ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ημέρα εξετάσεων για τους παίκτες της Νίκης

ημέρα-εξετάσεων-για-τους-παίκτες-της-ν-394853

Ενσωματώθηκε στην προετοιμασία των κυανόλευκων και ο Λούκας Γκαρσία

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τον Λούκας Γκάμπριελ Λόπες Γκαρσία να καταφθάνει από την Τρίτη το απόγευμα στο Πήλιο, η προετοιμασία της Νίκης Βόλου θα συνεχιστεί και πάλι από αύριο, μιας και η σημερινή μέρα θα αφιερωθεί στις απαραίτητες εξετάσεις των ποδοσφαιριστών.

Εχοντας συμπληρώσει κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα προπονήσεων στο βουνό των Κενταύρων και στην Πορταριά, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης θα υποβληθούν σήμερα σε εξετάσεις, όχι για να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ της χώρας, αλλά για να διαπιστωθεί η φυσική τους κατάσταση, μετά από το τρέξιμο των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα οι κυανόλευκοι θα περάσουν σήμερα από εργομετρικές και μυοσκελετικές εξετάσεις από ειδικό ιατρικό προσωπικό και το απόγευμα θα απολαύσουν το ρεπό τους, όπως έγινε και χθες το απόγευμα, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμοι για τα σημερινά τεστ.

Χθες Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν και πάλι στο γήπεδο της Πορταριάς το πρωί, και για πρώτη φορά σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωινές προπονήσεις, πέραν από τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, το μενού περιελάμβανε και ποδοσφαιρική τακτική.

Από τη χθεσινή προπόνηση δεν υπήρχαν απόντες, μιας ακόμη και ο νεοφερμένος Λούκας Γκαρσία, προπονήθηκε, έστω και σε ατομικό επίπεδο, όπως έπραξε και το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Αργεντινός μέσος σίγουρα βρίσκεται στην Νίκη προκειμένου να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, έχοντας δείξει την αξία του και την περσινή χρονιά, στην οποία φόρεσε τα κυανέρυθρα της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ.

Ο 31χρονος επιτελικός μέσος, Λούκας Γκάμπριελ Λόπες Γκαρσία, όπως είναι το πλήρες όνομα του, μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κλασικό δεκάρι, όσο και στις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά.

Στην Αργεντινή ξεκίνησε παίζοντας το 2003 από την Κ19 της Σαν Μαρτίν και ακολούθησε η Γκουαρανί. Το άλμα στην Ευρώπη έγινε για τη ρουμανική Πιάτρα Νεάμτ και από εκεί σειρά πήρε η Φινλανδία, όπου έπαιξε από το 2015 μέχρι και το 2018 σε Χόνκα, ΠΚ35, Ιντερ Τούρκου. Από τη Φινλανδία ήρθε πέρυσι η πρόταση του Βόλος ΝΠΣ, παίζοντας συνολικά σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος και ακόμη δύο κυπέλλου, έχοντας και 4 τέρματα.

Αναφορικά με τη χθεσινή προπόνηση, Τζόρνταν Ντομίνγκεθ και Βαγγέλη Λίτσιος, συμμετείχαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, δείχνοντας πως έχουν ξεπεράσει πλέον τους μικροτραυματισμούς που αντιμετώπισαν.

Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει και πάλι από αύριο Παρασκευή, με την ομάδα να ψάχνεται παράλληλα στη μεταγραφική αγορά. Όπως έχει γίνει γνωστό οι ομάδες της Football League μπορούν να συνεχίσουν και μέσα στον Σεπτέμβριο τα… ψώνια τους, και έτσι η Νίκη κοιτάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, τόσο στην άμυνα (κεντρικού αμυντικού) όσο και στη μεσαία γραμμή (αμυντικού μέσου), χωρίς να αποκλείεται κάτι περαιτέρω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου