ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτα η παραμονή για τη Νίκη Βόλου

πρώτα-η-παραμονή-για-τη-νίκη-βόλου-840027

Η ομάδα μπάσκετ των κυανόλευκων ξεκινά το ταξίδι της στη Β’ Εθνική την Κυριακή

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Από το «σπίτι» της και το Κλειστό της Νέας Ιωνίας ξεκινά τις υποχρεώσεις της η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, η οποία μετά την άνοδο της στη Β’ Εθνική κατηγορία θα φιλοξενήσει στην πρεμιέρα του 3ου Ομίλου την ομάδα της Χαλκίδας την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα.

Εστω και χωρίς τον κόσμο τους οι κυανόλευκοι θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή, που αποτελεί στόχο της ομάδας, σε μια δύσκολη εποχή, την εποχή του κορονοϊού.

Για τον δρόμο που έχει διανύσει η ομάδα μέχρι σήμερα, μίλησαν χθες, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, οι δύο προπονητές της ομάδας, Γιώργος Κοσμάτος και Ανδρέας Μαύρος.

Αρχικά ο κ. Κοσμάτος σχολίασε: «Ξεκινάμε από την Κυριακή με την 1η αγωνιστική και στόχος της ομάδας είναι η παραμονή κι από εκεί και πέρα ένας επιμέρους στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλύτερα και να κερδίζουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής με την προετοιμασία της ομάδας, στην οποία όλα τα παιδιά, και οι 13 αθλητές, συμμετέχουν κανονικά, χωρίς κάποιον τραυματισμό. Πλέον, περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη αγωνιστική την Κυριακή».

Για το στιλ μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα του πρόσθεσε: «Σίγουρα το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε βασίζεται στο transition, στους αιφνιδιασμούς και στην πιεστική άμυνα».

Για την ομάδα της Χαλκίδας: «Ο πρώτος αντίπαλος είναι σίγουρα δυνατός. Στην πρώτη αγωνιστική όλα τα ματς έχουν κάποιο άγχος ιδιαίτερα όταν παίζεις εντός έδρας, όμως νομίζω το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς κι αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε πιστεύω σχετικά εύκολα».

Εν συνεχεία, ο Ανδρέας Μαύρος, που επέστρεψε μετά από χρόνια στον Βόλο, αλλά και στην ομάδα της Νίκης σχολίασε: «Όπως είπε και ο Γιώργος είναι δύσκολο παιχνίδι είναι από τα ματς στα οποία επειδή υπάρχει μεγάλη αποχή από τα επίσημα παιχνίδια έχει ιδιαίτερο άγχος και μια φόρτιση. Είναι ένα ματς όμως στην έδρα μας για το οποίο δουλεύουμε εδώ και επτά εβδομάδες. Είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ πως είμαστε σε θέση να το κερδίσουμε και να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού: «Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και αυτή τη στιγμή παίρνουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται κι από εκεί και μετά ότι πουν οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να το σεβαστούμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Για την προετοιμασία: «Θεωρώ πως η προετοιμασία κύλησε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, είναι από τις λίγες φορές που βγάλαμε μία προετοιμασία εφτά εβδομάδων χωρίς ούτε τραυματισμό σοβαρό. Παίξαμε πολύ δυνατά φιλικά και η ομάδα κάθε εβδομάδα δείχνει πως είναι σε καλύτερο δρόμο και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια, το πρώτο παιχνίδι και το πρωτάθλημα γενικότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου