ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη πήρε ότι στερήθηκε στην Καβάλα φεύγοντας με το διπλό στο 94’

η-νίκη-πήρε-ότι-στερήθηκε-στην-καβάλα-φ-171524

’Ο,τι στερήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Τρίγλια και Ολυμπιακό, πήρε χθες η Νίκη Βόλου, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Καβάλα με τέρμα του Κρουθ στις καθυστερήσεις και στο 94ο λεπτό.

Οι Βολιώτες έχασαν βαθμούς στις καθυστερήσεις τόσο από τον συμπολίτη Ολυμπιακό, όσο και από την Τρίγλια τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, αλλά χθες τα χαμόγελα τους επιστράφηκαν με γκολ κεφαλιά του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ένα λεπτό πριν από το φινάλε.

Με το διπλό αυτό η Νίκη έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίσει στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» την Καβάλα, η οποία συνεχίζει να διατηρεί την καλύτερη άμυνα, αλλά πλέον ένα λιγότερο βαθμό από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, η οποία έφθασε τους 37 και πλησίασε στο -1 από την τρίτη θέση τον Διαγόρα, και στο -3 από τον δεύτερο Ιωνικό, που έχασε χθες από την Τρίγλια.

Πλέον απομένουν ακόμη τρία παιχνίδια, στα οποία η Νίκη Βόλου συνεχίζει εκτός έδρας με τον Ασπρόπυργο, επιστρέφει στη Νεάπολη για τη Βέροια και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα Τρίκαλα με τον ΑΟΤ.

Καλύτερη η Νίκη στο πρώτο μέρος

Η Νίκη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας την εστία του πρώην τερματοφύλακα της Γιώργου Δήμιζα στο 3’, όταν ο Κρουθ έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής και πάτησε στα αντίπαλα καρέ όπου έστρωσε στον Ντομίνγκεθ. Ο Ισπανός ανακόπηκε με την μπάλα να καταλήγει εκτός περιοχής, όπου ο Μπιτσάκος δοκίμασε σουτ με το αριστερό, αναγκάζοντας τον αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούσει σε κόρνερ δύσκολα.

Εκτέλεση φάουλ στο 22’ από τον Ντομίνγκεθ και από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Για τους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά μετά και στο 26’ ο Σκαθαρούδης πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και αφού σούταρε με καλές προϋποθέσεις, είδε την μπάλα να περνά σε κόρνερ, κοντράροντας σε αμυνόμενους.

Και πάλι ο Σκαθαρούδης απείλησε για την Καβάλα στο 41’ με τον επιθετικό των γηπεδούχων να κάνει το σουτ από πλάγια θέση αριστερά και μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, χωρίς να ανησυχεί τον Αποστολίδη, που είχε «κλείσει» τη δεξιά γωνία.

Πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους και στο 45’ η Νίκη θα μπορούσε να έχει σκοράρει, όταν εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά ο Μπιτσάκος, με την μπάλα να κατευθύνεται στο ύψος του πέναλτι, όπου πήδηξε για κεφαλιά ο Μπαλάφας. Η μπάλα στρώθηκε στον Ντομίνγκεθ και αυτός άφησε για τον Κρουθ, με τον Ισπανό να σουτάρει με το αριστερό από καλή θέση μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, αναγκάζοντας τον Δήμιζα να μπλοκάρει με δυσκολία.

«Μονοπώλησε» η Καβάλα αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο, απειλώντας αρχικά με σουτ εκτός περιοχής του Λάζαρου Ορφανίδη, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο του Αποστολίδη στο 52’.

Με το πέρας δέκα λεπτών ο Καθάριος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από απομάκρυνση του Αλιατίδη με το κεφάλι, για να πιάσει σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την κυανόλευκη εστία.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για την Καβάλα στο 64’, με τον Αποστολίδη να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθεια του Σκαθαρούδη, και να στερεί το γκολ στην ομάδα της γενέτειρας του.

Με το παιχνίδι να χάνει την ποιότητα του και τις μονομαχίες να συνεχίζονται, η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα καταγράφηκε στο 82’, όταν και ακυρώθηκε ορθώς γκολ με κεφαλιά του Γαβριηλίδη, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να επηρεάζει τη φάση κινούμενος προς την μπάλα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από ένα βαθμό, η Νίκη πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 94’, με τον Μπαταγίνι να σεντράρει από τα δεξιά και τον Κρουθ να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Δήμιζα, κάνοντας το 0-1.

Στην τελευταία στιγμή του αγώνα, η Καβάλα απείλησε με φάουλ του Πέτρου Ορφανίδη, αλλά ο Αποστολίδης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια, μπροστά από την αριστερή του γωνία.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη των κυανόλευκων επί της Καβάλας, έχοντας κερδίσει και με 2-0 στο παιχνίδι της Νεάπολης.

ΚΑΒΑΛΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1

Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»

Σκόρερ: 94’ Κρουθ

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Καζαντζίδης (49’ λ.τρ. Λάζαρος Ορφανίδης), Μαϊδανός Στίκας, Κουτσούμπας, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Πέτρος Ορφανίδης, Καθάριος (86’ Οκάν), Σκαθαρούδης (71’ Β. Παπαδόπουλος), Μαρκόπουλος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης (17’ λ.τρ. Κώστας Κυριακίδης-90’ λ.τρ. Βοσκόπουλος), Σάββας Κυριακίδης, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ (71’ Καμπαγέρο), Λούκας Γκαρσία, Κρουθ, Μπαταγίν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου