ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Προπονούνται σπίτι και περιμένουν

προπονούνται-σπίτι-και-περιμένουν-134281

Χωρίς να μπορούν να κάνουν αλλιώς και να συνεχίζουν προπονήσεις ατομικές, μένοντας σπίτι, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου βρίσκονται σε αναμονή εξελίξεων, όσον αφορά στο πρωτάθλημα της FootballLeague.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με την τρίτη τη τάξει κατηγορία να έχει μόλις τρία παιχνίδια μέχρι το φινάλε για να ολοκληρωθεί και μετά τις αποφάσεις από την UEFA για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μέχρι και τον Αύγουστο, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει επιστροφή στη δράση, αφού η πανδημία του κορονοϊού το επιτρέψει φυσικά. Για να δοθούν αυτά τα τρία παιχνίδια θα πρέπει φυσικά να υπάρξει ακόμη περισσότερη υπομονή από όλους και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες και η απαραίτητη επιστροφή στις προπονήσεις.

Οπως όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έτσι και στη Νίκη Βόλου συνεχίζουν τις ατομικές προπονήσεις από το σπίτι, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι από μόνο του ικανό να φέρει τους ποδοσφαιριστές στην προγενέστερη κατάσταση. Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης τόνιζε πρόσφατα πως θα χρειαστεί μίνι προετοιμασία τουλάχιστον δύο εβδομάδων προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ενός αγώνα, χωρίς να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο της σωματικής τους υγείας.

Φλέγοντα ζητήματα…

Πέραν όμως από τα αγωνιστικά ζητήματα, υπάρχουν κι άλλα, που αναμένεται να απασχολήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα ακόμη πιο έντονα τους κυανόλευκους.

Εκτός απροόπτου η Νίκη Βόλου θα συνεχίσει με την ίδια διοίκηση και τη νέα χρονιά όπου κι αν τη βρει αυτή να αγωνίζεται με τους κυανόλευκους να έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους.

Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα των τελευταίων ημερών από ανθρώπους της ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Παπακωνσταντίνου, το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» αποτελεί προτεραιότητα για την κυανόλευκη ΠΑΕ, που φέτος χρησιμοποίησε το γήπεδο της Νεάπολης, όπου είχε να δώσει ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι στη Βέροια, αλλά δεν παραβλέπουν και την επιστροφή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έχοντας νέα επαφή μέσα στον επόμενο μήνα με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Με το πρωτάθλημα της Football League, ωστόσο να μην συνεχίζεται και την καραντίνα λόγω κορονοϊού να παίρνει παράταση, οι κυανόλευκοι δείχνουν να σκέφτονται και να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα. Πέραν από την επιθυμία για εξασφάλιση της νέας έδρας, οι κυανόλευκοι έχουν ψηλά στη λίστα την παραμονή του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος περνά τις μέρες του κορονοϊού στην Τρίπολη, βλέποντας καθημερινώς παιχνίδια της ομάδας του και όχι μόνο, προετοιμάζοντας και την έκθεση που θα παραδώσει στην κυανόλευκη ΠΑΕ, είτε παραμείνει είτε όχι στον πάγκο της.

Από κει και πέρα με πιθανή την παραμονή του 43χρονου τεχνικού, στόχος είναι και η ανανέωση με ένα μεγάλο κομμάτι του κυανόλευκου ρόστερ, μιας και σε μία δύσκολη εκκίνηση του πρωταθλήματος, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών συνετέλεσε σε μια σημαντικότατη πορεία.

Υπό άλλες συνθήκες η Νίκη θα αγωνίζονταν για τελευταία φορά στα Τρίκαλα την περασμένη Κυριακή, διεκδικώντας ίσως το κάτι παραπάνω, εφόσον όλα είχαν πάει κατ’ ευχή στα παιχνίδια με Ασπρόπυργο και Βέροια, που θα είχαν προηγηθεί.

Σήμερα με το πρωτάθλημα να έχει σταματήσει στην 23η αγωνιστική και μετά την εκτός έδρας επιτυχία των κυανόλευκων επί της Καβάλας στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη βρίσκονται μια ανάσα από την 2η προνομιούχο θέση και την ομάδα του Ιωνικού, η οποία «κόλλησε» στους 40 βαθμούς, για να την ακολουθεί ο Διαγόρας, έχοντας 38 και η Νίκη 37.

«Μένουμε σπίτι»

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου έστειλε νέο μήνυμα, παραμονής στο… σπίτι και στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εξακολουθεί να μένει σπίτι! Συνεχίζουμε να περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μας, συνεχίζουμε να προφυλάσσουμε τις οικογένειές μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου