ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη στην Ευξεινούπολη για Ολυμπιακό Βόλου

φιλική-νίκη-στην-ευξεινούπολη-για-ολυ-846051

Ακόμη ένα φιλικό, το 5ο κατά σειρά, έδωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Football League, χωρίς βέβαια να έχει γίνει γνωστή ακόμη η ημερομηνία έναρξης, σε αντίθεση με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, που κάνει σέντρα την επόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν ως βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πιερικό.

Συγκεκριμένα στο αρχικό σχήμα των Βολιωτών χρησιμοποιήθηκε ο νεαρός Κωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τοποθετήθηκαν οι

Παπακώστας, Ρόκας, Φιλίποβιτς και Μπόλης. Στη μεσαία γραμμή πέραν του Αγρόδημου, που είχε ρόλο ανασταλτικού μέσου, τοποθετήθηκαν μπροστά του οι Κόλα και Σκοπελίτης, με τον τελευταίο να έχει περισσότερα δημιουργικά καθήκοντα. Στα αριστερά της επίθεσης κινούνταν ο Αργεντινός Μπαράνκο, στα δεξιά ο Βασιλούδης και στην κορυφή ο Παπαδημητρίου.

Ο αγώνας

Οπως και στο παιχνίδι με τον Πιερικό ο Παπαδημητρίου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με το 0-1 να γίνεται στο 7ο λεπτό από σέντρα του Κόλα και κεφαλιά του επιθετικού των ερυθρόλευκων, ο οποίος ξεχάστηκε από τους αμυνόμενους στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής.

Ο Ολυμπιακός ήταν δραστήριος και στη συνέχεια, με τον Μπαράνκο να δοκιμάζει το πόδι του στο 13’, με την μπάλα να κοντράρει ωστόσο και να καταλήγει σε κόρνερ. Γυριστό σουτ του Παπαδημητρίου πέρασε άουτ στο 15’, ενώ σε πλασέ του Σκοπελίτη από το ημικύκλιο είπε «όχι» ο τερματοφύλακας Σταυράκης στο 17’. Από την άλλη η γηπεδούχος Δήμητρα θέλησε να απειλήσει στο 22’, όταν ο Φουρκιώτης έκανε την ενέργεια, αλλά ο Κρανάς δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Ο Παπαδημητρίου συνέχισε να απειλεί το αντίπαλο τέρμα κι έτσι έγινε και στο 27’, αλλά από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, σουτάροντας ψηλά άουτ. Στη συνέχεια το πρώτο σουτ ήρθε για τη Δήμητρα από τον Στεργιόπουλο, με τον Κωνσταντίνου να μπλοκάρει στο 38’. Ο Σκοπελίτης δοκίμασε με τη σειρά του να σκοράρει με βολ-πλανέ του Σκοπελίτη αρκετά μέτρα από την εστία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 40’. Ο Ολυμπιακός πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μπαράνκο μετά από πάσα του Κόλα νικήθηκε από τον Σταυράκη σε τετ-α-τετ, με τον Αργεντινό όμως να σκοράρει για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Συγκεκριμένα, μετά από φάση διαρκείας και αφού προηγήθηκαν τέσσερις προσπάθειες των ερυθρόλευκων, ο Μπαράνκο σκόραρε προ κενής εστίας για το 0-2. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κρανάς θέλησε να μειώσει βρισκόμενος μόνος στο ημικύκλιο αλλά η προσπάθεια του δεν είχε τύχη και το πλασέ του πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κι άλλο τέρμα στη συνέχεια, με τον Ντα Κάμπο να παίρνει θέση στον αγώνα και να σημειώνει με πλασέ μετά από τετ-α-τετ το 0-3 στο 58’.

Από την άλλη η Δήμητρα πέτυχε το γκολ της τιμής με εύστοχο πέναλτι του Θωμαΐδη, με τον Φουρκιώτη να ανατρέπεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 63’ κι ένα λεπτό μετά να μειώνει για το τελικό 1-3. Προς το φινάλε του αγώνα οι γηπεδούχοι ζήτησαν ακόμη ένα πέναλτι για ανατροπή του Μπένου, χωρίς ωστόσο να εισακούγονται από τον ρέφερι Σαρρή.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σταυράκης (75’ Τίτας), Φαράντος, Στεργιόπουλος (72’ Ζαντιώτης), Καρράς, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς (80’ Μπένος), Τετριμίδας (56’ Λάζογλου), Φουρκιώτης, Δημητρίου, Βούλγαρης (65’ Βούλγαρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κωνσταντίνου, Μπόλης, Παπακώστας, Φιλίποβιτς, Ρόκας, Μπαράνκο, Αγρόδημος, Κόλα, Παπαδημητρίου, Σκοπελίτης, Βασιλούδης.

Αγωνίστηκαν και οι Ντα Κάμπο, Βουκελάτος, Γεωργακόπουλος, Μπέικος, Καβούρας, Γιαννίτσης, Μαστακούλης.

Κίνητρο για τα διαρκείας

Στη διάθεση των φιλάθλων είναι τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021. Τα διαρκείας είναι τριών οικονομικών κατηγοριών, ενώ ο κάτοχος με την αγορά θα παίρνει ως δώρο και μετοχές. Η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση, δίνει μαζί με τα διαρκείας και μετοχές της ομάδας, μιας και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Gold: (200 ευρώ – έξι μετοχές των 30 ευρώ), Silver: (100 ευρώ – τρεις μετοχές), Fans: (50 ευρώ μία μετοχή), Ladies – Kids: (50 ευρώ και μία μετοχή).

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει η χρήση του γηπέδου της Νεάπολης και τη νέα χρονιά, μετά από τις σχετικές επαφές που υπήρξαν με τη δημοτική Αρχή Βόλου.

Εγγραφές στην ακαδημία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την οποία κάνει γνωστό πως άρχισαν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, που βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην Άλλη Μεριά, οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των τμημάτων υποδομών διδάσκουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στους μικρούς αθλητές 5-15 ετών που έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν στην μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια της πόλης μας τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι μέσω της ακαδημίας ποδοσφαίρου η εκπαίδευση των μικρών αθλητών όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά η σωστή κοινωνικοποίηση τους και η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Παράλληλος στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων που θα στελεχώσουν με αθλητές της περιοχής μας μελλοντικά τις αγωνιστικές ομάδες του συλλόγου. Το σύνθημα της ακαδημίας ποδοσφαίρου είναι: Έλα και εσύ για να γνωρίσεις νέους φίλους και να νιώσεις τη χαρά του αθλήματος. Πληροφορίες για εγγραφές Ζάχος Γιώργος 6974443541, Σταμπουλής Σταύρος 6983500671, Τσεκούρας Νίκος 6979002709».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου