ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αισιοδοξία για Λούκας Γκαρσία

αισιοδοξία-για-λούκας-γκαρσία-202021

Ξεκίνησε από χθες τις προπονήσεις και αναμένεται να είναι στο 100% μέχρι την Κυριακή

Σε φουλ ρυθμούς προπόνησης μπήκαν από χθες οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, ξεκινώντας επί της ουσίας την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Διαγόρα.

Οι κυανόλευκοι που είδαν το αήττητο σερί που ξεκίνησαν μετά το παιχνίδι στη Βέροια, να σταματάει στις έξι αγωνιστικές, χάνοντας εκ νέου από τον Ιωνικό, έχουν πλέον ακόμη επτά στροφές μπροστά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή, την οποία ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει.

Μπορεί το σύνολο του Στάικου Βεργέτη να μπορούσε να πατήσει ακόμη και στη δεύτερη θέση με διπλό στη Νεάπολη της Νίκαιας, ωστόσο πλέον αλλάζουν ρότα, κοιτάζοντας ως νέο τελικό το παιχνίδι με τον Διαγόρα Ρόδου, που θα ξεκινήσει στη 1μ.μ. την ερχόμενη Κυριακή.

Πολύτιμο εργαλείο στη μάχη αυτή, αναμένεται να είναι και πάλι ο Λούκας Γκαρσία, ο οποίος άφησε τις ατομικές προπονήσεις μετά τη θλάση δευτέρου βαθμού, που είχε υποστεί στο παιχνίδι με την Καλαμάτα και δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή να βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του.

Εκτός για δεύτερο σερί αγώνα θα είναι ο Αντόνιο Ροχάνο, εκτίοντας τελικά την Κυριακή την 2η αγωνιστική της ποινής του, μετά τη συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών.

Η χθεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο Παντελής Μαγουλάς και σε αυτή ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Θωμάς Τσιμπούκας, που αποχώρησε τραυματίας από τη Νεάπολη, ωστόσο σήμερα αναμένεται να ανεβάσει ρυθμό.

Ακόμη ο Ντομίνγκεθ που δέχθηκε μια αγκωνιά το περασμένο Σάββατο στο σπασμένο του πλευρό, είχε χθες κάποιες ενοχλήσεις, αλλά δεν είναι ικανές να του στερήσουν τη συμμετοχή απέναντι στον ισόβαθμό Διαγόρα.

Αεροπορικώς και με απουσίες έρχεται ο Διαγόρας στον Βόλο

Οι προπονήσεις για την ομάδα του Διαγόρα και ενόψει Νίκης ξεκινούν από σήμερα

με τον προπονητή Πέτρο Ρουτζιέρη να μην έχει στη διάθεση του για το κυριακάτικο παιχνίδι τον τραυματία Σπύρο Γλυνό, όπως και τους τιμωρημένους Γιώργο Μπαρμπαρούση και Γιάννη Καρπαθάκη που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν από τον Διαγόρα να εκτίσουν την ποινή τους στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής.

Ο τεχνικός των Ρόδιων, που βγήκαν νικητές με 3-1 απέναντι στον συμπολίτη Ιάλυσο την περασμένη Κυριακή επέστρεψε στην ομάδα και ανέλαβε τα ηνία της την 3η αγωνιστική της Football League στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό (4-1) αντικαθιστώντας τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Ο 47χρονος τεχνικός, Πέτρος Ρουτζιέρης έχει απολογισμό σε 17 αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα της Football League, 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες και σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε και για το ερχόμενο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, αναφέροντας: «Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε ότι θετικό μπορούμε από το παιχνίδι», για να προσθέσει σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα: «Όλες οι ομάδες έχουν στόχους ανόδου και παραμονής. Κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο. Έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις και είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Αναφορικά με τον στόχο της ομάδας του δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Με μια νίκη βρίσκεσαι ψηλά και με μια ήττα κάτω. Θέλουμε να είμαστε ψηλά και να πετύχουμε μια γρήγορη παραμονή».

Παράλληλα εξέφρασε παράπονα και για τη διαιτησία, αλλά και για τον τρόπο που χτίστηκε το φετινό ρόστερ από τον προκάτοχό του Σούλη Παπαδόπουλο:

«Το μεγαλύτερο ποσοστό επιλογής των ποδοσφαιριστών έγινε από τον κύριο Παπαδόπουλο, σχεδόν το 80%. Μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα στο Πρωτάθλημα και να ήμασταν ψηλότερα στην βαθμολογία.

Έχουμε πολλά παράπονα από τις διαιτησίες. Μας στέρησαν αρκετούς βαθμούς και η ομάδα μας έχει αδικηθεί από την διαιτησία. Όπως στο παιχνίδι με την Καλαμάτα αλλά και στο παιχνίδι που κερδίσαμε με τον Ιάλυσο. Δεν θέλουμε βοήθεια από την διαιτησία, απλά να κάνει αυτό που βλέπει. Με τους παίκτες που έφυγαν, τις μεταγραφές που έγιναν αν και δεν ήταν αυτές που θέλαμε να κάνουμε, είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τους 29 βαθμούς που έχουμε μαζέψει».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου