ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Παρέμεινε στο μηδέν επιθετικά αλλά κρατάει την προσπάθεια

ολυμπιακός-βόλου-παρέμεινε-στο-μηδέν-405660

Για τρίτο συνεχόμενο φιλικό ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, αλλά σίγουρα αυτό που του μένει είναι η προσπάθεια στο πολύ δυνατό χθεσινό φιλικό απέναντι στην πιο έτοιμη ΑΕΛ, η οποία σε λιγότερο από μία εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της SuperLeague.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 0-1 μετά από τέρμα του Φιλίποβιτς, αλλά έδειξαν πως βαδίζουν σε σωστό δρόμο ένα και πλέον μήνα πριν από την έναρξη των δικών τους υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα της Football League.

Οι παίκτες του Θωμά Γράφα προσπάθησαν ως ίσο προς ίσο, απέναντι σε μία ομάδα, με την οποία τους χωρίζει δύο κατηγορίες και ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση στο ερυθρόλευκο ρόστερ, με τον Φαζό να πραγματοποιεί ντεμπούτο χθες με την ομάδα του Βόλου, στο γήπεδο του Βελεστίνου, όπου πραγματοποιήθηκε η φιλική αναμέτρηση.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος πέραν από τον Μακρυωνίτη, που ήταν κάτω από τα δοκάρια είχε στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους: Γραικό – Βοσνακίδη – Φαζό – Μπουτζίκο.

Ρόκας και Παπαϊωάννου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ από τα δεξιά κινούνταν ο Σκοπελίτης, από τα αριστερά ο Πόζογλου και σε ρόλο δεκαριού τοποθετήθηκε ο Τζέφερσον. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τσίτας.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε στο πρώτο μέρος να κρατήσει μακριά από την περιοχή του την ΑΕΛ, η οποία είχε μόλις μία τελική προσπάθεια. Η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 5ο λεπτό, όταν από φάουλ του Τζέφερσον από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Φαζό ο οποίος με κεφαλιά ανάγκασε τον Κρίστινσον να μπλοκάρει.

Στο 20’ και από ωραία προσπάθεια του Γραικού, ο οποίος μπήκε κάθετα από τον άξονα σε αντεπίθεση, η μπάλα έφθασε στον Τσίτα, ο οποίος έκανε το πλασέ με το εξωτερικό απέναντι από τον Κρίστινσον, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε και μάζεψε την μπάλα.

Μετά από 37’ λεπτά παιχνιδιού διαγώνιο σουτ από τα αριστερά του Πόζογλου δεν είχε τύχη, με την μπάλα να περνά πολλά μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν να απειλήσει στο 40’, όταν από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Μπούστο βγήκε σε αντεπίθεση στο μισό γήπεδο και απέφυγε τον Γραικό από τα αριστερά, κάνοντας την πάσα για τον Φατιόν, ο οποίος σούταρε αλλά ο Βοσνακίδης έδιωξε σε κόρνερ με τάκλιν αυτοθυσίας.

Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΛ να απειλήσει περισσότερες φορές, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να μην καταφέρνει να κρατήσει όπως στο πρώτο μέρος τους «βυσσινί» μακριά από την περιοχή του, αλλά είχε και εκείνος καλές στιγμές, με τα μακρινά σουτ των Σκοπελίτη και Μαρούδα στο 61’ και στο 68’ να καταλήγουν άουτ.

Στο 72’ μάλιστα χτύπημα φάουλ από τον νεοεισελθόντα Στεφάνοβιτς με το αριστερό, ανάγκασε τον τερματοφύλακα Ρίστιτς να μπλοκάρει.

Από την άλλη η ΑΕΛ απείλησε στο 65’ μετά από του Φιλίποβιτς με τον Γιάκο, αλλά ο τελευταίος από καλή θέση δεν τελείωσε όπως θα ήθελε την φάση σουτάροντας άουτ.

Ο Φιλίποβιτς ήταν και πάλι δράστης στο 77’, όταν από άγια θέση δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά ο Σέρβος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 85’, παραβιάζοντας την ερυθρόλευκη εστία του Γιδόπουλου, με φοβερό μακρινό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πέφτει στα αριστερά αλλά να μην καταφέρνει να αποσοβήσει το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ 0-1

Φιλικός αγώνας

Γήπεδο Βελεστίνου

Σκόρερ: 85’ Φιλίποβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλατζής, Π. Σακκάς, Δ. Σακκάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γράφας): Μακρυωνίτης (57’ Γιδόπουλος), Γραικός (66’ Πριόνας), Μπουτζίκος (75’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης, Φαζός, Ρόκας (66’ Καναβός), Σκοπελίτης (69’ Κλεμέντε), Παπαϊωάννου (73’ Κόλα), Τσίτας (64’ Μαρούδας), Τζέφερσον (57’ Στεφάνοβιτς), Πόζογλου (73’ Πάσχος)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μπέρτος, Ζίφκοβιτς, Μπούστος, Νούνιτς, Ντάουντα

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Ρίστιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Μπάλλας, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Στάνκοβιτς, Γιάκος, Φιλίποβιτς, Σικάφκα.

Σημαντική μεταγραφή με Τσιάρα

Στον Ολυμπιακό Βόλου θα συνεχίσει ο Αντώνης Τσιάρας, ο οποίος έρχεται να ανεβάσει την ποιότητα των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή. Ο 26χρονος αμυντικός μέσος επιστρέφει στα ερυθρόλευκα, έχοντας αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, ενώ έχει εμπειρία και από τη Super League, παίζοντας σε Ξάνθη, Αρη και Πανθρακικό, αλλά και στη Football League, με ΑΕΛ, Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλωνα Σμύρνης και τα τελευταία χρόνια με τον ΑΟ Τρίκαλα.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ανακοινώνει την απόκτηση του Αντώνη Τσιάρα. Ο Αντώνης γεννήθηκε στις 07/09/1993 στη Λάρισα και αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος. Εχει φορέσει και στο παρελθόν την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα την περίοδο 2015-16 στη Football League.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ΑΕΛ σε ηλικία 18 ετών παίζοντας δύο χρόνια στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια πήγε στην Ξάνθη (Σούπερ Λιγκ) για έξι μήνες (περίοδο 2013-14), ενώ τον Ιανουάριο του 2014 μεταγράφηκε στον Αρη παίζοντας τη χρονιά εκείνη σε 9 ματς στη Super League.

Ακολούθησε ο Πιερικός (Football League, 24 συμμετοχές), Ολυμπιακός Β. (Football League 13 συμμετοχές), ενώ τη χρονιά εκείνη μετά την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα αγωνίστηκε στον Πανθρακικό (Super League, 9 συμμετοχές).

Την περίοδο 2016-17 έπαιξε στον Απόλλωνα, έχοντας 16 συμμετοχές στη Football League), ενώ τις δύο τελευταίες περιόδους είχε «γεμάτες» χρονιές στον ΑΟ Τρίκαλα (48 συμμετοχές στη Football League).

Με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό Βόλου στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Αντώνη Τσιάρα στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου