και υπήρχε μεγάλη βελτίωση. Θέλω να το πιστωθούν αυτό οι προπονητές. Αφήσαμε στη μέση κάτι πολύ καλό. Πλέον έχοντας την νέα «Κλούβα» νομίζω μπορούμε να χτίζουμε και να δημιουργούμε ποδοσφαιριστές για την ομάδα μας, αλλά η εξαιρετική δουλειά έμεινε στη μέση».

Για τους προπονητές Μουρίνιο και Βενγκέρ και τα στοιχεία που θέλει να υιοθετήσει: «Αυτό το είχα πει δύο χρόνια πριν γίνω α’ προπονητής. Δεν είμαι θαυμαστής του Μουρίνιο, αλλά με είχαν ρωτήσει αν είχα παράλληλη πορεία με εκείνον, με την έννοια ότι κι αυτός ήταν πρώτα μεταφραστής και μετά βοηθός στο προπονητικό τιμ. Δεν μ’ αρέσει το αμυντικογενές στιλ που εφαρμόζει στις ομάδες του. Υπάρχουν στιγμές που καταφεύγεις σε τέτοιες τακτικές, αλλά δεν με εκφράζει γενικά. Αντίθετα ο Βενγκέρ μ’ αρέσει γιατί κάνει αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Αλίμονο, δεν είμαι Βενγκέρ, απλά προσπαθώ να βλέπω και να βελτιώνω νέα παιδιά, ώστε να μπαίνουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό που θεωρώ ως επιτυχία στη μέχρι τώρα καριέρα μου δεν είναι κάποια αποτελέσματα ή κάποιοι ευρωπαϊκοί αγώνες, αλλά το ότι 10-15 παιδιά που δούλεψα, τώρα τα βλέπω να παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φίλους της Νίκης που τον αγαπούν: «Μην προσωποποιούμε τα πράγματα. Ο Βεργέτης είναι ένα «γρανάζι» στη «μηχανή» της Νίκης, η οποία έχει μία κεφαλή. Αυτή είναι η διοίκηση που έχει αποδείξει πόσο κοντά μας είναι, τόσο σε μένα, όσο και στους παίκτες. Μας στηρίζει υλικά και ψυχολογικά, κάτι που δεν κάνουν άλλες διοικήσεις. Εάν η ομάδα είναι ένα σώμα, η διοίκηση είναι το κεφάλι. Ο προπονητής είναι ο εγκέφαλος στο αγωνιστικό κομμάτι, το προπονητικό τιμ τα μάτια και τα αυτά, οι παίκτες τα πόδια και ο κόσμος είναι η καρδιά, που στέλνει αίμα σ’ όλο το σώμα για να λειτουργήσει. Απόδειξη αυτού είναι η επέτειος του θανάτου του Βαγγέλη Κωστή και είδα όλα όσα έγιναν στη μνήμη του. Ήταν κάτι που με συγκίνησε και αυτό είναι που κάνει τη Νίκη ξεχωριστή ως ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου