ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στάση στον Βόλο 42χρονης που τρέχει σε όλη τη Γη…

στάση-στον-βόλο-42χρονης-που-τρέχει-σε-ό-731212

Η Μαρί Λουτί συνεχίζει το ταξίδι της κάνοντας τον γύρο του κόσμου

Η Μαρί Λουτί είναι Γαλλίδα 42 ετών, η οποία αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά της και να αφήσει την εργασία της στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να αρχίσει ταξίδι διάρκειας δύο ετών, τρέχοντας σε όλο τον κόσμο και για κάτι περισσότερο από 26.000 χιλιόμετρα.

Μετά από 198 ημέρες η Λουτί βρέθηκε χθες στον Βόλο, όπου και θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο της εβδομαδιαίο ρεπό, για να ανακτήσει δυνάμεις. Εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές της περιοχής, η Γαλλίδα δρομέας είχε συνάντηση χθες και με μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, μοιραζόμενη τις εντυπώσεις της για το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε από το Κάμπο ντα Ρόκα της Πορτογαλίας στις 6 Δεκεμβρίου του 2019 προκειμένου να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συνολικά το ταξίδι της όπως υπολογίζει θα διαρκέσει δύο χρόνια και αποτελείται από 650 μαραθωνίους συνολικού μήκους 26.232 χιλιομέτρων, σε Ευρώπη, Νοτιοανατολική Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια και Νότια Αμερική και Αφρική.

Όπως εξιστορεί η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα, η ιδέα του ταξιδιού ήταν καιρό στο μυαλό της και πάντα σκεφτόταν τον τρόπο που θα το πραγματοποιούσε. Το περπάτημα ήταν αργό, το ποδήλατο γρήγορο, το τρέξιμο ήταν το ιδανικό κι έτσι ξεκίνησε για τον γύρο του κόσμου.

Λόγω κορονοϊού η Λουτί αναγκάστηκε να αλλάξει σχεδόν όλο το πλάνο της, λόγω καραντίνας και κλειστών συνόρων ανάμεσα στις χώρες. Για παράδειγμα από την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει στην Τουρκία και να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, αλλάζοντας το πλάνο της.

Το ταξίδι που ξεκίνησε είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, με χρήματα που εξασφάλισε πουλώντας την περιουσία της, θέλοντας να ξεφύγει από τα στενά όρια του γραφείου που εργάζονταν στη Σιγκαπούρη, ως Οικονομική διευθύντρια σε μεγάλες εταιρείες.

Η Λουτί με το ταξίδι της αυτό προσπαθεί να ενισχύσει οικονομικά μέσω δωρεών τον

μη κερδοσκοπικό ανθρωπιστικό οργανισμό «Women for Women International» που παρέχει πρακτική και ηθική υποστήριξη στις γυναίκες που επέζησαν πολέμου.

Γ. ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου