ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συμφωνία με Ιμπάνιεθ για τη Νίκη

συμφωνία-με-ιμπάνιεθ-για-τη-νίκη-759802

Ο 27χρονος Αργεντινός μέσος θα βρίσκεται στον Βόλο στις 5 Αυγούστου

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσει την καριέρα του ο 27χρονος Αργεντινός αμυντικός μέσος

Φερνάντο Εμάνουελ Ιμπάνιεθ, όπως αποκάλυψε χθες δημοσιογράφος από τη Λατινική Αμερική και τη χώρα του τάνγκο.

Συγκεκριμένα σε ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αντριάνο Σαβάγι αναφέρεται πως ο Φερνάντο Εμάνουελ Ιμπάνιεθ, που έχει αγωνιστεί σε Ταγιέρες, Εστουντιάντες, Ουρκίθα και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Τεμπερλέι θα ταξιδέψει στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου για λογαριασμό της Νίκης Βόλου.

Από την πλευρά των κυανόλευκων δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής ο «γάμος» με τον Αργεντινό, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με ανάρτηση του αποχαιρετά την πατρίδα του.

Ο Ιμπάνιεθ είναι γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1993 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και το Μπουένος Αιρες και έχει ύψος 1.75. Με την τελευταία του ομάδα έπαιξε σε 17 παιχνίδια στη Β’ Εθνική Κατηγορία Αργεντινής, σκοράροντας και ένα τέρμα, πριν διακοπεί η δράση λόγω κορονοϊού.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής στο «αντίο» του σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει στις 19 Ιουλίου: «Λοιπόν, έφτασε η ώρα να πω αντίο σε έναν σύλλογο που μου άνοιξε την πόρτα του και με έκανε να νιώσω πολύ ευτυχισμένος. Είμαι ευγνώμων στο τεχνικό επιτελείο, στο διοικητικό, συμβουλευτικό και ιατρικό προσωπικό και πάνω από όλα στην ομάδα που δημιούργησαν, που αποτελείται από υπέροχα άτομα.

Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που αισθάνθηκα άσχημα σε αυτά τα αποδυτήρια. Σας ευχαριστώ που με κάνατε να αισθανθώ ένα ακόμη μέλος της ομάδας και να ζήσω όμορφες στιγμές.

Φεύγω με το αγκάθι πώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω στην επίτευξη του στόχου της ανόδου στην Primera, αλλά ξέρω πως τα παιδιά που έμειναν πίσω και κυρίως οι συμπαίκτες μου, θα παλέψουν μέχρι τέλους και αισιοδοξώ πως θα επιτύχουν το αποτέλεσμα που όλοι μας επιθυμούμε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους και να τους πω, πως δεν αποχωρώ λόγω της πρότασης που μου έγινε αλλά επειδή μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, και δεν μπορούσα να τη χάσω».

Παπακωνσταντίνου: «Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει»

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εκπροσώπησαν την ΠΑΕ Νίκη Βόλου στην επίσκεψη στον Ομιλο Φιλάθλων και μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόσο για τη φιλοξενία από τον Παναγιώτη Αθανασίου, ενώ δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και τα δρώμενα αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που έχει «παγώσει», λέγοντας πως η πρώτη μορφή αναδιάρθρωσης ήταν η άνοδος των οκτώ ομάδων από τη Γ’ Εθνική στη Football League, αλλά από κει και πέρα κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι. Αρχικά για την επίσκεψη στον Ομιλο Φιλάθλων σχολίασε: «Είναι συγκινητικό που η Νίκη έχει έναν πυρήνα φιλάθλων και ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας που δείχνει πραγματική αγάπη για την ομάδα. Ο Ομιλος είναι εδώ και συμπαραστέκεται και στη διοίκηση και στην ομάδα γενικότερα και είναι ενεργός. Εμείς με τη σειρά μας θα προσπαθήσουμε να συμπαρασταθούμε με το δικό μας τρόπο σε όλους τους φιλάθλους τους οποίους εκτιμούμε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και η διοίκηση μας θέλει να έχει μια άμεση επαφή και σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τους φιλάθλους που την πλαισιώνουν. Αυτοί είναι η δύναμη μας».

Σχετικά με την πολύκροτη αναδιάρθρωση πρόσθεσε: «Όπως έχουμε πει κινούμαστε σε ένα πλαίσιο πολύ αβέβαιο. Αφενός η Super League 1 έχει δείξει πως δεν θέλει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων κάτι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Από κει και πέρα έχει ξεκινήσει η ΕΠΟ μια αναδιάρθρωση από τη στιγμή που έχει προβιβάσει και τις οκτώ ομάδες της Γ’ Εθνικής στη Football League. Δεν νοείται φυσικά να έχεις μία Football League με 22 ομάδες, οπότε από κει και πέρα πρέπει να δούνε τι θα κάνουν με τη Super League 2 και τη Football League.

Όλα είναι στον αέρα, κάτι που είναι πολύ κακό και για τις ομάδες και για τον προγραμματισμό μας και μας πάνε πίσω.

Εγώ θεωρώ πως από τη στιγμή που ο κορονοϊός «χτύπησε» όταν έξι ομάδες διεκδικούσαν άνοδο στη Super League 2 πρέπει με τον έναν ή άλλο τρόπο να βρεθούν στην ανώτερη κατηγορία. Εχουμε πει πως στηρίζουμε μια αναδιάρθρωση που θα είναι καλή και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα έχει υγεία, σοβαρές προϋποθέσεις, μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ κτλ. Από κει και πέρα κι εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις και όποιος σας πει πως ξέρει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι και πως θα εξελιχθεί όλο αυτό το ζήτημα θα πέσει έξω, όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα, που περιμένουμε τις εξελίξεις».

Επίσημη «πρώτη» την Τετάρτη 12/8

Με τις προπονήσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν λίγες μέρες νωρίτερα, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκανε γνωστό χθες πως η επίσημη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, παρουσία οπαδών και φίλων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».

Η σχετική ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει τη διεξαγωγή «ανοικτής» προπόνησης για τον κόσμο της ομάδας, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».

Καλούμε τους φιλάθλους μας να είναι παρόντες, προκειμένου να καλωσορίσουν, με τον τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν, το νέο ρόστερ, να χαιρετήσουν τους παλιούς ποδοσφαιριστές και να γνωρίζουν τους καινούργιους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου