ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στη Νίκη Βόλου ο Σαλαμούρας

στη-νίκη-βόλου-ο-σαλαμούρας-751169

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τον μεταγραφικό της σχεδιασμό συνεχίζει η Νίκη Βόλου, κάνοντας την έκπληξη χθες με την απόκτηση ενός Βολιώτη ποδοσφαιριστή, του Αχιλλέα Σαλαμούρα, ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του μετά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Ο 20χρονος μέσος, που το 2015 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του μεταπηδώντας από την ομάδα του Μαγνησιακού και την Α’ ΕΠΣΘ στον «δικέφαλο του Βορρά», επέστρεψε στη γενέτειρά του, για να γίνει πλέον μέλος της Νίκης Βόλου.

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια εκτός από τις εμφανίσεις του με την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ είχε δοθεί για έναν χρόνο δανεικός στον Βόλος ΝΠΣ, σηκώνοντας και πρωτάθλημα. Αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή και κυρίως στον άξονα στις θέσεις 8-10, είχε τραβήξει τα βλέμματα και της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, με τον Αμπελ Φερέιρα να πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού, ο οποίος μάλιστα πέρυσι ανανέωσε την παραμονή του για έναν χρόνο, «χαρακτηριζόμενος» ως ένα από τα διαμάντια της ομάδας νέων του Πάμπλο Γκαρσία και του ΠΑΟΚ.

Η ταχύτητα, η υψηλή τεχνική του κατάρτιση και η μαχητικότητά του είναι κάποια από τα στοιχεία που τον διακρίνουν και αναμφίβολα με έναν προπονητή όπως ο Στάικος Βεργέτης, το μόνο βέβαιο είναι πως οι ευκαιρίες που θα πάρει είναι πολλές, με τον Αρκά τεχνικό να πιστεύει στο ταλέντο του.

Εξάλλου ο ποδοσφαιριστής, «γεννημένος» στον Μαγνησιακό, αναδείχθηκε από τον Βασίλη Πανόπουλο, ο οποίος την περασμένη χρονιά ήταν ο γενικός αρχηγός της πρώτης ομάδας, πόστο που αναμένεται να έχει και φέτος εκτός των άλλων.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου για την προσθήκη του Αχιλλέα Σαλαμούρα:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Σαλαμούρα.

Ο Αχιλλέας είναι 20 ετών, κατάγεται από τον Βόλο κι αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κυρίως σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Μαγνησιακό, με το αστείρευτο ταλέντο του να του δίνει, το 2015, την ευκαιρία να ενταχθεί στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη, αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ηλικιακά ομάδες του “Δικεφάλου”, μέχρι και πέρσι που, στην ομάδα Κ-20, κατέγραψε 14 συμμετοχές στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Superleague 1. Αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 2017-2018 είχε παραχωρηθεί δανεικός για έναν χρόνο στο ΝΠΣ Βόλος, με τον οποίο, ως μέλος του ρόστερ του, κέρδισε την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, την τότε Football League.

Καλωσορίζουμε τον Αχιλλέα στη Νίκη και του ευχόμαστε μία πετυχημένη αγωνιστική σεζόν, με υγεία».

Παρέμεινε και ο Ντομίνγκεθ

Η Νίκη Βόλου χθες εκτός από τη συμφωνία με τον νεαρό Σαλαμούρα, ανανέωσε τη συμφωνία της και με τον Χορδάν Ντομίνγκεθ, με τον κυανόλευκο μέσο να διευρύνει τις… παραμονές παικτών από το περσινό ρόστερ. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Χορδάν Ντομίνγκεθ. Ο Ντομίνγκεθ έγινε ποδοσφαιριστής της ομάδας μας το προηγούμενο καλοκαίρι και την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατέγραψε, με τη φανέλα της, 19 συμμετοχές, σκοράροντας δις. Ευχόμαστε στον Χορδάν ακόμα μια πετυχημένη χρονιά με υγεία στην Ελλάδα και τον Βόλο, για λογαριασμό της Νίκης».

Με την παραμονή του Ισπανού, οι παίκτες που συνεχίζουν από πέρυσι στα κυανόλευκα είναι εννέα, οι: Τσιώλης, Κρουθ, Αλιατίδης, Κοπιτσής, Μαυροζούμης, Οικονομίκος, Μπαλάφας, Τσιμπούκας και Ντομίνγκεθ.

Αλλαγή στην… «πρώτη»

Η πρώτη προπόνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, ωστόσο οι κυανόλευκοι τη μετέθεσαν κατά πέντε ημέρες, προγραμματίζοντάς τη για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Αν και η σημερινή «πρώτη» είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο «Παντελής Μαγουλάς», οι κυανόλευκοι δεν αναφέρουν τον τόπο τέλεσης της νέας «πρώτης», η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό.

Εξάλλου τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν θα πρέπει να είναι τέτοια, προς αποφυγή του συνωστισμού και σίγουρα το Πανθεσσαλικό αποτελεί την ιδανικότερη λύση, προς τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19. Η ενημέρωση της ΠΑΕ σχετικά με την «πρώτη» έχει ως εξής: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει πως η πρώτη προπόνηση της ομάδας μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Οι συνθήκες, κατά τις οποίες θα διεξαχθεί, θα γνωστοποιηθούν στο κοινό, με νεότερη ανακοίνωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου