ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποχωρεί ο Χοβέ μετά την νέα ήττα της Νίκης Βόλου από τον Ιωνικό

αποχωρεί-ο-χοβέ-μετά-την-νέα-ήττα-της-νί-316087

Στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Νίκη Βόλου, μετά την ήττα με 1-2 από τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης το περασμένο Σάββατο για την 6η αγωνιστική της FootballLeague.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι παρέμειναν στους 4 βαθμούς, έχοντας χάσει πλέον τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει και ο προπονητής Ισαάκ Χοβέ αναμένεται από σήμερα να αποτελέσει παρελθόν από τον κυανόλευκο πάγκο, «πληρώνοντας το μάρμαρο».

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου ισχυρίστηκε πως δεν είναι δική του υπόθεση το αν θα αποχωρήσει ή αν θα παραμείνει, αλλά της διοίκησης, η οποία όπως δείχνουν οι πληροφορίες βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του νέου προπονητή.

Αρχικά ο Ισπανός τεχνικός σχολίασε μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Ξεκινήσαμε με μεγάλη νευρικότητα. Στο μυαλό μας είχαμε μόνο τη νίκη, παίξαμε με πάθος, αλλά και με πολύ άγχος στο πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε γκολ σε μια εύκολη φάση, αφού θα μπορούσαμε να βγάλουμε την μπάλα από την περιοχή, αλλά δεν πήραμε τη σωστή απόφαση. Αυτό έγινε σε μια δύσκολη στιγμή για μας και πρόσθεσε ακόμη περισσότερο άγχος και νευρικότητα στους παίκτες.

Στην ανάπαυλα μίλησα με τους παίκτες και μπήκαμε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να παλέψουμε και να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα. Μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, σκοράραμε, κάτι που ήταν και το πιο δύσκολο, αφού στα τρία προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε πετύχει γκολ. Τη στιγμή που η ομάδα είναι ανεβασμένη, έπρεπε να φανεί και πιο έξυπνη. Σ’ αυτό το σημείο δεν δωρίζεις ένα γκολ στον αντίπαλο και δεν βάζεις πάλι την ομάδα πίσω στο σκορ. Μετά η κατάσταση έγινε δύσκολη για εμάς. Η αντίπαλη ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά λίγο μετά ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Λούκας Γκαρσία, με συνέπεια να χάσουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια σχολίασε για την κακή ψυχολογία των ποδοσφαιριστών: «Το κακό είναι ότι μπήκαμε έχοντας στο μυαλό μόνο τη νίκη, αλλά αμελήσαμε την τακτική. Ο αντίπαλος χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Είναι φυσιολογικό αυτό να ρίξει την ψυχολογία της ομάδας και να δυσαρεστήσει τον κόσμο. Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά και ισοφαρίσαμε, έγινε πάλι ένα λάθος που τα διέλυσε όλα. Κάθε λάθος που κάνουμε γίνεται γκολ για τον αντίπαλο. Εάν δεν γινόταν αυτό το λάθος, είμαι σίγουρος ότι θα νικούσαμε. Είχαμε πολύ χρόνο για να πετύχουμε δεύτερο γκολ».

Για τα αίτια που η ομάδα δεν βελτιώνεται: «Δίνοντας αγώνες βλέποντας τα λάθη και προσπαθείς να τα διορθώσεις. Προσπαθήσαμε να εξαλείψουμε τις αδυναμίες, αλλά είχαμε και τους τραυματισμούς. Είδαμε τα λάθη με Θεσπρωτό και Ιεράπετρα και κάναμε αλλαγές στην άμυνα. Προσπάθησα να δουλέψω εξειδικευμένα με την άμυνα, αλλά πάλι γίνονται λάθη. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την έκρυθμη κατάσταση και τη διαμαρτυρία των οπαδών κι αν μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στη συνέχεια: «Η ομάδα ξεκίνησε να παίξει με πάθος και με καρδιά και άφησε το τεχνικό κομμάτι και ίσως αυτό ήταν το λάθος, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια που δεν έπαιξε με καρδιά ή με τo άγχος της νίκης ήταν ακόμη καλύτερη αγωνιστικά. Πρέπει να δούμε στον καθρέφτη τα προβλήματα μας, αλλά πιστεύω πως η ομάδα δεν έπαιξε καθόλου καλά δεν ξεκίνησε με καθόλου καλή φιλοσοφία γιατί ξεκίνησε με την νοοτροπία μόνο να κερδίσει και όχι τίποτα άλλο, αφήνοντας την τακτική στην οποία έγιναν πολλά λάθη».

Για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί: «Δεν ξέρω. Το μυαλό μου είναι μόνο να δουλέψουμε και να έχουμε καλύτερη απόδοση. Αυτό είναι ένα θέμα της διοίκησης».

Τέλος, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Λούκας Γκαρσία, είπε πως ο διαιτητής Μπεκιάρης θα έπρεπε να έχει προειδοποιήσει αρχικά τον ποδοσφαιριστή του και όχι να του δείξει απ’ ευθείας την πρώτη κίτρινη, ενώ η δεύτερη ήταν δικαιολογημένη.

Ενταση στο φινάλε και λαϊκά δικαστήρια

Μετά το τέλος του παιχνιδιού η κατάσταση στο γήπεδο της Νεάπολης, θύμιζε λαϊκό δικαστήριο, με τους οπαδούς της Νίκης Βόλου να ζητάνε από τους ποδοσφαιριστές, για ακόμη έναν αγώνα τα αίτια του νέου ναυαγίου. Μάλιστα ένας εξ’ αυτών ζήτησε και πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού Μάνου Αποστολίδη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η παρέμβαση των ψυχραιμότερων και των ανθρώπων της εταιρίας security.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου