ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άρεσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο… ντεμπούτο Ξηροφώτου

άρεσε-ο-ολυμπιακός-βόλου-στο-ντεμπού-849359

Ο Στέφανος Ξηροφώτος, που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού Βόλου μόλις την περασμένη Τετάρτη, είδε την ομάδα του σε φιλικό αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν μεν με 1-0, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, μιας και έδειξαν καλά στοιχεία απέναντι σε μία ομάδα που προετοιμάζεται για την επιστροφή της στα σαλόνια της Super League.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν άκρως ανταγωνιστικός στο γήπεδο της Ριζούπολης με τον Βολιώτη τεχνικό Στέφανο Ξηροφώτο να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, λίγα 24ωρα μετά την πρώτη του επαφή με τους νέους του παίκτες, δείχνοντας πως οι τελευταίες αποχωρήσεις παικτών δεν μπορούν να επηρεάσουν το ερυθρόλευκο σύνολο.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης θα μπορούσε εύκολα να έχει αποφευχθεί, με τους αμυνόμενους να θεωρούν πως ο Ντάουτα βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ, σταματώντας την κίνηση προς τον παίκτη του Απόλλωνα.

Για τον Βολιώτικο σύλλογο χρησιμοποιήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές υπό δοκιμήν, και συγκεκριμένα ο Ματίας, που έχει γαλλικό διαβατήριο και ο Καμερουνέζος Εν Κόα, που δεν έδειξαν να πείθουν με την εμφάνιση τους, σε αντίθεση με τον βολιώτη κεντρικό αμυντικό Γιώργο Αγιώτη, που όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπογράψει. Από κει και πέρα αναμένονται ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές, που θεωρούνται «ενδεκαδάτοι», προκειμένου να υπογράψουν με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Ο αγώνας

Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έκανε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν στο 11’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κολ πάσαρε στον Μπεντινέλι με τον τελευταίο να σεντράρει για τον Λισγάρα, του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει πρώτος κάποιο τέρμα, όταν στο 16ο λεπτό ο Γραικός βγήκε στην κόντρα επίθεση και αφού πάτησε στην αντίπαλη περιοχή έπιασε σουτ, με τον Κότσαρη, να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στη συνέχεια και στο 19’ ο Ντάουντα δοκίμασε το πόδι του με διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μετά από ένα λεπτό ο Ξενοδόχοφ, που ήταν κάτω από τα δοκάρια, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το διαγώνιο του Τσιλούλη και στο 21’ από νέα εκτέλεση κόρνερ του Κολ, ο Λισγάρας πήρε και πάλι την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάλι άουτ. Για τον Ολυμπιακό σουτ του Ρόκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κότσαρη στο 26’, με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει τελικά το γκολ στο 28’. Ο Κολ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντάουντα πλάσαρε από κοντά για να πετύχει το 1-0, σε μία φάση που οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί κακώς σταμάτησαν, περιμένοντας υπόδειξη για οφσάιντ. Ο Μπουτζίκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Γραικού, αλλά η προσπάθεια του αριστεροπόδαρου μπακ πέρασε εκτός εστίας στο 35’. Στις δύο τελευταίες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ο Τσαμπούρης απείλησε με σουτ στο 38’ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας, ενώ την εκτέλεση φάουλ του Κουτσιανικούλη στο 42’ μπλόκαρε ο Κότσαρης. Στο δεύτερο μέρος και μετά από τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι προπονητές Γιώργος Παράσχος και Στέφανος Ξηροφώτος, ο ρυθμός έπεσε, και οι φάσεις ήταν μετρημένες. Αρχικά και στο 49’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κραγιόπουλου, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο, με τους γηπεδούχους να απειλούν ξανά στο 60’ με τον Πατράλη να σουτάρει άουτ. Ο ίδιος παίκτης σούταρε και στο 84’, αλλά ο νεαρός Κωνσταντίνου απέκρουσε σε κόρνερ.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Φιλικός αγώνας

Γήπεδο Ριζούπολης

Σκόρερ: (28’ Ντάουτα)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Τσαμπούρης, Βιτλής, Λισγάρας, Ράιλι, Λαγός, Κολ, Τσιλούλης, Φερνάντεθ, Μπεντινέλι, Ντάουντα.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν οι: Στουρνάρας, Ντομίγκες, Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης, Βάρκας, Αθανασιάδης, Κραγιόπουλος, Ρώσση, Χειρίτρανας, Πατράλης, Ρόδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (46’ Λαδάς, 82’ λ.τρ. Κωνσταντίνου), Γραικός (72’ Μαστακούλης), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Ρόκας (72’ Μαρούδας), Αγρόδημος (87’ Κόφφας), Ντα Κάμπο (78’ Μπέικος), Κόλα (82’ Ενκόα), Παπαδημητρίου (58’ Αγιώτης), Κουτσιανικούλης (51’ Βασιλούδης), Σκοπελίτης (61’ Ματίας).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου