ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βεργέτης και αναδιάρθρωση

βεργέτης-και-αναδιάρθρωση-68372

Δύο ζητήματα απασχολούν την ΠΑΕ Νίκη Βόλου τη δεδομένη στιγμή, μιας και το πρωτάθλημα της Football League, δεν συνεχίζεται και δύσκολα θα παρθεί απόφαση συνέχισης την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Από τη μία η παραμονή του προπονητή Στάικου Βεργέτη και από την άλλη η κατηγορία στην οποία θα βρίσκονται οι κυανόλευκοι τη νέα περίοδο, μπορεί να είναι δύο αλληλένδετα ζητήματα. Αν και ο 43χρονος τεχνικός δέχθηκε να «υποβιβαστεί» προπονώντας ομάδα της Football League τη φετινή περίοδο, σίγουρα θα ήθελε και ο ίδιος να βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω.

Η άνοδος της Νίκης Βόλου μέσω αναδιάρθρωσης στη Super League 2, σίγουρα θα έκανε πιο βατό το δρόμο της ανανέωσης με τον Αρκά τεχνικό, ο οποίος πάντως έδειξε να απολαμβάνει την παραμονή του στον Βόλο, βάσει και των όσων έχει δηλώσει πρόσφατα, έστω κι αν η γη που παρέλαβε ήταν… καμένη.

Μιλώντας για την υπόθεση παραμονής του Στάικου Βεργέτη, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης, εξέφρασε την επιθυμία όλων των Νικιωτών για παραμονή του προπονητή το όνομα του οποίου έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, αποκαλύπτοντας παράλληλα και πρόταση προκειμένου ο Βεργέτης να αναλάβει χρέη αρχιπροπονητή, έχοντας επ ώμου και την κυανόλευκη Ακαδημία.

Εξάλλου για την υπόθεση Βεργέτη τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραγεωργόπουλος, συνιστώντας υπομονή: «Είναι αμοιβαία η επιθυμία των δύο πλευρών να βρεθεί μία λύση και να συνεχίζουν μαζί τη νέα χρονιά. Το θέλουμε και οι δύο πάρα πολύ. Φυσικά για το όνομα και του πρεστίζ του Στάικου Βεργέτη πολλά παίζουν ρόλο. Ξαφνικά μέσα σε μία ώρα μπορεί όλο το θέμα αυτό να ανατραπεί και οι αναλογίες να γίνουν πολύ διαφορετικές. Αρχές Ιουνίου θα είναι και ο κ. Βεργέτης εδώ στον Βόλο και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ολα τα στελέχη της ΠΑΕ θέλουμε το εγχείρημα να συνεχίσει ως έχει, γιατί θεωρούμε την κατάσταση επιτυχημένη και θέλουμε να πλαισιωθεί αυτή η προσπάθεια και από καινούργια άτομα για να γίνουμε καλύτεροι οργανωτικά. Όλα θα γίνουν».

Από την άλλη όσον αφορά την αναδιάρθρωση αυτή φυσικά δεν περνά από το χέρι της Νίκης, όπως για παράδειγμα η παραμονή Βεργέτη, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Βενέτη να σχολιάζει πως η ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει και πως άλλα δεδομένα ίσχυαν τον Φεβρουάριο, που η Νίκη κατέθεσε την πρότασή της, κι άλλα τώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά στον Βόλος 986 για την αναδιάρθρωση και τις πολιτικές παρεμβάσεις που γίνονται: «Δε νομίζω ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο, γιατί υπάρχει αυτοδιοίκητο και όλα καταλήγουν στην ΕΠΟ που είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός. Αυτό λέει η εμπειρία μου από πέρσι. Δε γίνεται να μην έχουμε αναδιάρθρωση, εφόσον δε θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Αν ολοκληρωθούν, παραμένουμε βάσει προκήρυξης ως είχαμε. Μετά μπορεί να μη γίνει αναδιάρθρωση. Αν γίνουν οι τρεις αγωνιστικές σε μας, θα διεκδικήσουμε σίγουρα την άνοδο».

Αναφορικά με την άρνηση στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου επεσήμανε: «Εμείς συμφωνήσαμε μόνο στη βάση των δύο ομίλων και σε τίποτε άλλο. Μπήκαν οικονομικά στοιχεία, το 60%-40%, ενώ η υπόσχεση για εξεύρεση χορηγού που θα δώσει 250.000 ευρώ ούτε γράφτηκε κάπου στην πρόταση. Είναι μία δυναμική διαπραγμάτευση, που εξελίσσεται και δεν είναι στατική. Υπάρχει το προσδοκώμενο, υπάρχει και το εφικτό. Άλλα πράγματα ίσχυαν τον Φεβρουάριο, άλλα ισχύουν σήμερα».

Τέλος, σχετικά με τα μηδαμινά έσοδα των ομάδων της κατηγορίας σχολίασε: «Σε όλες τις ομάδες υπάρχει μία δυσαρέσκεια για τα οικονομικά. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν αρκετές ομάδες από τη Football League του χρόνου σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα, γιατί η χρονιά ήταν καταστροφική οικονομικά. Έχουν δημιουργηθεί τεράστιες πάγιες υποχρεώσεις, όπως το ΙΚΑ και το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Εμείς έχουμε πάρει μόνο 35.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά, ενώ ακούγαμε για 100.000. Υπάρχει συμβόλαιο που δεν έχει τηρηθεί. Είναι να παίρνουμε 55.000 περίπου ακόμη, γιατί παρακρατείται ένα ποσό για το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Η Πολιτεία να καταλάβει ότι δεν πρέπει να στηρίζεται στους παράγοντες. Πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες για τις ομάδες, ώστε να είναι για χρόνια βιώσιμες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου