ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παρατείνεται η αγωνία της Νίκης

παρατείνεται-η-αγωνία-της-νίκης-32191

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ποδοσφαίρου

Συνέχεια στην αγωνία και παράταση στην παράταση… δόθηκε για ακόμη μία φορά χθες, καθώς το προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού της Ενωσης SuperLeague 2 – FootballLeague, με την ΕΠΟ και τη SuperLeague 1 αναβλήθηκε.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου όπως και οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας της FootballLeague, που περιμένουν το τι μέλλει γενέσθαι στις τρεις πρώτες κατηγορίες ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, αφού προέκυψε αναβολή στην προγραμματισμένη για συνάντηση των εκπροσώπων της Super League 2 με εκείνους της Super League 1 και της ΕΠΟ.

Όπως αποφασίστηκε, το ραντεβού με θέμα την αναδιάρθρωση θα μετατεθεί για μετά τις 19 Ιουνίου, οπότε θα έχουν πραγματοποιηθεί και οι εκλογές της SuperLeague 1 και θα υπάρχει νέος πρόεδρος στον συνεταιρισμό.

Η Νίκη Βόλου ως γνωστόν δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης, αρκεί όπως τόνισε πρόσφατα ξανά και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου να υπάρχει ισονομία. Οπως είχε σχολιάσει συγκεκριμένα: «Η δική μας αντίρρηση είναι ότι πρέπει να γίνει μία πολύ σωστή προεργασία, να υπάρχουν ουσιαστικοί κανόνες και κριτήρια για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα Β’ Εθνική, τι έσοδα θα έχουν και πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το πρωτάθλημα, για να αποφύγουμε τα λάθη. Εμείς προτείνουμε, να γίνει μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους, αλλά να υπάρξουν πολύ αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί που έχω αντίρρηση είναι σε όλα αυτά τα σχόλια που κάποιοι θέλουν να κάνουν πάση θυσία μία Β’ Εθνική δύο ομίλων με 32 ομάδες. Αν μας δίνεται μία ευκαιρία να κάνουμε μία αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει πραγματικά σωστή.

Το πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση κι αν δεν την πάρεις, δε θα μπορείς να συμμετάσχεις. Θεωρώ ότι η ποινή για μη αδειοδότηση είναι πολύ ελαφριά αυτή τη στιγμή σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο είναι ένα μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να το ορίσει η ΕΠΟ ή η Λίγκα, αλλά δεν πρέπει να είναι κάτω από 200-300.000 ευρώ, από τη στιγμή τα έξοδα γι’ αυτή την κατηγορία είναι πάνω από 600.000 με 700.000 ευρώ, πώς μπορείς να συμμετάσχεις με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, τη στιγμή που τα έσοδα είναι πολύ αβέβαια. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες.

Εγώ θα ήθελα και κάποια άλλα κριτήρια, όπως να υπάρχουν ομάδες Κ17 και Κ19, αλλά αυτό είναι ίσως κάτι που θα το κάνουμε μεταγενέστερα, γιατί υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτά τα δύο πρώτα είναι βασικά» σχολίαζε σχετικά ο διοικητικός παράγοντας των κυανόλευκων προσθέτοντας πως: «Αυτή τη φορά η αναδιάρθρωση πρέπει να πετύχει, και να γίνει σωστά. Δε γίνεται κάθε χρόνο να κάνουμε αναδιαρθρώσεις. Κάποιος που θέλει να κάνει ένα μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, να έχει μεγάλη ομάδα και υποδομές και να τα συνδέσει όλα αυτά με την τοπική κοινωνία και να βγάζει παιδιά από τον τόπο του, δεν μπορεί.

Επιβάλλεται να γίνει αυτό. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, προλαβαίνουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν είναι πυρηνική φυσική.

Πρέπει να γίνει γρήγορα, σωστά και συντονισμένα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε Λίγκα και να το πετύχουν για το καλό όλων».

Τέλη Ιουνίου οι αγώνες στίβου για τη Νίκη

Συνεχίζονται οι προπονήσεις για το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου και όπως τονίζεται και σε ανακοίνωση του τμήματος, από τα τέλη Ιουνίου ξεκινούν και οι αγώνες. Συγκεκριμένα: «Με ηθικό ακμαιότατο και με συνεχείς προπονήσεις, οι αθλητές στίβου του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ”, είναι έτοιμοι για τους αγώνες στίβου – διασυλλογικά και πανελλήνια όλων των κατηγοριών, που ξεκινούν από τις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Οι αθλητές κι οι αθλήτριες του τμήματος, την περίοδο της καραντίνας, προπονήθηκαν ατομικά και με βάσει το πρόγραμμα των προπονητών τους, Παύλου Παρασκευόπουλου κι Απόστολου Βλαχάβα, ενώ καθοριστικές ήταν οι ενέργειες του εφόρου του τμήματος Γιώργου Τάκη, για την έγκαιρη είσοδο των αθλητών στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους.

Οι αθλητές κι αθλήτριες του τμήματος θα αγωνιστούν φέτος για πρώτη φορά με τις νέες εμφανίσεις του τμήματος, με τις προσδοκίες και φιλοδοξίες του τμήματος να παραμένουν μεγάλες και φέτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου