ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττήθηκε από Απόλλωνα με 1-2 περιμένει… νίκη στο Διαιτητικό

ηττήθηκε-από-απόλλωνα-με-1-2-περιμένει-828753

Την ήττα με 1-2 γνώρισε χθες στο γήπεδο της Νεάπολης η Νίκη Βόλου, υποδεχόμενη τον Απόλλωνα Λάρισας, σε ακόμη ένα φιλικό προετοιμασίας, τη στιγμή που οι κυανόλευκοι περιμένουν αύριο την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στις δύο προσφυγές που κατέθεσαν κατά της ΕΠΟ και της διοργανώτριας αρχής της Super League 2 και Football League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο αγώνας αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τους Λαρισαίους ενόψει του πρωταθλήματος της Super League 2, εφόσον ξεκινήσει μετά τα τελευταία μέτρα, έχοντας καλύτερη παρουσία στο δεύτερο μέρος, όταν και πέτυχαν δύο τέρματα, απέναντι στη Νίκη Βόλου, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν είχε ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο 45λεπτο.

Πώς παρατάχθηκε

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε σε σχήμα 4-3-3 και με λύσεις ανάγκης στην άμυνα, ελλείψει των Αλιατίδη, Αργύρη, Μπαλάφα, ενώ πριν από το παιχνίδι ο Κρουθ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν ξεκίνησε την αναμέτρηση. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας ήταν ο Πολίμος, στα αριστερά ο Θεοδωρόπουλος, και το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν ο Μπόσιο με τον Τσιμπούκα.

Στη μεσαία γραμμή ο Μέτσε ήταν ο αμυντικός μέσος, με τον Γκαρσία και τον Σαλαμούρα να αγωνίζονται μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά κινούνταν οι Γκονζάλες, Ροχάνο και Τσιώλης.

Ο αγώνας

Με γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι της Νεάπολης όταν η Νίκη έφυγε στην αντεπίθεση με τον Τσιώλη από τα αριστερά στο 3ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της Νίκης Βόλου είδε τον βολιώτη τερματοφύλακα Γλύκο να αφήνει την εστία του και να βγαίνει εκτός περιοχής για να απομακρύνει. Η μπάλα ωστόσο δεν πήρε ύψος αλλά βρήκε στο πρόσωπο του Σκούπρα, ο οποίος άθελα του σκόραρε κατά της ομάδας του, σε μια φάση που δεν συναντούμε εύκολα στους αγώνες, για να γίνει έτσι το 1-0.

Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Βολιώτης Τζοβάρας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίταινα, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας τον 21χρονο ποδοσφαιριστή σε θέση οφσάιντ.

Ο Τζοβάρας ήταν πρωταγωνιστής και στο 37’ με τον Λίταινα να του περνά κάθετη πάσα και απέναντι από τον Περιστερίδη έπιασε το σουτ με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να απομακρύνει με τα πόδια σε πλάγιο.

Μετά από ένα λεπτό ο Τσιώλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Γκονζάλες να βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή για να πιάσει το γυριστό σουτ, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε τρομερή απόκρουση, πέφτοντας στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο 39’ σουτ του πρώην μέσου της Νίκης Βόλου και αρχηγού του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια, Κώστα Χατζή, πέρασε εκτός εστίας, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά την κεφαλιά του Γκουντρουμπή από καλή θέση μπλόκαρε ο Περιστερίδης στο 40’.

Ο Τζοβάρας με νέα προσπάθεια, αυτή τη φορά σουτ εκτός περιοχής, απείλησε τον Περιστερίδη με το αριστερό στο 44’, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια νέο σουτ του Μπαστιάνου κατέληξε επίσης σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη έπαιξε με τριάδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Πολίμο-Τσιμπούκα-Μπιτσάκο, με τους Μέτσε-Μπόσιο να είναι στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ, τον Θεοδωρόπουλο να καλύπτει την αριστερή πλευρά, και τον Πέτση να καλύπτει τη θέση στα δεξιά, όταν ο Γκαρσία κινούνταν πίσω από τους Ροχάνο-Γκονζάλες, που ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ωστόσο, η αλλαγή στην άμυνα δεν έφερε τύχη στη Νίκη, αφού ο Απόλλωνας έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Λίταινα να κινείται εκτός περιοχής για να σουτάρει με το δεξί στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, που είχε περάσει αντί του Περιστερίδη, για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 47’.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 55’ με τον Σκούπρα και τον Θεοδωρόπουλο να διαπληκτίζονται μακριά από την μπάλα, με τον πρώτο να χτυπά τον παίκτη της Νίκης, με τους δύο ποδοσφαιριστές να κιτρινίζονται από τον διαιτητή Τασιόπουλο, ενώ απειλήθηκε και γενικευμένη σύρραξη, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν.

Μάλιστα ο Σκούπρας λίγο αργότερα φανερά εκνευρισμένος έπιασε την μπάλα με το χέρι, δεν είδε την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν δεύτερη, με τον διαιτητή Τασιόπουλο, να ζητά από τον προπονητή του Απόλλωνα, Γιάννη Μάγγο, να τον αντικαταστήσει, όπως και έπραξε.

Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα για τον Μπόσιο, ο οποίος σε μαρκάρισμα στον Τζοβάρα, ζητήθηκε από τον ρέφερι να αντικατασταθεί στο 64’.

Ο Τασιούλης στο 76ο λεπτό βρέθηκε μέσα στην περιοχή για να πλασάρει αδύναμα με το αριστερό, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Ωστόσο, όπως πέτυχε την ισοφάριση ο Απόλλωνας, έτσι πήρε και κεφάλι στο σκορ με τον Νούσσιο να κινείται παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, για να σουτάρει ανενόχλητος με το δεξί, σημαδεύοντας την κάτω αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου για το 1-2. Στο 92’ φάουλ του Μέτσε εκτός περιοχής πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Νίκη-Απόλλων 1-2

Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: (3’ αυτ. Σκούπρας-47’ Λίταινας, 83’ Νούσιος)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης (46’ Παπαδόπουλος), Πολίμος, Μπόσιο (66’ Σεφερκόλι), Τσιμπούκας, Μπόσιο, Θεοδωρόπουλος, Μέτσε, Σαλαμούρας (46’ Μπιτσάκος), Γκαρσία, Τσιώλης (46’ Πέτσης), Γκονζάλες, Ροχάνο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γλύκος (46’ Πρίφτι), Καρίκι, Σκούπρας (60’ Μπάμπης), Γκόλιας (46’ Μπούσης), Καμπέρης, Χατζής, Μπάλλας (76’ Λουκάς), Λίταινας (69’ Νύκταρης), Τζοβάρας (72’ Μάρτιν), Μπαστιάνος (72’ Νούσιος), Γκουντρουμπής (46’ Τασιούλης, 80’ Παυλής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου