ΤΟΠΙΚΟ

«Χ»αμένοι και οι δύο στο ντέρμπι του Βελεστίνου

χαμένοι-και-οι-δύο-στο-ντέρμπι-του-βε-187651

Ο Ρήγας Φεραίος φιλοξένησε χθες τον Αίαντα Σούρπης, ξεκίνησε επιθετικά και προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα με τον Γάρο (10’) αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης στο 22’ με τον Θ. Κατσαβριά.

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρακίτσιος πέρασε με εκπληκτικό «σομπρέρο» την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του και σούταρε με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στη σέντρα του Αλμασίδη από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διανύοντας το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε σε μία φάση διαρκείας. Ο Σουγκάρης γέμισε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Καρακίτσιος διεκδίκησε την μπάλα με αμυνόμενο στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε αριστερά στον Γάρο, που πλάσαρε, με τον Χαλάτση να πέφτει και να απομακρύνει, στο ριμπάουντ ο Καρακίτσιος σούταρε με τον γκολκίπερ του Αίαντα να απομακρύνει ξανά, κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή με τα πόδια, με τον Γάρο να ακολουθεί τη φάση και να σουτάρει δυνατά από κοντά νικώντας αμυντικούς και τερματοφύλακα για να ξεκινήσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βελεστίνο, για το 1-0.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων έφτασε στο 22ο λεπτό. Ενα γέμισμα από φάουλ λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή έφτασε έξω από την περιοχή, ο Αραπίτσας πήρε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Κατσαβριά να στοπάρει με το στήθος και με ωραίο γυριστό με το αριστερό να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καλαϊτζίδη, πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους που έχασαν το ρυθμό, την ωραία ανάπτυξη έως τότε και τις συνεργασίες τους. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση για τον Ρήγα ήρθε στο 71ο λεπτό με σουτ του Γουτούλη που έφυγε άουτ.

Πιο πριν, αλλά και μετά τη φάση του Γουτούλη, ο Αίαντας απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 65’, ο Αραπίτσας έπαιξε το «1-2» με τον Κατσαβριά εκτός περιοχής, ο φορ της Σούρπης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το πλασέ του σταμάτησε κάθετα με το σώμα ο πορτιέρο του Ρήγα. Λίγο πιο μετά (69’), ο Γκίνης σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Αραπίτσα που πραγματοποίησε αρκετά εκπληκτικά σόλο στον αγώνα, ενώ στο 71’ το σουτ του Μπιρτσάι κατέληξε άουτ.

Η δεύτερη μεγάλη φάση για τον Αίαντα σημειώθηκε στο 84’. Ο Αραπίτσας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και «έσπασε» τελευταία στιγμή στα αριστερά για τον Κατσαβριά, που σούταρε, αλλά ο Καλαϊτζίδης του είπε «όχι».

Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο Αλμασίδης στο 95’ σέντραρε από τα αριστερά, με τον Κουκουτσέλο αφύλακτο από τη μικρή περιοχή να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ 1-1

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Απ. Καλαϊτζίδης, Αλμασίδης, Γκίνης, Ιωάννου, Κακάνης (67’ Ράπτης), Σουγκάρης (79’ Χρ. Σταματίου), Κουτσώνας (46’ Γουτούλης), Γάρος, Καραγιάννης, Καρακίτσιος (67’ Κουκουτσέλος).

ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός, Τσιάμης (65’ Κ. Κατσαβριάς), Μπιρτσάι, Δημητρίου (93’ Αργυρόπουλος), Παπανικολόπουλος, Γ. Ξηροκώστας (87’ Ευ. Ξηροκώστας), Θ. Κατσαβριάς, Αραπίτσας.

Εύκολα η Δήμητρα που παραμένει πρώτη

Ενα εύκολο απόγευμα είχε η Δήμητρα στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, όπου επιβλήθηκε με 4-0 του Πυράσου και έτσι παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 45 βαθμούς μετά από 19 παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Το σκορ για το σύνολο του Μιχάλη Ανδρωνά, άνοιξε ένας πρώην παίκτης των Αγχιαλιτών, ο Παναγιώτης Κοντοβάς, που δεν πανηγύρισε στο 8’ το 0-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρανά, ενώ και το 0-2 σημειώθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 54’ και μετά από νέο κόρνερ, αλλά αυτή τη φορά ο Κοντοβάς σκόραρε με κεφαλιά και όχι με το μηρό.

Πέναλτι καταλογίστηκε στο 63’ μετά από προσπάθεια του Κλουκουτάρα, με τον Παπαδόπουλο να σημειώνει το 0-3 και ο δείκτης του σκορ σταμάτησε στο 0-4 στο 70ό λεπτό μετά από σέντρα του Κατή και κεφαλιά του Θωμαΐδη.

Για τη Δήμητρα δύο φορές δοκάρι είχε ο Κοντοβάς αρχικά στο 42ο λεπτό με κεφαλιά και στο 67ο με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

ΠΥΡΑΣΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 0-4

ΠΥΡΑΣΟΣ: Λανάι, Γκόλιας (52’ Ρεφουγιάτι), Μπαράκου (66’ Κερατίδης), Σταντσούρης, Αποστόλου, Τσέργας (72’ Θεοδωρόπουλος), Δ. Καραδήμας (66’ Κικίδης), Γ. Τσάμης, Ζιώγας, Ρομάριο, Μπούτλας.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Τσιλίγκος, Φαράντος, Καρράς (70’ Στεργίου), Τσιάτσιος, Στεφανής (72’ Μπασαγιάννης), Θωμαΐδης, Κρανάς, Κατής, Παπαδόπουλος, Κοντοβάς (72’ Μπιρμπίλης), Κλουκουτάρας (70’ Χονδρογιάννης).

Σπουδαίο διπλό για Πρωτεσίλαο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, την 10η για φέτος, σημείωσε ο Πρωτεσίλαος, επικρατώντας χθες της Σκιάθου στο νησί των Σποράδων με 4-1. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει κόρνερ με τον Αλμπα να βγάζει στην αντεπίθεση τον Βαλωτή, που «κρέμασε» τον Παπάρα με ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το 0-2 δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε στο 18ο λεπτό, από τον Αλμπα, ο οποίος μετά από ενέργεια του Νικογιάννη, έκανε το κοντρόλ και σκόραρε από τη μικρή περιοχή με διαγώνιο σουτ. Με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι, η ομάδα του Πτελεού πέτυχε και τρίτο τέρμα δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του ημιχρόνου, με τον Βαλωτή να παίρνει την μπάλα από τον Δημητρίου και να εκτελεί, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με την έναρξη του β’ μέρους και στο 46’ με τον Πρίφτι, ο οποίος σκόραρε με μοναδική εκτέλεση φάουλ, από τη γραμμή του άουτ, για να έρθει το τελικό 1-4 μετά από δύο λεπτά και στο 48’ με τον Βαλωτή να τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Ι. Λάμπο, που δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει στα δίχτυα.

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 1-4

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τσιγκούνας (46’ Ντερβίσι), Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης (23’ Κρ. Τζελάι), Μπρέγκου, Κουτσογιάννης (46’ Σταμέλος), Τάσος, Βεργίνης, Νικολαΐδης, Ντ. Πρίφτι, Γκάμπας (24’ λ.τρ. Ελ. Πρίφτι).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Βουραζέρης, Σιαμανίκος, Λάμπος, Λεϊμονής, Χασιώτης (62’ Μαλλιαρός), Σούδης, Νικογιάννης (79’ Άλντι), Λάμπρου (62’ Βέτσικας), Βαλωτής, Άλμπα, Δημητρίου (72’ Κλίντον).

Ψυχωμένη η ΑΕ 2002

Ακόμη μία εντός έδρας επιτυχία σημείωσε η ΑΕ 2002 το περασμένο Σάββατο, επικρατώντας με 1-0 της Ακρόπολης, που σημείωσε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο προπονητής της Κώστας Παπαστεργίου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για το σύνολο του Στέργιου Σιαμέτη, πέτυχε ο Βερντόβα στο 79’ με φοβερό σουτ που κατέληξε στο «Γάμα» της εστίας του Στούκα έπειτα από ωραία ασίστ του Στουμποβίκου.

ΑΕ 2002-ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1-0

ΑΕ 2002: Μητράκος, Μαλλιαρός, Β. Γαλάνης, Δήμου, Σταθόπουλος, Κόρδας (79’ λ.τρ. Τερλεξής), Παρίσης (85’ Σφέτσος), Καλαϊτζίδης, Βερντόβα, Στουμποβίκος (89’ Βέργος), Μ. Γαλάνης (65’ Βεργοζήσης).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας, Ζάγκας, Κ. Κολυμήτρας, Γκάγκας, Μαργαρίτης, Δημητρίου, Αξιώτης, Αντωνίου, Φουρκιώτης, Μητρομάρας (70’ Ιγνατιάδης), Μόσιος.

Πανηγύρισε η Δάφνη

Η Δάφνη κατάφερε να αποδράσει από το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής με τους τρεις βαθμούς κερδίζοντας με 2-0 την ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι έχοντας δοκάρι στο 15’ μετά από σουτ του Περεντίδη. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Ρουσσάς στο 61’, όταν μπήκε από δεξιά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι για το 0-1. Το 0-2 ήρθε από την «επέλαση» του Μαρέδη στο 71’ ο οποίος ξεκίνησε ατομική προσπάθεια από τον άξονα και όταν πέρασε δυο αντιπάλους έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα για να ξεγελάσει τον Κοντοστάθη, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΑΦΝΗ 0-2

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κοντοστάθης, Κούκιος, Τόγιας, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος, Τσίλογλου, Πιτσάβας (67’ Τσιγλιφής) Πολύζος, Μεγαγιάννης, Γκέκος (78’ Τόγιας), Παπαδήμος, Στέκας (67’ Μαρμαρινός).

ΔΑΦΝΗ: Αβδελάς, Σιαμέτης, Λούκας, Φιλοσόγλου, Τσέλος, Λιόλιος, Τσορμπατζής, Μαρέδης (80’ Αντωνιάδης), Βαρελόπουλος (50’ Τσάμης), Περεντίδης (45’ λ.τρ. Κακαλιάς),Ρουσσάς (85’ Χιώτης).

Τρίποντο υπό το φως των προβολέων για Σαρακηνό

Στις νίκες επέστρεψε και πάλι η ομάδα του Σαρακηνού κερδίζοντας το βράδυ του Σαββάτου την Αγία Αννα με 1-0 στο Olimpico υπό το φως των προβολέων. Οι ροσονέρι, που προέρχονταν από ήττα, αν και με σημαντικές απουσίες, έκαμψαν την αντίσταση των γηπεδούχων, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα, διατηρώντας το μέχρι το φινάλε.

Το νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στο 16’ και με εκτέλεση πέναλτι του Τζίκα, που είχε κερδίσει νωρίτερα με ενέργεια του ο Θαλασσινός με την μπάλα να βρίσκει σε χέρι αμυνόμενου, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Βέργου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Σαρακηνό να πλησιάζει στο 76’ σε δεύτερο τέρμα, αλλά το μακρινό σουτ του Πατσή σταμάτησε στο δοκάρι, για να ακολουθήσει χαμένο τετ-α-τετ του Αλ Χασάν, που απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τα πόδια. Δοκάρι είχε όμως και η Αγία Αννα με φάουλ του Χατζητρακόσια, λίγο πριν το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να μένουν κι εκείνοι με παίκτη λιγότερο, αφού δεύτερη κίτρινη αντίκρισε ο Αλ Χασάν.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι αρχικά για ανατροπή του Σέττου στο 19’ από τον Τζίκα, αλλά και στο 85’ σε φάση του Σέττου με αντίπαλο τον Γιαμαλή, ενώ θεωρούν αυστηρή την δεύτερη κίτρινη στον Βέργο.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ 0-1

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Καλαμίδας, Δημολιός, Χατζητρακόσιας, Βέργος, Τσιουρέλης, Νασιακόπουλος, Τζοβάρας, Σέττος, Ματθαίου, Ζάγκας (58’ Τσουκάλης)

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Πατσής, Γιαμαλής, Μοράλες, Χάνος, Αν. Μαστακούλης, Τζίκας, Αντωνίου (82’ Στύλλας), Αλ Χασάν, Θαλασσινός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α’ Κατηγορία (19η)

Α.Ε. 2002-Ακρόπολη 1-0

Σκιάθος-Πρωτεσίλαος 1-4

Αγία Αννα-Σαρακηνός 0-1

Τοξότης-Ιάσων Α.Μ. α.α. 3-0

Ρήγας-Αίας 1-1

Πύρασος-Δήμητρα 0-4

Αγία Παρασκευή-Δάφνη 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

  1. Δήμητρα 45
  2. Σαρακηνός 44
  3. Ρήγας Φεραίος 43
  4. Αίας Σούρπης 41
  5. 5.Πρωτεσίλαος 34
  6. Τοξότης 34
  7. Αγία Αννα 29
  8. Ακρόπολη 29
  9. ΑΟ Σκιάθος 24
  10. ΑΕ 2002 22
  11. Αγία Παρασκευή 19
  12. Δάφνη 9
  13. Πύρασος 5
  14. Ιάσων Αλλης Μεριάς –

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου