ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο δυνατή η ΠΑΕ Νίκη

ακόμη-πιο-δυνατή-η-παε-νίκη-3884

Προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200.000 ευρώ

Ακόμη πιο δυνατή βγαίνει η ΠΑΕ Νίκη Βόλου από τη χθεσινή μέρα, με τους μετόχους να αποφασίζουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200.000 ευρώ και πλέον το ΜΚ της ΠΑΕ να φτάνει τις 500.000.

Ο Βασίλης Βενέτης, εκ των μεγαλομετόχων και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, σχολίασε εστιάζοντας στο κομμάτι των ακαδημιών: «Κάνουμε την πρώτη Γ.Σ. στο Παντελής Μαγουλάς, με σκοπό να δείξουμε ότι ξεκινάει η επόμενη μέρα της Νίκης Βόλου. Πέρυσι ήταν η χρονιά που δημιουργήσαμε την ΠΑΕ, φέτος θα είναι η χρονιά που θα βάλουμε τις βάσεις για την επανεκκίνηση των ακαδημιών, που πολλά χρόνια βρίσκονταν σε λήθαργο. Ο μεγάλος αυτός σύλλογος δεν είχε προσέξει τις εγκαταστάσεις του, με αποτέλεσμα να περάσουμε μια μακροχρόνια απαξίωση των ακαδημιών. Φέτος είναι η χρονιά που θα επανεκκινήσουμε δυναμικά τις ακαδημίες, γι’ αυτό σημειολογικά επιλέξαμε αυτό το χώρο, που μπορεί πλέον σαν ένα σύγχρονο προπονητήριο να φιλοξενήσει ακαδημίες, αντάξιες με το όνομα της ομάδας. Από κει και πέρα, θα έχουμε την παρουσίαση του προπονητή μας (σ.σ. Στάικου Βεργέτη), με τον οποίο συμφωνήσαμε σε διετή συνεργασία, με σκοπό να βάλουμε τις βάσεις και στη μεγάλη ομάδα και στην ακαδημία. Θα είναι ο άνθρωπος που θα ελέγχει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου.

Από κει και πέρα, ο τρίτος μας μεγάλος στόχος είναι ο χώρος του ΟΣΕ, στον οποίο φιλοδοξούμε να ενοποιήσουμε το Παντελής Μαγουλάς και να κάνουμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο».

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών, μαζί με την οικογένεια του, δήλωσε: «Ο σκοπός της συνέλευσης είναι να τεθούν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά, πέραν της ανασκόπησης για τη χρονιά που πέρασε, το 2019. Θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά, θα τεθούν οι στόχοι που θα καλύπτουν τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και το οργανωτικό, τον ΟΣΕ, τη Θύρα 3, το ποδοσφαιρικό τμήμα. Φέτος υπάρχει περισσότερος χρόνος για να καλυφθούν αυτά τα κομμάτια και θέλουμε να δώσουμε βάση στις ακαδημίες, στις υποδομές και να χρησιμοποιηθεί αυτή η βάση ως εφαλτήριο για να τεθούν νέες, πιο σταθερές βάσεις. Το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά 200.000, ενώ το θέμα των μεταγραφικών στόχων το οποίο δουλεύουμε είναι ακόμα πρώιμο, μιας και οι μεταγραφές ξεκινούν στις 3 Αυγούστου. Όπως και πέρσι, θα γίνουν προσεχτικές κινήσεις και ευελπιστούμε να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει, ασχέτως κατηγορίας».

Ως μέτοχος της ΠΑΕ αλλά και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, ο Στέργιος Φάτσης πρόσθεσε: «Είχαμε προγραμματίσει για τις 29 Ιουνίου την πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων. Ο νόμος μάς δίνει περιθώριο 7 ημερών για επαναληπτική. Θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να νομιμοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να παραστούν οι μέτοχοι, στην πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων. Δυστυχώς, επειδή γραφειοκρατικά, δεν έχει νομιμοποιηθεί και δεν έχει ανέβει στο ΓΕΜΗ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν μπορούμε να κάνουμε γενική συνέλευση με τους νέους μετόχους. Έτσι έγινε γενική συνέλευση με τους παλιούς μετόχους, όσους συμμετείχαν στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο και πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις.

Η μία απόφαση είναι για εκχώρηση δικαιώματος της Γ.Σ. στο διοικητικό συμβούλιο να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, βάσει του άρθρου 8 του καταστατικού και η άλλη να γίνει μια νέα αύξηση κεφαλαίου. Η ΠΑΕ για να τιμήσει τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αύξηση κεφαλαίου, αποφάσισε να κάνει μια ανοιχτή συγκέντρωση στο «Παντελής Μαγουλάς» έτσι ώστε να τιμηθούν οι άνθρωποι που κατέθεσαν χρήματα για την ομάδα, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και να συμμετέχουν στα δρώμενα της ομάδας, αφού τραπεζικά έχει οριστικοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Νίκη έχει 300.000 κεφάλαιο και η σημερινή είναι και μέρα γιορτής λόγω της ανανέωσης του τεχνικού μας κ. Βεργέτη για δύο χρόνια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου