ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με νέο… σχηματισμό η Νίκη Βόλου

με-νέο-σχηματισμό-η-νίκη-βόλου-848723

Επέστρεψε η Νίκη Βόλου από χθες στα φιλικά παιχνίδια κερδίζοντας 7-0 τον ΠΑΟ Καλλιθέας

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Νέο τρόπο… παιχνιδιού λάνσαρε από χθες η Νίκη Βόλου στο φιλικό με τον ΠΑΟ Καλλιθέας – Παντζιτζιφιακό, που έδωσε στο «Π. Μαγουλάς», όπου και κέρδισε με 7-0 την ομάδα που συμμετέχει στην Α’ ΕΠΣ Πειραιά.

Το όνομα αλλά και η δυναμική του αντιπάλου όπως ήταν αναμενόμενο δεν τρόμαξαν τη Νίκη, με τον Στάικο Βεργέτη να δοκιμάζει από χθες ένα νέο σχήμα, το 3-4-3, που θα δούμε και σε νέα φιλικά παιχνίδια, μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Σκόρερ ήταν οι Αλιατίδης, Τσιώλης, Αργύρης, Κάρδαρης, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, Σαλαμούρας.

Το επόμενο φιλικό θα δοθεί με τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο, μιας και εκείνο με τη Βέροια που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα της Ημαθίας.

Χθες, η Νίκη ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Παπαδόπουλο, έχοντας ως τριάδα στόπερ από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τσιμπούκα, Μπαλάφα και Αλιατίδη. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπόσιο – Μέτσε, αριστερά και σε όλη την πλευρά κινούνταν ο Πολίμος και δεξιά ο Κρουθ. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ροχάνο και δίπλα του βρίσκονταν οι Τσιώλης και Οικονομίκος.

Με τον ίδιο σχηματισμό, αλλά με άλλα πρόσωπα παρατάχθηκαν οι κυανόλευκοι στο δεύτερο μέρος, έχοντας τους, Λούκας Γκαρσία και Σαλαμούρα ως μεγάλους πρωταγωνιστές.

Οι κυριότερες φάσεις

του α’ μέρους

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, μιας και στο 5ο λεπτό ο Κωνσταντίνου έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας την μπάλα.

Η Νίκη στην πρώτη τελική της ευκαιρία έφτασε και στο γκολ. Ήταν το 8ο λεπτό με τον Μέτσε να εκτελεί κόρνερ. Η μπάλα έφτασε στον Τσιμπούκα, ο οποίος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ακολούθησε νέα από τον Ροχάνο και η μπάλα στρώθηκε στον Αλιατίδη που καραδοκούσε, για να σκοράρει με προβολή, όπως είχε κάνει στο πρώτο φιλικό με την Παναχαϊκή στην Πορταριά.

Στο 36ο λεπτό ο Πολίμος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και από τη μικρή περιοχή ο Οικονομίκος έκανε το πλασέ, αλλά βρήκε στη ρίζα της δοκού και πέρασε άουτ.

Στην προτελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι παίκτες της Νίκης πάτησαν ξανά περιοχή, αυτή τη φορά με τον Ροχάνο να κινείται από τα αριστερά, για να γυρίσει την μπάλα σε θέση βολής για τον Αλιατίδη. Ο κεντρικός αμυντικός προσπάθησε να σκοράρει εκ νέου, αυτή τη φορά με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά αμυνόμενος σταμάτησε τη διπλή προσπάθεια.

Το 2-0 σημειώθηκε με τον Τσιώλη στο 45’+1, όταν μετά από σουτ του Ροχάνο, που απέκρουσε ο Μακρής, η μπάλα στρώθηκε στον επιτελικό μέσο, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, έχοντας αρχικά σέντρα – σουτ του Γκαρσία, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 47’. Στη συνέχεια και στο 49’ ο Θεοδωρόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Γκονζάλες βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά το σουτ του Αργεντινού.

Στο 53’ η Νίκη έκανε τρία τα τέρματα της με τον Σαλαμούρα να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Αργύρη να προωθείται για κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-0 σε μια άκρως… βολιώτικη συνεργασία.

Σουτ του Γκονζάλες πέρασε εκτός εστίας στο 56’, με τον Αργεντινό να χειροκροτείται για την προσπάθεια του, ενώ η Νίκη έφτασε μια ανάσα από το 4-0 στο 58’, με τον Σαλαμούρα να φεύγει στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, για να πασάρει στον Γκαρσία, που ανέβαινε από τα δεξιά. Ο Αργεντινός απέναντι από τον τερματοφύλακα Μακρή δεν τελείωσε τη φάση, προτιμώντας να πασάρει ξανά στον Σαλαμούρα, αλλά ο τερματοφύλακας πρόλαβε να μπλοκάρει.

Ο Μακρής ενήργησε θετικότατα και στο 66’, με τον Σαλαμούρα να ελίσσεται μέσα στην περιοχή για να σουτάρει με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του πλευρά.

Ο Λούκας Γκαρσία ξεκίνησε κατά μέτωπο επίθεση στο 68’ για να «πατήσει» την μπάλα για τον Γκονζάλες, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει ανάμεσα σε τέσσερις αμυνόμενους, με τον Μακρή να αποκρούει ξανά.

Στο 69’ ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρήκε στο τείχος και επέστρεψε στα πόδια του Αργεντινού, που έσκαψε την μπάλα για τον Σαλαμούρα. Ο τελευταίος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και αλλάζοντας πόδι πλάσαρε με το αριστερό με τον Μακρή να μπλοκάρει.

Το τέταρτο τέρμα σημειώθηκε στο 76ο λεπτό με τον Σαλαμούρα να εκτελεί κόρνερ και τον Κάρδαρη σαν σε προπόνηση να σκοράρει με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, κάνοντας το 4-0.

Ο Ντομίνγκεθ με αριστερό σουτ – κεραυνό εκτός περιοχής πέτυχε το 5-0 στο 77’ και ο δείκτης του σκορ συνέχισε να ανεβαίνει με τον Γκαρσία να κάνει το 6-0 στο 79’ με σουτ εκτός περιοχής.

Το τελικό 7-0 πέτυχε ο Σαλαμούρας στο 89’, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος έπειτα από ατομική ενέργεια, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη μεριά.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (α’ μέρος) Παπαδόπουλος, Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Αλιατίδης, Μπόσιο, Μέτσε, Κρουθ, Πολίμος, Οικονομίκος, Τσιώλης, Ροχάνο.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος (73’ Κοντοστάθης), Σεφερκόλι, Αργύρης, Τσιμπούκας (60’ Κοπιτσής), Κάρδαρης, Μαυροζούμης, Ντομίνγκεθ, Θεοδωρόπουλος, Σαλαμούρας, Γκαρσία, Γκονζάλες (83’ Πάπας – υπό δοκιμή).

ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ: Μακρής (70’ Ρόνι), Χρήστου, Γεωργιάδης (73’ Σαλαμαλίης), Σαριδάκης (60’ Σωτηριάδης), Ανδρώνης (53’ Σαχίνι), Ανεστίδης, Κουλάι, Φόνσος (80’ Χαρτουλάρης), Μήτσιος, Κωνσταντίνου (67’ Τσιάκας), Μάμα (62’ Τρενταφύλι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου