ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη… ανάσα με Διαγόρα και επιστροφή στην 3η θέση

νίκη-ανάσα-με-διαγόρα-και-επιστροφή-σ-196073

Την παραμονή της στο πρωτάθλημα της Football League εξασφάλισε η Νίκη Βόλου χθες, κερδίζοντας με 2-1 τον Διαγόρα στο γήπεδο της Νεάπολης και πλέον με έξι παιχνίδια να απομένουν μπορεί να ελπίζει και σε κάτι παραπάνω, βρισκόμενη ξανά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από ένα αγχωτικό 90λεπτο, η Νίκη επέστρεψε στις επιτυχίες και κατάφερε να κερδίσει και τις απουσίες των Ροχάνο-Κρουθ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή απέναντι στην ομάδα της Ρόδου τον Τσιώλη, ο οποίος σκόραρε στο 6’ και κέρδισε και πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκαρσία στο 42’. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62’ με τον Μπουρλάκη, αλλά δεν μπόρεσαν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο, με τους κυανόλευκους να ξέρουν τι ζητάνε στο γήπεδο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Σε θέση οδηγού από νωρίς

Η Νίκη Βόλου μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι, σκοράροντας στο 6ο λεπτό απέναντι στον Διαγόρα σε μία φάση που ξεκίνησε από τα δεξιά έπειτα από επέλαση του Κάρδαρη, ο οποίος έκανε τη σέντρα και η μπάλα έφθασε στον Τσιώλη, ο οποίος από πλάγια αριστερά πλάσαρε με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Τσέλιου για το 1-0.

Στη συνέχεια η Νίκη έδωσε χώρο στον Διαγόρα, θέλοντας να παίξει στην κόντρα και είχε δύο σουτ εκτός περιοχής με τον Ιορδανίδη αρχικά στο 11ο λεπτό, με την μπάλα να περνά αρκετά πάνω από τα δοκάρια στην πρώτη περίπτωση και εννέα λεπτά αργότερα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ιορδανίδη, ο οποίος απείλησε και πάλι, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το αριστερά «Γ» του Τσέλιου.

Ο Διαγόρας προσπαθώντας να φανεί πιο απειλητικός στη συνέχεια, έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, με τον Αυγενικού να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, με την μπάλα να στρώνεται στον Κασνέτση, ο οποίος σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε δυνατά με την μπάλα όμως να μην του κάνει τη χάρη και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 23’.

Από την άλλη η Νίκη έδειξε να αλλάζει τακτική στη συνέχεια, έχοντας την κατοχή της μπάλας πλέον, και στο 28’ ο Μπαταγίνι κατάφερε να μείνει όρθιος μέσα στην περιοχή παρά το μαρκάρισμα αντιπάλου, γυρίζοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσιώλη να βρίσκεται σε θέση βολής και μόνος του για να σκοράρει, αλλά γλίστρησε και δεν τα κατάφερε.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους κυανόλευκους στο 32’, με τον Γκαρσία να παίρνει την μπάλα από την άμυνα για να φθάσει σχεδόν στη σέντρα για να δώσει στον Ιορδανίδη, αυτός με το αριστερό πόδι σήκωσε την μπάλα για τον Τσιώλη που μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε ο Προβατίδης, παραχωρώντας κόρνερ.

Τα αίματα ήρθαν να ανάψουν στο 38’ με τον Προβατίδη να απωθεί τον Μπαταγίνι σε προσπάθεια να κερδίσει την κεφαλιά, ο διαιτητής Ντάουλας δεν καταλόγισε φάουλ ωστόσο, με την κερκίδα να ωρύεται…

Ένα λεπτό μετά εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία δεν ανησύχησε τον Τσέλιο, που μπλόκαρε εύκολα, αλλά στο 42’ η Νίκη βρήκε το δρόμο και για δεύτερο τέρμα. Ο Τσιώλης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά κερδίζοντας την κόντρα με τον Χουζούρη, με τον τελευταίο να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και να καταλογίζεται πέναλτι.

Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Γκαρσία, με τον Τσέλιο να ξαπλώνει στα αριστερά και τον αργεντινό με πλασέ να στέλνει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία για το 2-0.

Καρδιοχτύπησε αλλά δεν τον πλήρωσε

Στο δεύτερο μέρος ο Διαγόρας ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε με τον Μπουρλάκη στο 55’, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή της Νίκης, κερδίζοντας τις κόντρες και αφού έμεινε όρθιος έκανε το πλασέ πέφτοντας, με τον Αποστολίδη να κλείνει τη γωνία του και να μπλοκάρει σωτήρια.

Δύο λεπτά μετά και με εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού από τον άξονα, ο Αποστολίδης πήδηξε στα δεξιά της εστίας του και μπλόκαρε την μπάλα, που κατευθύνονταν προς το «Γ».

Η Νίκη από τη μεριά της έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα και να «τελειώσει» το παιχνίδι νωρίτερα από το 90’, με τον Γκαρσία να ξεκινά με ατομική ενέργεια πριν τη σέντρα του γηπέδου και από τα δεξιά, για να βγει σε θέση τετ-α-τετ με τον Τσέλιο. Ο αργεντινός έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Διαγόρα έδιωξε την μπάλα σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ, στερώντας ένα πανέμορφο τέρμα από τη Νίκη, η οποία δύο λεπτά αργότερα θα δέχονταν το 2-1. Η ομάδα της Ρόδου, που έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι, μην έχοντας δεχθεί ένα τρίτο γκολ, μείωσε το σκορ στο 62’, με τον Ευαγγελιδάκη να σεντράρει από τα δεξιά για το δεύτερο δοκάρι, όπου ανενόχλητος ο Μπουρλάκης κέρδισε τον Αποστολίδη.

Με το σκορ πλέον να είναι στην κόψη του ξυραφιού η Νίκη επέλεξε να ενισχύσει την άμυνα της, με τον Στάικο Βεργέτη να προχωρά στην αντικατάσταση του Ιορδανίδη από τον Κώστα Κυριακίδη, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά ως δεξί εξτρέμ, αλλά βοηθούσε στην άμυνα τον Κάρδαρη, ενώ αντίστοιχη «θωράκιση» αλλά στην αριστερή πλευρά προσέφερε και η είσοδος του Βοσνιάδη αντί του Τσιώλη, με τον προπονητή της Νίκης να θέλει να αποφύγει τις βαθιές μπαλιές των φιλοξενούμενων, προς την εστία του Αποστολίδη.

Αυτό έδειξε να επιτυγχάνεται μιας και εκτός από ένα σουτ εκτός περιοχής του Πινιώτη στο 86’, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αποστολίδη, οι φιλοξενούμενοι ποτέ άλλοτε δεν κατάφεραν να απειλήσουν επί της ουσίας, με την τελευταία προσπάθεια να καταγράφεται στο 89’, έπειτα από φιλότιμη προσπάθεια του Κώστα Κυριακίδη και σουτ με το αριστερό που πέρασε ψηλά άουτ.

ΝΙΚΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-1

Football League – 20ή Αγωνιστική

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: 6’ Τσιώλης, 42’ Γκαρσία-62’ Μπουρλάκης

Διαιτητής: Φώτιος Ντάουλας (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Χρήστος Πλακάς (Δυτικής Αττικής), Κωνσταντίνος Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)

4ος: Ιωάννης Παραδεισόπουλος (Πιερίας)

Κίτρινες: 30’ Τσιώλης, 39’ Παπαδόπουλος Θ., 52’ Ευαγγελιδάκης, 69’ Αλιατίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Τσιμπούκας, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ντομίνγκεθ, Τσιώλης (81’ Βοσνιάδης), Κάρδαρης, Γκαρσία, Ιορδανίδης (72’ Κ. Κυριακίδης), Μπαταγίνι.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Τσέλιος, Χουζούρης (43’ Ευαγγελιδάκης), Μανωλάκης, Παπαδόπουλος, Προβατίδης, Κασνέτση, Αυγενικού (77’ Αθανασίου), Γεωργίου, Μπουρλάκης, Πινιώτης (86’ Γούλας), Πατσαρούχας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου