ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Σήμερα τα σπουδαία

νίκη-βόλου-σήμερα-τα-σπουδαία-831075

Με την εκδίκαση των προσφυγών από το Διαιτητικό Δικαστήριο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι αυτό που καίει την παρούσα στιγμή την ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι αναμφίβολα η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, που θα εκδικαστεί, μετά από αναβολή 10 ημερών, σήμερα Πέμπτη το απόγευμα.

Οι κυανόλευκοι με τη δεύτερη φετινή τους προσφυγή, διεκδικούν τη μείωση των ομάδων της Football League, βάσει της περσινής προκήρυξης που δεν εφαρμόστηκε, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων για τη νέα χρονιά από 14 σε 20.

Ωστόσο αύριο αναμένεται να εκδικαστεί και η 3η προσφυγή για φέτος, που αφορά τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη από τη διοργανώτρια αρχή, που βιάστηκε να προχωρήσει σε κλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά και κλήρωση αναφορικά με τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχουν οι κυανόλευκοι.

Στην κυανόλευκη ΠΑΕ ελπίζουν σε δικαίωση, έχουν τα επιχειρήματα να βασιστούν και αυτό που μένει πλέον είναι να κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη, που ίσως φέρει αναταράξεις και ανακατατάξεις, όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τρία πρωταθλήματα, εφόσον υπάρξει δικαίωση της βολιώτικης πλευράς, ζητώντας τις ομάδες που παρέμειναν στην Football League να υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική, όπως και η Σαντορίνη να επιστρέψει στην 4η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, βάζοντας την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή της SL2/FL σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και τότε θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά ζητήματα, ανάλογα με αυτά που έφερε η δικαίωση των Χανίων προ δύο μηνών, επίσης από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Προβληματισμός και νέο φιλικό

Παράλληλα με τις εξωαγωνιστικές υποθέσεις «τρέχει» και το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο μετά το φιλικό με την ΑΕ Καραϊσκάκης, ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα φιλική αναμέτρηση με τον ΑΟ Τρικάλων, κι έτσι βαδίζει πλέον για το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης.

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε από την ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά αυτό που προβλημάτισε ακόμη μία φορά ήταν η αποτελεσματικότητα, κάτι που επεσήμανε εκ νέου σε δηλώσεις του ο τεχνικός Στάικος Βεργέτης, λέγοντας: «Νομίζω πως ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό φιλικό για τους προπονητές, ώστε να βγάλουν συμπεράσματα. Το τι πάει καλά με την ομάδα του καθένα και που χρειάζεται βελτίωση. Το φιλικό ανέδειξε πολλά θέματα, και για τις δύο ομάδες και ήταν πολύ χρήσιμο για να το αναλύσουμε στους ποδοσφαιριστές μας κι εγώ και ο συνάδελφος στη συνέχεια».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του πρόσθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, δεν είμαι ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα. Δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις τις οποίες δεν τις τελειώσαμε για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Επί του παρόντος το αποτέλεσμα δεν μετράει, είναι φιλικά. Αλλά αυτό επειδή επαναλαμβάνεται έχει αρχίσει και με προβληματίζει, γιατί συνέχεια φεύγουμε ακούγοντας από τον κόσμο ωραία σχόλια για την ομάδα μας και πως παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίρνουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε και αποτελέσματα».

Ο βοηθός προπονητή της ΑΕ Καραϊσκάκης Βασίλης Αργυρίου σχολίασε για την απόδοση της ομάδας του: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας τους τελευταίους 2,5 μήνες και απέναντι στη Νίκη Βόλου. Η ομάδα μας ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, με παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ χρήσιμοι. Επιτέλους μπήκαμε στο γήπεδο μας, όπου θα έπρεπε να έχουμε κάνει άλλα 3-4 φιλικά. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως ήταν ένα παιχνίδι επιπέδου Super League 2, γιατί η Νίκη Βόλου φτιάχτηκε για αυτή την κατηγορία αν δείτε το ρόστερ της ομάδας, που είναι εξαιρετικό. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι με αυτά τα νεαρά παιδιά, περιμένοντας και το δελτίο του Ναζίμ που θα μας βοηθήσει πολύ, λίγο τα πράγματα αλλάξανε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στα νεαρά παιδιά, και να κυριαρχήσει η αυτοπεποίθηση κι ακόμη και με αυτό τον τρόπο να παίρνουμε τα αποτελέσματα στην έδρα μας. Έχει αλλάξει όλο το ρόστερ έχοντας 18 νέους παίκτες. Μετά το σημερινό (σ.σ. της Κυριακής) παιχνίδι, που ήταν αρκετά σκληρό και με δυνατές μονομαχίες, σχεδιάζουμε να δούμε την επόμενη μας μέρα αν υπάρξουν τραυματισμοί και να προγραμματίσουμε για την επόμενη εβδομάδα για να μπούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα της Super League 2».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου