ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Υπάρχει η μαγιά στα σωματεία για να δούμε νέους Ολυμπιονίκες»

υπάρχει-η-μαγιά-στα-σωματεία-για-να-δο-455041

Στη γενέτειρα του τον Βόλο επέστρεψε έστω και για λίγο ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και έφορος Εθνικών Ομάδων στην κατηγορία ανδρών και γυναικών και Κ23 στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Συνέντευξη στους

ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δύο φορές Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα όταν και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και το 2008 στο Πεκίνο παίρνοντας το χάλκινο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ο Βασίλης Πολύμερος συνεχίζει και βρίσκεται δίπλα στο άθλημα που τον ανέδειξε μη ξεχνώντας τον τόπο καταγωγής του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο 43χρονος σήμερα Ολυμπιονίκης πιστεύει πως η κωπηλασία μπορεί να αναδείξει έναν νέο Πολύμερο και γιατί όχι να μην είναι και πάλι από τον Βόλο.

Συνδετικός κρίκος των Εθνικών ομάδων με την πόλη του Βόλου και όχι μόνο ο ίδιος κρατά μικρό καλάθι αλλά τα μάτια του δεν παύουν να σπινθηροβολούν στο άκουσμα ενός νέου Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, σε συνδυασμό με την πείρα χρόνων του ίδιου και την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στα κοινόβια των Εθνικών Ομάδων, όπου και μπαίνει το λιθαράκι μετά την εξαίρετη δουλειά που πραγματοποιείται και στους συλλόγους του Βόλου.

Ο Βασίλης Πολύμερος βρέθηκε στον Αγιο Κωνσταντίνο και τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, με τον Ολυμπιονίκη να αναφέρει σχετικά: «Πιστεύω πως είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη του Βόλου να διοργανώνεται η Ναυτική Εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα μου που γίνονται και οι αγώνες της κωπηλασίας. Αυτοί οι αγώνες είχαν αδρανήσει στην πόλη τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα μου να γίνονται αγώνες τοπικοί αφού πλέον έχουμε τρεις συλλόγους στην πόλη. Ολοι αυτοί οι σύλλογοι στελεχώνουν την εθνική ομάδα με πάρα πολλά παιδιά και αυτό το καταμαρτυρούν και τα μετάλλια που έρχονται στην πόλη και από τα τρία σωματεία. Οπότε είναι μέρα γιορτής, ανάπτυξης και ευημερίας».

Ερωτούμενος για το αν μπορεί η Ελλάδα και ο Βόλος να δουν έναν νέο «Πολύμερο» ο ίδιος απαντά: «Πιστεύω πως μετά την εποχή που άφησα εγώ την κωπηλασία έχουν αναδειχθεί αρκετά παιδιά σε υψηλό επίπεδο. Ο Παπαχρήστος για παράδειγμα του ΟΕΑΝΑΒ ήταν 4ος Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο. Πιστεύω πως υπάρχει η μαγιά σε όλα τα σωματεία προκειμένου να δούμε νέους Ολυμπιονίκες και νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές».

Αναφορικά με τη δουλειά που γίνεται στις Εθνικές ομάδες και το επίπεδο των νεαρών Βολιωτών επισημαίνει: «Σαν έφορος της Εθνικής έχω πολύ μεγάλη επαφή με τις κατηγορίες ανδρών – γυναικών και Κ23 στα κοινόβια που γίνονται στον Σχοινιά πολύ περισσότερο γιατί ζω στην Αθήνα, λιγότερο στην Καστοριά λόγω απόστασης, αλλά βλέπω ότι όλα τα παιδιά προερχόμενα από τον Βόλο έρχονται με πάρα πολύ υψηλό επίπεδο προπόνησης από τα σωματεία τους. Στα κοινόβια της Εθνικής ομάδας δίνεται επί της ουσίας η τελευταία πινελιά έτσι ώστε να φέρουν τα μετάλλια και τις διακρίσεις που έχουν φέρει μέχρι στιγμής. Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα δούμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα».

Η συνεργασία είναι άριστη με όλα τα σωματεία του Βόλου, νιώθω πως είναι ένα κομμάτι δικό μου, μιας και από εδώ ξεκίνησα, εδώ υπάρχουν οι ρίζες και τα βιώματα και από τον ΟΕΑ-ΝΑΒ κατάφερα να διακριθώ και να φθάσω σε όλες αυτές τις επιτυχίες. Υπάρχουν πάρα πολλοί συναισθηματικοί δεσμοί και κάθε φορά που έρχομαι προσπαθώ και στα άλλα σωματεία και στον ΝΟΒΑ και στο νεοσύστατο σωματείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος να έχω επαφές με τον κόσμο, με τους αθλητές».

O πατέρας Δημήτριος Κοτρώτσος προπονητής της ομάδας κωπηλασίας της ΙΜ Δημητριάδος με τον Βασίλη Πολύμερο

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ι.Μ. Δημητριάδος και στο τμήμα της Κωπηλασίας τονίζει: «Είναι μία πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια μέσω του πάτερ Δημήτριου Κοτρώτσου, ο οποίος ήταν και αυτός κωπηλάτης, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ένα καινούργιο σωματείο. Για μένα προσωπικά είναι ένα βήμα ανάπτυξης και μια διέξοδος για τα παιδιά και τη νεολαία να βρουν ένα ακόμη χώρο άθλησης. Χωροταξικά πιστεύω στις Αλυκές υπήρχε η ανάγκη για ένα ακόμη ναυταθλητικό σωματείο οπότε μόνο θετικά μπορώ να το βλέπω».

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να πλησιάζουν θέληση όλων είναι φυσικά ένα νέο μετάλλιο στην κωπηλασία, ωστόσο ο Βασίλης Πολύμερος δεν αρέσκεται στα μεγάλα λόγια, παρά στη σκληρή δουλειά για να επισημάνει: «Δεν μ’ αρέσει να κάνω προβλέψεις και να λέω μεγάλα λόγια, όπως έκανα σαν αθλητής έτσι και σαν στέλεχος της ομοσπονδίας θέλω να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Εχουμε αρχικά στο Λιντς της Αυστρίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, εκεί θα πάρουμε τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τις θέσεις που θα καταλάβουμε. Από κει και πέρα πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τρία με τέσσερα εισιτήρια και νομίζω πως δουλεύοντας με τα παιδιά με περισσότερη ηρεμία θα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Τέλος, ο Βασίλης Πολύμερος σχολίασε για το αν θα μπορούσε ο Βόλος να φιλοξενήσει κάποιους αγώνες κωπηλασίας μελλοντικά: «Τα τελευταία χρόνια σαν Κωπηλατική Ομοσπονδία διοργανώνουμε την Πανελλήνια Συνάντηση κλειστής κωπηλασίας. Δυστυχώς η θάλασσα δεν είναι το πιο ενδεδειγμένο στοιχείο για να γίνουν οι αγώνες στο νερό γιατί εξαρτιόμαστε από τον κυματισμό και τον αέρα. Αντίθετα, η κλειστή κωπηλασία είναι μια μορφή κωπηλασίας που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε γήπεδο και να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κάλλιστα και πολύ γρήγορα με μια συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα σωματεία. Είναι κάτι που μπορεί να διοργανωθεί. Ο Βόλος έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα πως είναι στο κέντρο της Ελλάδας και μπορούν να φθάσουν όλοι οι αθλητές από όλα τα σωματεία και κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου