ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φιλική… Νίκη με 1-0 για τον Θησέα Αγριάς

φιλική-νίκη-με-1-0-για-τον-θησέα-αγριάς-844253

Η Νίκη είχε το όνομα, αλλά ο Θησέας τη χάρη χθες στο γήπεδο των Καναλίων, επικρατώντας των κυανόλευκων σε φιλικό αγώνα με 1-0, χάρις σε τέρμα του Γκάγκα στο 85ο λεπτό, κι ενώ οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη τα έβαζαν… με την τύχη τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Θησέας Αγριάς που ξεκινά τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, την ερχόμενη Κυριακή με τον Οπούντιο Μαρτίνου, δεν μάσησε απέναντι σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας, κι αφού δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πετύχει το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα μετά από στημένη φάση.

Ο αγώνας

Η Νίκη ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, όταν στο 15’ ο Αργεντινός Γκονζάλες σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί του Κουτσιρίμπα, κι ενώ η μπάλα έσκασε πριν σουτάρει ο φορ των κυανόλευκων.

Πέντε λεπτά αργότερα και στο 20’ ο Θησέας «απάντησε» στα σουτ, με τον πρώην κυανόλευκο Βουρδάκη, ο οποίος με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, θέλησε να νικήσει τον Παπαδόπουλος που απέκρουσε αρχικά, αλλά η μπάλα αφού πήρε ύψος κατέληξε σε κόρνερ προ… κενής εστίας.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Οικονόμου από την αριστερή πλευρά, με έναν άλλο πρώην κυανόλευκο, τον Τσιανάκα, να κάνει τη σέντρα – σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε νέο κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η ενέργεια του Σιώμου στο 24’ σταμάτησε στον Παπαδόπουλο, που μπλόκαρε, για να ακολουθήσει σουτ για τη Νίκη με τον Οικονομίκο στο 30’, με τον τελευταίο να αποτυγχάνει να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ-α-τετ, σουτάροντας ψηλά άουτ.

Νέο σουτ με τον Μέτσε δεν βρήκε στόχο στο 33’ με τη Νίκη να ανεβάζει στροφές, όταν στο 38’ ο Τσιώλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Οικονομίκο, που βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι για να σουτάρει με το αριστερό, αναγκάζοντας τον Κουτσιρίμπα σε ενστικτώδη απόκρουση.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μέτσε επέλεξε να εκτελέσει απ’ ευθείας το φάουλ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι με ευκαιρία του Γκονζάλες, όπως και στο πρώτο με τον Αργεντινό να πατά περιοχή και να σουτάρει ελάχιστα άουτ με το αριστερό.

Νέα επιθετική ενέργεια των παικτών της Νίκης σημειώθηκε με τον Σαλαμούρα στο 56’, με τον Βολιώτη μέσο να ξεκινά σόλο επίθεση για να σουτάρει σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αστοχο ήταν το φάουλ του Ντομίνγκεθ στο 59’, με την Νίκη να απειλεί ξανά στο 67’, όταν ο Πολίμος πήρε την μπάλα από τον Λούκας Γκαρσία, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μυλωνά, που είχε πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, στερώντας το 1-0.

Ο Πολίμος ήταν ο δράστης και στο 70’, παίρνοντας την κεφαλιά έπειτα από σέντρα για να αστοχήσει, όπως… αστόχησε και ο Ροχάνο πέντε λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα, ο έτερος Αργεντινός φορ της Νίκης μετά από εξαιρετική πάσα του Λούκας Γαρσία αστόχησε σε θέση τετ-α-τετ.

Ο νόμος της μπάλας τιμώρησε τους φλύαρους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, με την ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου να παίρνει κεφάλι στο σκορ μετά από κεφαλιά του Γκάγκα στο 85’.

Συγκεκριμένα μετά από φάση διαρκείας και κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο πολύπειρος αμυντικός παρέμεινε στην αντίπαλη περιοχή, βλέποντας τον Δουλά να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά για να σηκωθεί στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει με άπιαστη κεφαλιά.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες της Νίκης δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, ούτε με τον Αργύρη, αλλά ούτε και μετά τις προσπάθειες των Μέτσε και Λούκας Γκαρσία, σε 92ο και 94ο λεπτό, με το 0-1 να παραμένει και τον Θησέα να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη, έστω και σε παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα.

Νίκη-Θησέας 0-1

Γήπεδο Καναλίων

Σκόρερ: (85’ Γκάγκας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπαδόπουλος, Τσιμπούκας, Αργύρης, Αλιατίδης, Κρουθ (60’ Κάρδαρης), Θεοδωρόπουλος (46’ Πολίμος), Ντομίνγκεθ (Μπόσιο), Μέτσε, Οικονομίκος (46’ Λούκας Γκαρσία), Τσιώλης (46’ Σαλαμούρας), Γκονζάλες (60’ Ροχάνο)

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας (46’ Μυλωνάς), Ιακωβίδης (83’ Κωστής), Βαν Ντε Γουΐχε (69’Λίτσος), Γκάγκας, Ρακής (56’ Μπόρας), Οικονόμου, Χατζησταμάτης (83’ Ζάχος), Τσιανάκας (69’ Δουλάς), Βουρδάκης (63’ Σιγαλάκος), Σιώμος (63’ Ζαχαράκης), Βλάχος (90’ Μάρκου)

Σήμερα στο Διαιτητικό

Η προσφυγή της Νίκης Βόλου κατά της Ενωσης Super League 2 – Football League, αναφορικά με την απόφαση να αναπληρωθούν οι θέσεις του Πλατανιά και του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα της SL2 από τον Διαγόρα Ρόδου και ΟΦ Ιεράπετρας θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο σήμερα Δευτέρα στις 5μ.μ. και στην υπόθεση θα παραβρεθούν τόσο η ΠΑΕ Διαγόρας όσο και η ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας. Η απόφαση αναμένεται μέχρι Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου