ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίμησε το παρελθόν, ετοιμάζοντας το μέλλον η ομάδα μπάσκετ της Νίκης

τίμησε-το-παρελθόν-ετοιμάζοντας-το-μέ-342511

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου παρουσίασε το ρόστερ της ανδρικής ομάδας, η οποία φέτος θα αναλάβει να επιστρέψει στη Β’ Εθνική κατηγορία, απ’ όπου και υποβιβάστηκε πέρυσι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα ωστόσο οι κυανόλευκοι και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μπάμπης Τουτουντζόγλου, τίμησαν την ομάδα που την περίοδο 1983-84 ανήλθε στην Α’ Εθνική με παλιούς συμπαίκτες να γίνονται και πάλι έφηβοι, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου εστίασης «Τα Καναράκια».

Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις στον διεθνή Βολιώτη διαιτητή, Χάρη Καρακατσούνη, όπως και στον γιατρό Μιχάλη Μεϊκόπουλο, για την προσφορά του στο κυανόλευκο τμήμα μπάσκετ. Μετά σειρά πήραν οι μεγάλοι χορηγοί της ομάδας, που στηρίζουν οικονομικά το τμήμα, με την βραδιά να κλείνει με την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων, σε μπλε και λευκό χρώμα, αλλά και του κυανόλευκου ρόστερ.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε., Μπάμπη Τουτουτζόγλου, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχολίασε αρχικά: «Είναι η πέμπτη μου χρονιά στο τμήμα μπάσκετ, και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάναμε την παρουσίαση της εμφάνισης και των χορηγών της ομάδας. Φέτος βέβαια τιμούμε και την ομάδα του 1983-84, που οδήγησε τον σύλλογο στην Α’ Εθνική. Είναι τιμή μου που είμαι πρόεδρος αυτής της ομάδας και είμαι σε θέση να βραβεύσω αυτούς τους ανθρώπους, που οδήγησαν το μπάσκετ της Νίκης στο πρώτο σκαλοπάτι. Ήμουν παιδάκι όταν πήγαινα στο γήπεδο να δω αυτή την ομάδα να αγωνίζεται. Επίσης είμαι χαρούμενος για την βράβευση του αδερφικού μου φίλου, Χάρη Καρακατσούνη, που βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής διαιτησίας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες φίλους της ομάδας, που προμηθεύτηκαν κάρτες διαρκείας, όπως επίσης και τους πολλούς χορηγούς. Η Νίκη δεν πτοείται από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ούτε και από την βαθμολογική της θέση. Πρέπει να την φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για τους στόχους της ομάδας σημείωσε: «Εύχομαι η ομάδα να έχει καλή παρουσία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιείς γιατί ξεκινήσαμε και με έναν άσχημο τραυματισμό (σ.σ. του Μιχάλη Φρουσκλιά). Είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος αλλά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο κάνουν λάθος. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί αισθητά και αναμένεται ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Έχουμε νέα παιδιά αλλά και πολύ εμπειρία, αυτά τα δύο στοιχεία δημιουργούν ένα καλό σύνολο».

Τέλος, ζητήθηκε να σχολιάσει την περσινή του δήλωση για το αν παραμένει «μόνος» διοικητικά: «Το «μόνος» που είχα αναφέρει, προερχόταν από ένα αίσθημα κόπωσης και αυτό δεν με άφηνε να σκεφτώ καθαρά. Έκανα πολλά πράγματα μόνος, αλλά βέβαια με βοηθούσαν πολύ όλα τα παιδιά της Δ.Ε. Φέτος υπάρχουν παιδιά που τρέχουν για πολλά θέματα. Ένα παράδειγμα της δουλειάς τους είναι και αυτή η εκδήλωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου