ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο περίμενε… Νίκη και Ολυμπιακός

στο-περίμενε-νίκη-και-ολυμπιακός-55031

Διακόπτεται το πρωτάθλημα της FootballLeague, πρωταθλητής ο ΑΟ Τρικάλων, άνοδος και για Ιωνικό

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της FootballLeague συναποφάσισαν χθες οι ομάδες της κατηγορίας, αναδεικνύοντας παράλληλα πρωταθλητή τον πρωτοπόρο ΑΟ Τρικάλων, ενώ άνοδο παίρνει και ο δεύτερος Ιωνικός. Οσον αφορά στις ομάδες του Βόλου, Νίκη και Ολυμπιακό, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη, αφού σήμερα θα υπάρξει νέα σύσκεψη αναφορικά με την αναδιάρθρωση.

Όπως αναμενόταν το πρωτάθλημα της FootballLeagueδεν θα πάρει τον δρόμο της SuperLeague 1 και τα παιχνίδια δεν θα συνεχιστούν, εξαιτίας και του κόστους για τις εξετάσεις του COVID19, τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες έχουν… σκορπίσει κάνοντας πρόωρες διακοπές, οι οποίες θα συνεχιστούν, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε και πλέον οριστικά.

Αυτό που αποφασίστηκε χθες είναι η άνοδος των Τρικάλων αλλά και του Ιωνικού, ο μη υποβιβασμός των ομάδων κάτω από τη ζώνη, αλλά και προτάσεις που θα κατατεθούν σήμερα και αφορούν αμφότερες τις ομάδες του Βόλου.

Αρχικά χθες αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, που σημαίνει την σίγουρη άνοδο των Τρικάλων (πρωταθλητής) αλλά και του Ιωνικού (δευτεραθλητής) στην παραπάνω κατηγορία ενώ πρόθεσή είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της Football League.

Δεύτερον, οι δύο προτάσεις αναδιάρθρωσης που θα υποβλήθηκαν στο χθεσινό ΔΣ της Λίγκας είναι οι:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων. Την πρώτη πρόταση κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου ενώ η δεύτερη ήταν των Τρικάλων και της Βέροιας.

Η ενημέρωση της Λίγκας: «Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Διαψεύδουν από τη Νίκη,

που ήταν υπέρ του Ολυμπιακού

Χθεσινό δημοσίευμα έκανε λόγο για έντονη διαφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη με αφορμή τη συμμετοχή του Νίκου Αγγελάρα, που μαζί με τον Γιάννη Καζεπίδη εκπροσώπησε τους κυανόλευκους.

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπήρξε μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον εκπρόσωπο της Νίκης Βόλου, κ. Αγγελάρα και τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μαυρονάσιο καθώς όπως επισήμανε άνθρωπος της λίγκας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αγγελάρας δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της Νίκης.

Από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά τα παραπάνω αφού όπως τονίζουν ο κ. Μαυρονάσιος, στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αγγελάρα και ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του, στο πλαίσιο της καλής σχέσης των δύο ανδρών, καθώς ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Νίκη, ήταν εκείνος που ζήτησε, στη δεύτερη επιλογή αναδιάρθρωσης που προτάθηκε από τη FootballLeague, να συμπεριληφθούν οκτώ κι όχι έξι ομάδες, για να είναι εντός και ο Ολυμπιακός.

Όσον αφορά τη νομιμότητα του κ. Αγγελάρα ως εκπρόσωπου της ΠΑΕ στη συνάντηση, χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα αβάσιμο το δημοσίευμα μιας και ο κ. Αγγελάρας είχε μαζί του όλα τα δικαιολογητικά, βάσει του άρθρου 9 του καταστατικού.

Κρίσιμη η σημερινή μέρα

Η Ένωση Super League 2 – Football League, θα πραγματοποιήσει Δ.Σ. με φυσική παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των ομάδων σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι. Μέσα στα θέματα είναι και η πρόταση για αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων, τροποποίηση της προκήρυξης της Football League και συζήτηση για την έναρξη της Super League 2.

Αναλυτικά, τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ.

2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της υγειονομικής επιτροπής Super League 2.

3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης της Super League 2.

4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της Football League για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League.

5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση των ΠΑΕ της Football League).

6. Διάφορα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου